Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 7 300 kJ / 1 745 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 45,05 g |
Tuky | 47,69 g |
Vláknina | 12,12 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 4,81 g |
Sůl | 12,00 g |
Sacharidy | 277,76 g |
Postup přípravy
Krok 1: Ve vlažné vodě rozmícháme droždí a necháme asi 10 minut stát. Přidáme zbytek surovin a vymísíme pružné těsto, které necháme nakynout (přibližně hodinu).
Krok 2: Vykynuté těsto vytáhneme, propracujeme a rozdělíme na 7-8 kousků a z každého uděláme bulku, kterou necháme 5 minut odpočinout.
Krok 3: Každou bulku rozválíme a nařízneme podle fotky. Polovinu plátku přehneme přes druhou, prsty lehce roztáhneme budoucí "pírka", "hubičku" prsty smáčkneme do špičky, na oko nastříhneme dírku a do ní vtlačíme polovinu olivy.
Krok 4: Všechny rybky naskládáme na plech s pečícím papírem nebo fólií, necháme vykynout, potřeme rozšlehaným vejcem a upečeme dozlatova (200 °C/cca13-16 minut).
Zveřejněno 9. 12. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Rybka závojnatka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0NY5
Moje poznámka
Rybka závojnatka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0NY5
Nejnovější recepty
Boloňské ragú s těstovinami
Přidáno před 13 hodinami
Dietní lečo s míchaným vejcem
Přidáno před 17 hodinami
Plněný sýrový karbanátek
Přidáno před 17 hodinami
Vaječná omeleta s mrkví a hráškem
Přidáno před 17 hodinami
Salámové mističky
Přidáno před 17 hodinami
Květákové koule s vejcem
Přidáno před 17 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Hrníčková bábovka s tvarohem a olejem
Neregistrovaný před 1 minutou
Karbanátky
Neregistrovaný před 1 minutou
Nadýchaný perník
Neregistrovaný před 5 minutami
Květákový nákyp
Neregistrovaný před 6 minutami
Křehký jablkový koláč
Neregistrovaný před 6 minutami
Květákové kari s červenou čočkou
Neregistrovaný před 12 minutami
Nadýchaný hrnečkový perník
Neregistrovaný před 13 minutami
Nadýchaný piškotový korpus
Neregistrovaný před 16 minutami
Kadlíkova masová konzerva
Neregistrovaný před 17 minutami
Tiramisu z pomazánkového másla
Neregistrovaný před 19 minutami
Tématické fráze:
závojnatka obecná
Suroviny:
voda,
olej,
mouka hladká,
sůl,
droždí čerstvé,
vejce,
olivy s paprickou
Komentáře (3)