Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rybka závojnatka

Hodnocení receptu je 4,7 (9×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

cathleen cathleen

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 300 kJ /
1 745 kcal
Bílkoviny45,05 g
Tuky47,69 g
Vláknina12,12 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 4,81 g
Sůl12,00 g
Sacharidy277,76 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Ve vlažné vodě rozmícháme droždí a necháme asi 10 minut stát. Přidáme zbytek surovin a vymísíme pružné těsto, které necháme nakynout (přibližně hodinu). Krok 2: Vykynuté těsto vytáhneme, propracujeme a rozdělíme na 7-8 kousků a z každého uděláme bulku, kterou necháme 5 minut odpočinout. Krok 3: Každou bulku rozválíme a nařízneme podle fotky. Polovinu plátku přehneme přes druhou, prsty lehce roztáhneme budoucí "pírka", "hubičku" prsty smáčkneme do špičky, na oko nastříhneme dírku a do ní vtlačíme polovinu olivy. Krok 4: Všechny rybky naskládáme na plech s pečícím papírem nebo fólií, necháme vykynout, potřeme rozšlehaným vejcem a upečeme dozlatova (200 °C/cca13-16 minut).

Zveřejněno 9. 12. 2017

Poznámka autorky cathleen

Pekárnománie -> www.pekarnomanie.cz

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rybka závojnatka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/0NY5

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rybka závojnatka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/0NY5

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Tématické fráze:
závojnatka obecná

Suroviny:
voda, olej, mouka hladká, sůl, droždí čerstvé, vejce, olivy s paprickou

Přidat fotografie receptu