Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 7 300 kJ / 1 745 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 45,05 g |
| Tuky | 47,69 g |
| Vláknina | 12,12 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 4,81 g |
| Sůl | 12,00 g |
| Sacharidy | 277,76 g |
Postup přípravy
Krok 1: Ve vlažné vodě rozmícháme droždí a necháme asi 10 minut stát. Přidáme zbytek surovin a vymísíme pružné těsto, které necháme nakynout (přibližně hodinu).
Krok 2: Vykynuté těsto vytáhneme, propracujeme a rozdělíme na 7-8 kousků a z každého uděláme bulku, kterou necháme 5 minut odpočinout.
Krok 3: Každou bulku rozválíme a nařízneme podle fotky. Polovinu plátku přehneme přes druhou, prsty lehce roztáhneme budoucí "pírka", "hubičku" prsty smáčkneme do špičky, na oko nastříhneme dírku a do ní vtlačíme polovinu olivy.
Krok 4: Všechny rybky naskládáme na plech s pečícím papírem nebo fólií, necháme vykynout, potřeme rozšlehaným vejcem a upečeme dozlatova (200 °C/cca13-16 minut).
Zveřejněno 9. 12. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Rybka závojnatka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0NY5
Moje poznámka
Rybka závojnatka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0NY5
Nejnovější recepty
Kuřecí quesadilla
Přidáno před 1 hodinou
Vínové cukroví
Přidáno před 11 hodinami
Polévka kulajda se zeleninou
Přidáno před 14 hodinami
Kapr se zeleninou a houbami
Přidáno před 14 hodinami
Kapr pečený na kmíně s nastavovanou kaší
Přidáno před 15 hodinami
Linecké skořicové kytičky
Přidáno před 15 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Hamburgerové bulky
Zelnak před 43 minutami
Pomalá kachna
dalibor57 před 2 hodinami
Kynuté knedlíky, které se vždy povedou
Barča před 12 hodinami
Plovdivské maso
zvon23 před 13 hodinami
Buřtgulášek z točeňáku
janmericka87 před 15 hodinami
Jablečné krémové řezy
Jitinka před 16 hodinami
Nekynuté svatomartinské rohlíčky s ořechovou náplní
Hylda před 16 hodinami
Mrkvové šátečky s povidly
HanaNova před 18 hodinami
Soukenický sekaný řízek
Merylas před 20 hodinami
Vlašský salát speciál podle ČSN
LadyLada před 20 hodinami
Tématické fráze:
závojnatka obecná
Suroviny:
voda,
olej,
mouka hladká,
sůl,
droždí čerstvé,
vejce,
olivy s paprickou
Komentáře (4)