Kopřivová pomazánka
Z čerstvě natrhaných mladých kopřiv můžeme připravit snadnou pomazánku s vajíčky vařenými natvrdo. Chuť kopřiv se podobá špenátu a pomazánku si nejlépe vychutnáte na čerstvém pečivu. Dopřejte si jarní dávku vitamínů.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 883 kJ / 211 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 17,36 g | 
| Tuky | 15,12 g | 
| Vláknina | 0,00 g | 
| Cholesterol | 518 mg | 
| Sodík | 199 mg | 
| Sůl | 0,42 g | 
| Sacharidy | 1,40 g | 
Postup přípravy
	Krok 1: Vajcia uvaríme natvrdo, olúpeme a najemno nastrúhame.
	Krok 2: Listy žihľavy dáme do studenej vody, umyjeme a hodíme do vriacej vody. Varíme cca 3-5 min.
	Krok 3: Scedíme a posekáme nadrobno. Do pomazánkového masla vmiešame vajcia, žihľavu, okoreníme. Natierame na chlieb, pečivo.
Zveřejněno 18. 4. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						
					
Kopřivová pomazánka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5lDR
Moje poznámka
					
				
Kopřivová pomazánka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5lDR
Nejnovější recepty
	
			
	
	
Poctivý vývar z hovězích kostí podle Petra Hajného
Přidáno před 7 hodinami
	
			
	
Čočkové karbanátky II
Přidáno před 10 hodinami
	
			
	
Brynzové halušky
Přidáno před 12 hodinami
	
			
	
Sýrové placky
Přidáno před 15 hodinami
	
			
	
Krůtí steak se zeleninovým kuskusem
Přidáno před 16 hodinami
	
			
	
Krkovice dušená s rajčátky a fazolovými lusky
Přidáno před 16 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
	
			
		
	
	
			
	
	
			
	
	
			
		
	
	
			
	
	
			
		
	
	
			
	
	
			
	
Nejnovější články
	
			
		
	
			
		
	
			
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			
	
	
Květáková polévka
Eva_H před 3 hodinami
	
			
	
Cheesecake od Evy
Ivvettaa před 5 hodinami
	
			
	
Bílé fazole nakyselo
Milerka před 6 hodinami
	
			
	
Svačinové sendviče
Kajkajak před 6 hodinami
	
			
	
	
Špagety à la carbonara
dolejsovaveronika před 7 hodinami
	
			
	
Jarní salát
Kajkajak před 8 hodinami
	
			
	
Máslové sušenky s džemem (Pinterest heart cookies)
Petronilka před 8 hodinami
	
			
	
	
Kynuté buchty, plněné marmeládou
lelka12 před 9 hodinami
	
			
	
Gulášovka s kysaným zelím
lelka12 před 9 hodinami
	
			
	
Salámovo-nivová pomazánka
[email protected] před 9 hodinami
						Tématické fráze:
						
							hnojení kopřivami, 
						
						
							pomazánka s kopřivou, 
						
						
							recepty s kopřivami, 
						
						
							špenát z kopřiv, 
						
						
							kopřiva recepty, 
						
						
							recept s kopřivami, 
						
						
							vajickova pomazanka koprivy, 
						
						
							kopřivy se musí spařit, 
						
						
							zalezeny syr, 
						
						
							zalezeny syr recept, 
						
						
							co s kopřivami?, 
						
						
							sparit koprivy, 
						
						
							mléko clever, 
						
						
							hnojení libečku, 
						
						
							recepty kopřiva, 
						
						
							kopřiva recept, 
						
						
							kopřivová pomazánka s medvědím česnekem, 
						
						
							kopřlvova pomazánka, 
						
						
							pomazánka tvarohová kopřivy, 
						
						
							kopřivová pomazánka na chlebíčky
						
					
						Suroviny:
						
							pomazánkové máslo, 
						
						
							vejce, 
						
						
							kopřivy, 
						
						
							pepř mletý, 
						
						
							sůl
						
					
	
			
	
	
	
	
Komentáře (34)
já také raději klasické máslo a tak. ale byl i čas,kdy jsem byla vděčná za Perlu a tak podobně, protože na víc prostě nebylo
Na druhej strane, vítam, že sa snaží svojím spôsobom šíriť osvetu.
našla jsem ti složení:
•jedlá sůl ( 0,5% )
•bramborový škrob
•sušená syrovátka
•sušené mléko
•smetana
•smetanová kultura
nevím, co tam má být za barvu??, mléko samo o sobě má bíle nažloutlou barvu.
sice nekupuju značku Clever,kupuju jinou a chutná nám. nehledě na to, že pomazánkové máslo je tu už léta letoucí, jedla jsem jej už jako dítě za minulého režimu
pro mě jsou daleko méně kvalitní různé nejlacinější margaríny
Ale komu chuť kopřiv nevadí, tak je to úžasná jarní bomba!!!!
Já mám i přes zimu na parapetu libeček v květináči.Myslím, nevzdávej to, určitě ho vypěstuješ k obrazu svému
ale nechápem to, lebo doma sme to kedysi, za onoho času, mali tiež skoro ako krík...
Clever co myslíš tou splaškou?Když se ti to nelíbí, nikdo tě nenutí aby jsi to jedl
Želám veľa úspechov pri neclever varení.
Kopřivy vydržia dlho...doporučujem!
Ďakujem za vaše reakcie.
clever: každý obvodní lékař i babka ti řekne, že na jaře jíst kopřivy je nejlevnější, nejjednodušší a nejchytřejší způsob, jak očistit své tělo od zimních splašek. Pokud jsi "in"
Pomazánka ale vypadá moc dobře a určitě i tak chutná
ale pomazánečka velmi sympatická, už vidím čerstvý domácí chlebík, ne něm tahle dobrota a k tomu hrnec čerstvě z krabice nadojeného mléka...ach
ale vyrazila,ale medveď je, hádam ,zalezený v brlohu
Ešte stále si nevyrazila do lesov, hájov a lúk?
fakt tu kopřivu vařit tak dlouho
P.S.keby som mala,dala by som aj medveďa