Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kuřecí pochoutka v zakysance s rajčaty a žampiony

Hodnocení receptu je 4,8 (14×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Anna Kocikova Anna Kocikova

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

Suroviny

Porce: 4 porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 278 kJ /
544 kcal
Bílkoviny19,46 g
Tuky26,83 g
Vláknina15,65 g
Cholesterol 80 mg
Sodík 525 mg
Sůl1,30 g
Sacharidy49,63 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na tuku zpěníme nadrobno pokrájenou cibuli a mírně osolené, mletou paprikou poprášené maso na ní ze všech stran osmahneme. Krok 2: Podlijeme trochou vody, asi 1,5 dcl, rozdrobíme kostku bujonu a dusíme na slabším plameni za sledování hladiny tekutiny, do poloměkka. Krok 3: Pak přidáme očištěné, sloupnuté a na silnější plátky nakrájené žampiony, nadrobno pokrájenou papriku, slupek zbavená, nakrájená rajčátka a dusíme do úplného změknutí masa. Krok 4: Pak maso vyndáme, uschováme v teple, ve smetaně s mlékem rozmícháme 2 PL hladké mouky, nalijeme do podušené šťávy se zeleninou a 10 minut za promíchávání provaříme. Krok 5: Vložíme nazpět maso, prohřejeme a podáváme s knedlíkem, rýží, noky, hodí se i těstoviny.

Zveřejněno 26. 4. 2011

Poznámka autorky Anna Kocikova

Drůbeží maso můžeme použít jakékoliv - vykostěná, prsa, stehna. Dělávám i z masa vepřového.

Pokud nemám žampiony, používám hříbky podle sezony, popř. zavařené či sušené.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/KY3r

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/KY3r

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (23)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Vyborna omajda, delala jsem na kousky kur.maso a bez papriky :-)
s ryzi bezvadny :yes:

Aničko, včera jsem tuto baštu dělala - tedy ve vepřové podobě a žampiony jsem zaměnila za hlívu, ale i tak to byla dobrůtka:yes::-D

Děkuji za komentáře a bodíky:-K:-K
Reaguji až teď,zase byly problémy s netem:-/Jani R.tvá fotka je opravdu nádherná:-K:-Kdík za přidání:-Ka nechám ji teda v pořadí za těma mýma;-):-))

Moc pěkný obídek:yes:

Ha,ha, já dnes uvařila také, ale až odpoledne-bude oběd na zítra,Ani, nechej svou fotku, já to mám podobné jako ty, jen jsem tu omajdu mixla, jo a nemám tam houby, protože ty já se smetanou nemohu;-(, takže bez houbiček, ale jinak přesně okopčený receptík:-D:yes::-p Foto od J.R. je také :yes:,ale nechej svůj "origoš";-):yes:

Anna Kocikova: Aničko, když si klikneš na foťáček a zarolujež níže, tak si kteroukoliv fotku můžeš dát jako hlavní sama. Jakou tam dáš, nebo nedáš je jen na tobě. Taky se mi tvá fotka líbí;-)

Aničko, nevím, je to věc názoru, mně se víc líbí ta tvoje fotka - víc vypovídá o tom, jak jídlo vypadá na talíři. Fotka J.R. hezká je:yes::yes:, ale nepoznáš z toho, o čem to jídlo je ;-);-), ale záleží na každém, každému se to líbí jinak - jen jsem písla názor.;-)

Všem děkuji za milé komentáře a body:-K:-K

:-*:-*Jani díky za pochvalu a opravdu nádhernou fotku:-K:-K:-KJestli mohu poprosit;-)jde-li to,dej ji prosím,jako hlavní:-8Je vážně suprová:yes:
Jsem ráda,že chutnalo:-!

Aničko, udělala jsem to ze špalíčků a musím hodně pochválit!!!:yes: K tomu jsem udělala hrníčkové knedlíky, ale místo klasického rohlíku jsem dala sojový. Plus jsem ti dala hned, teď přidávám foto a dík za dobrý oběd;-)

Hezký a chutný recept, dělávám podobně se zelenou paprikou.

Já se tý zakysanky na vaření trochu bojím, radši používám normální smetanu. . . Ale zase u tak pěkného receptu - zkusím. ;-):yes:+

taky zajímavý receptík;-)+1:yes:

To bude dobrota:-K lepší než klasika kuře na paprice:-)) dávám bodík:yes:

Tématické fráze:
žampiony recepty, kuřecí recepty, žampiony, zavařené žampiony, kuřecí maso s rajčaty, recepty ze žampionu, kuřecí špalíčky na žampionech, kuřecí maso recepty, oběd z žampionů a kuřecích prsou, recepty kuřecí, recepty se žampiony, kureci spalicky na smetane se zampiony, kuřecí recepty, recepty s žampiony, žampiony recept, kuřecí se žampiony, recepty žampiony, kuř. špalíky s porkem a rajčaty, kuřecí se žampióny a rajcaty, kuřecí špalíčky se žampiony

Suroviny:
maso kuřecí, cibule, bujón slepičí, žampióny, rajče cherry, paprika čerstvá zelená, smetana zakysaná, mléko, mouka hladká, sůl, paprika sušená sladká, tuk

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu