Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 8 094 kJ / 1 935 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 26,72 g |
| Tuky | 116,77 g |
| Vláknina | 33,34 g |
| Cholesterol | 70 mg |
| Sodík | 1,68 g |
| Sůl | 4,00 g |
| Sacharidy | 181,07 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 17. 5. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Zámecké brambory od Oty Jiráka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ElXN
Moje poznámka
Zámecké brambory od Oty Jiráka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ElXN
Nejnovější recepty
Zeleninový salát s vejci, sýrem a šunkou (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 4 hodinami
Bramborová roláda plněná mletým masem
Přidáno před 10 hodinami
Nepečená kávová zrna podle Ivety Fabešové
Přidáno před 15 hodinami
Grinchův elixír
Přidáno 20. 12. 2025 16:30:01
Mleté karbanátky z horkovzdušné fritézy
Přidáno 20. 12. 2025 13:16:10
Fíkové kostky
Přidáno 20. 12. 2025 13:01:11
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kokosová očka
Sima1996 před 3 minutami
Likérové špičky
Sahula před 2 hodinami
Kávové úlky
MichaelaSr před 2 hodinami
Likérové špičky s vaječným koňakem
Sahula před 2 hodinami
Telecí pečeně s bylinkami
Kajkajak před 2 hodinami
Marokánky - měkké a vláčné
Josi_25 před 3 hodinami
Bramborová roláda plněná mletým masem
BinaSa před 3 hodinami
Ořechové řezy děda
nenutilova68 před 4 hodinami
Domácí vánočka
Slaninova.L. před 4 hodinami
Tématické fráze:
top recepty grilované brambory se slaninou,
brambory recepty,
recepty z brambor,
zámecké brambory příloha,
zámecké brambory-recept,
přílohy z brambor,
recepty brambory,
zamecke recepty,
pečené zámecké brambory,
pečené zámecké brambory,
brambory recept,
dobroty od oty,
zámecké pečené brambory,
grilovaný pangacius,
priloha zamecke brambory,
smetanové brambory přiloha,
recepty na brambory,
brambory se smetanou,
druhy brambor,
dobroty z brambor
Suroviny:
brambory,
slanina anglická,
olej olivový,
cibule,
česnek,
smetana zakysaná,
sůl,
pepř,
máslo,
olej olivový
Komentáře (12)
Pokud jde o množství omastku - já měla hodně libovou anglickou a ta cibulka se téměř neměla na čem opékat, tak jsem dala trochu olovového oleje (mrkni na moje fotky - v ničem to neplave). Máslem to vymazávám, protože z toho smaltu to jinak musím seškrabávat nožem
A co se smetany týče - klidně můžeš dát šlehačku, bude to ale ještě o řád tučnější. Nám to chutná s 11% zakysankou.
Jani R. - pošli jim tam zeťáka s tou jeho restaurací
Také je vám líto, že už nedávají prima vařečku