Zámecký řízek

Jana Dorazinová-Remková Kuchařka:

Vepřové maso 17 názorů

514

Suroviny

vepřové řízky
čerstvé houby (může být i hlíva, žampiony)
kmín
škvarky
sůl
vajíčko
strouhanka
hladká mouka na obalení
Recept si zatím oblíbilo 14 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Řízky si naklepeme, osolíme a na jednu polovinu naložíme podušené houby s kmínem a trochou soli, přidáme vyškvařené škvarky, přeložíme, sepneme, obalíme v trojobalu a usmažíme.

  2. Smažíme pomaličku, aby se řízek dobře prosmažil. Podáváme se zeleninovým salátem.

Poznámka

Zdroj-Doporučené recepty Jožka Švecová z Lomnice nad Lužnicí

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 280 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Zámecký řízek

  • Lucka: Moc se omlouvám, recept je tady hodně dávno a já si nevzpomenu, odkud byl. Klidně to opravím, pokud si myslíte, že by tam mělo být nad Lužnicí, je možné, že jsem se spletla.

    Odpovědět

  • Lucka Lucka(neregistrovaná)

    Jana Remkova:Lomnice nad Lužnicí, ne?:-D

    Odpovědět

  • Jo, jo, Danuš, je to mňamka, jen pomalinku smažit, přece jen je to dost hrubý kvádr masa, ať je to měkké.;-)

    Odpovědět

  • Sodovka Sodovka

    Jani,to musí být mňamka.:-p Recept ukládám a příští týden vyzkouším. Momentálně nemám houby. I když jsem dnes hlívu ústřičnou koupila, ale jsem s ní udělala "držkovou" polévku.

    Odpovědět

  • Pochopila jsem, nevěděla jsem, kterou vybrat, jako hlavní;-) A děkuji!!:-)

    Odpovědět

  • Patricie Patricie

    Pardón, ta bezvadná fotka je poslední, no prostě ta s těmi kopečky brambor.

    Odpovědět

  • Patricie Patricie

    Posílám bod, i když já nemůžu, tak stejně neodolám. Pěkná příloha, druhá fotka bezvadná. :yes:

    Odpovědět

  • irenka irenka(neregistrovaná)

  • Ašina Ašina(neregistrovaná)

    :-8:-8Vypadá to velice dobře. Už mám zapsané v sešítě. Já dělám řízky plněné nastrouhaným sýrem Niva smíchaným s nakládanými žempiony.Také je to moc dobré. Jako přílohu bramborovou kaši.

    Odpovědět

  • Jikotka Jikotka

    Já taky miluji řízky:-p:-p ve všech podobách,ukládám dávám bodík:yes::yes::-D

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Tohle dělávám a ani jsem nevěděla, že to má tak honosný název, ale on se k té dobrotě opravdu hodí ;-):-p:yes:

    Odpovědět

  • zofka zofka

    vypada nadherně-vyzkouším a ozvu se.Zatím máš ode mě bodík.Ahoj:-p:-*

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka

    Teda oblíbené řízky+oblíbené škvarky, to se nedá vydržet:-p, to se musí udělat!Tak uloženo a posílám bodíka:yes:

    Odpovědět

  • Gabina Gabina

    Jani, koukám, že má Láďa zase svoje oblíbený řizky, co? :-D
    Ty brambory vypadají taky super :-p

    Odpovědět

  • Nebo myslíš ty brambory?:-O To jsou brambory s cibulkou nabrané naběračkou, jako rýže.;-)

    Odpovědět

1 2

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Tématické fráze: držková polévka z hlívy vepřový řízek v trojobalu držková polévka z hlívy ústříčné vepřové řízky v trojobalu řízek z hlívy ústřičné řizek v trojobalu řízky z hlívy ústřičné řízky, houby vajíčko zámecký vepřový řízek zámecký salát držková vepřova polévka trojobal na řízek vepřový řízek obalený v trojobalu polevka z hlivy ustřičné jako držkova vepřový řízek v trojobalu recept zapsani receptu zámecký recept vepřové řízky albert nazev pro smazeny veprovy marinovany rizek recepty ze zajice řizky

Zapomněl/a jsem heslo