Tiramisu do skla
Tradiční italský dezert u nás rychle zdomácněl. Nejčastěji se podává jako dort nebo řezy. Pro snadnější servírování si ho můžete připravit ve sklence, kde vynikne jeho barevné vrstvení.
Suroviny pro 5 kusů
5 sklínek na stopce
5kusů
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 236 kJ / 295 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 0,06 g |
Tuky | 0,06 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 0 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 50,02 g |
Postup přípravy
Krok 1: Máslo s cukrem, ztužovačem, pár kapkami vanilkové tresti, jednou lžící whisky a smetanou vyšleháme dotuha (pozor, stříká to).
Krok 2: Zbytky korpusů, (které si pro takové dezerty schraňuji v mrazáku) namáčíme ve směsi kávy, whisky s přidáním pár kapek vanilkové tresti.
Krok 3: Navlhčený korpus klademe na dno sklínek. Na to naneseme krém a zarovnáme s okrajem sklínky.
Krok 4: Poprášíme pomocí cedníčku kakaem a dozdobíme dle fantazie. Necháme trochu uležet, ale můžeme podávat hned.
Zveřejněno 5. 6. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Tiramisu do skla
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/m7q9
Moje poznámka
Tiramisu do skla
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/m7q9
Nejnovější recepty
Čokoládové muffiny
Přidáno před 3 hodinami
Kinder mléčný řez se šlehačkou a kondenzovaným mlékem
Přidáno před 10 hodinami
Sýrová tortilla à la garlic bread
Přidáno před 11 hodinami
Toast s vajíčkem a anglickou slaninou
Přidáno před 19 hodinami
Brokolicový chlebíček s cottagem
Přidáno před 21 hodinami
Linecké sušenky s čarodějnickým tématem
Přidáno před 23 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rebarborový koláč se sněhovou čepicí
Marceval před 2 hodinami
Jogurtová bábovka II
káťa před 2 hodinami
Čokoládový dort s červenou řepou
stefi.f47 před 2 hodinami
Buchta Fešák
káťa před 2 hodinami
Kuřecí prsíčka s hruškou, kešu a červenou řepou
stefi.f47 před 2 hodinami
Vepřové nudličky se žampiony v pikantní omáčce
Sassa před 2 hodinami
Míša řezy
kaja.tremlova před 3 hodinami
Housky na hamburger
panilek před 3 hodinami
Rebarborový koláč
mika277 před 3 hodinami
Hovězí tokáň na víně - oblíbené jídlo Václava Havla
Erika2202 před 3 hodinami
Tématické fráze:
tiramisu do sklenicky,
tiramisu do skleniček,
tiramisu do sklenice,
dezerty do skla,
nepečené ovocné dezerty do skla,
tiramisu ve sklenici,
tiramisu pro děti,
tiramisu recept mascarpone do skla,
tiramisu ve skleničce,
tiramisu do sklenic,
dezert tiramisu,
maskarpone prima recepty,
dezert do skla,
dezerty ve skle,
tiramisu z mascarpone do skleničky,
tiramisu pro děti recept,
sklenice na tiramisu,
sladký dezert recept ve skle,
sklenicky na tiramisu,
tiramisu bez alkoholu
Suroviny:
korpus,
káva,
whisky,
tresť vanilková,
pomazánkové máslo,
smetana ke šlehání,
ztužovač šlehačky,
cukr moučkový,
tresť vanilková,
whisky,
kakao,
kakao granko,
ovoce,
máta
Komentáře (37)
a fotky...to mě nakazily eliza,ivulinka a jim podobné, že si s tím ráda pohraju..takže to né jáá, to moje Schauma...takže pust to naplno...můj gastroúčes to vydržííí
Je to za bodík
Spagetko, poradit mi můžeš, ale obávám se, že to nepadne na úrodnou půdu. Nevím, co znamená rozklikni si svůj komentář a nevidím nikde UPRAVIT. Jsem bohužel počítačový polovzdělanec nebo možná jen čtvrtvzdělanec. Díky.
Přesně tak. Tiramisu dělám už spoustu let a zpočátku jsem používala tvaroh a syrová vajíčka, ale taky se jich bojím, zvláště v létě. Když se objevila česká varianta, zkusila jsem jí a byla spokojená. Já se tak trošku vždycky směju nad tím požadavkem "pravých" repcetů, protože v mnoha případech kdo ví, co bylo dříve, zda vejce či slepice. Snad jenom Sacher má ten svůj původní recept uchovaný, ale někde v trezoru a nikdo nám ho neukáže, co?
efektní a odpadává problém s porcováním