Suroviny pro 12
12
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 4 444 kJ / 1 062 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 0,92 g |
| Tuky | 98,46 g |
| Vláknina | 0,20 g |
| Cholesterol | 306 mg |
| Sodík | 4 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 42,96 g |
Postup přípravy
Krok 1: Druhý den piškot rozřízneme, pomažeme ušlehanou šlehačkou se ztužovačem a poklademe ovocem. Mně zbyl ananas, jinak můžem být broskev, mandarinka, jahody. Přiklopíme další korpus.
Krok 2: Protože chci korpus potahovat, tak si připravíme krém z vody, aby nám marcipán netekl. Uvaříme si asi 130 ml vody, přidáme jednu lžíci cukru (část vody si dáme stranou a přisypeme do ní a rozmícháme asi půl vanilkového pudinku), přilijeme do vroucí vody a umícháme hustou kaši. Aby nebyl škraloup, přilijeme ke kaši pomalu ze strany kastrůlku vodu a necháme vystydnout v pokojové teplotě. Necháme v pokojové teplotě i máslo.
Krok 3: Pak vodu z kastrolku pomalu vylijeme a přidáváme ho do rozšlehanýho másla. Používám ruční mixér a hrudky nejsou.
Krok 4: Korpus celý pomažeme boky i vršek a dáme ho do lednice ztuhnout. Lépe se pak potahuje a marcipán neklouže a drží.
Krok 5: Marcipánem potáhneme dort, jak kdo chce. Já používám objednávaný z netu je to K2 - opravdu mohu doporučit. Je jak dobrý, tak se s ním krásně pracuje. Dole v příloze. Můžeme i marcipán obarvit pot. barvou. Také jsem použila fixi na marcipán.
Krok 6: Když potřebuju na dort něco připevnit z boku, použiju ten krém, který mi zbyl z té vody. Krásně to ztuhne a kytičky nespadnou. Pak vše dáme do lednice a můžem se nadlábnout.
Zveřejněno 23. 5. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Veselý dort
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/l8Q1
Moje poznámka
Veselý dort
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/l8Q1
Nejnovější recepty
Šťavnatí švábi
Přidáno před 1 hodinou
Těstoviny zapečené s brokolicí a šunkou
Přidáno před 4 hodinami
Kapustová polévka s houbami
Přidáno před 6 hodinami
Pomazánka z pečeného česneku a špetky parmazánu
Přidáno před 9 hodinami
Boloňská čočková omáčka
Přidáno před 10 hodinami
Domácí qurrito z HF
Přidáno před 11 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Hraběnčiny výborné řezy
Nanina před 7 minutami
Pikantní zeleninovo-těstovinový salát
Jan Nemec před 28 minutami
Kuře na kari s jablky
hajibuni před 28 minutami
Výborný makovec
Jan Nemec před 28 minutami
Holandský sekaný vepřový řízek
Jan Nemec před 30 minutami
Kuře na kari s ananasem
Jirka1986 před 34 minutami
MEXICKÁ POLÉVKA
Kajkajak před 1 hodinou
Těsto na pizzu
Mon17 před 1 hodinou
Maminčin rýžový nákyp
jalamo před 1 hodinou
Koláč linecký s tvarohem a jablky - i pro CRISP
Wilma před 3 hodinami
Tématické fráze:
dort s klaunem,
veselé dorty pro děti,
veselý dort pro děti,
dorty potažené marcipánem pro děti,
dorty s klaunem,
veselé dorty pro muže,
jak se potahuje dort marcipánem,
jak připevnit marcipán na dort,
veselý marcipánový dort,
podaná dorty,
dorty podaná,
veselé recepty pro děti,
jak se potahuje dort,
dorty potažené marcipánem,
jak potahovat dort k2,
piškotový dort s ovocem,
veselý dort pro muže,
jak upevnit ovoce na dort,
dort s marcipanovym ovocem,
veselé marcipánové dorty
Suroviny:
šlehačka,
ztužovač,
ovoce kompotované,
voda,
cukr,
pudink vanilkový,
máslo,
marcipán,
potravinářské barvivo
Komentáře (8)
Musím taky pochválit, na řezu vypadá velice chutně, barva korpusu je skvělá a z tím krémém, který si použila to musí být jedna báseň. bodík