Postup přípravy
Krok 1: Upečeme korpus, rozřízneme, pomažeme šlehačkou ušlehanou se ztužovačem a nakrájíme meruňky nebo broskve. Přiložíme vrchní část korpusu a začneme zdobit cukrářským sáčkem. Barevně může být jak kdo chce. Je to pro inspiraci.
Zveřejněno 14. 5. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Dort brouček
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/8omW
Moje poznámka
Dort brouček
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/8omW
Nejnovější recepty
Chuťovky z listového těsta
Přidáno před 1 hodinou
Vepřová plec se špenátem
Přidáno před 14 hodinami
Makovec s hruškami
Přidáno před 20 hodinami
Kachna s medem a jablky
Přidáno před 22 hodinami
Pomazánka z brynzy
Přidáno 18. 10. 2025 22:03:21
Fazolový stroganoff se žampiony a cuketou
Přidáno 18. 10. 2025 18:14:36
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dobrá frankfurtská polévka
Jan Nemec před 9 hodinami
Pivovarská bašta
oopicka před 11 hodinami
Bratislavská buchta
Wikki před 11 hodinami
Měkké skořicové šneky (Cinnamon rolls)
Verca_recepty před 12 hodinami
Klasické křupavé domácí rohlíky
Sarinkad před 13 hodinami
Celestýnské nudle
Kajkajak před 13 hodinami
Kefírové čokoládové řezy
jjj82 před 15 hodinami
Extra jablkový koláč
Eva_H před 16 hodinami
“Kung Pao” s kuřecím masem a zeleninou
Terina309 před 17 hodinami
Tématické fráze:
dort broucci,
recepty.cz,
dorty recepty,
recepty na dorty,
dort s broučkem,
dorty broučci,
dort k prvním narozeninám,
dort auto brouk,
dort s broučky,
dorty pro muže,
dort auto broucek,
dobré oči brouček,
broučci na dortu,
dort ve tvaru brouka,
jak udělat broučka z marcipánu,
dorty,
dorty s broucky,
auto brouček,
dorty auto brouk,
broučci z marcipánu
Suroviny:
korpus,
šlehačka,
ztužovač,
meruňky,
potravinářské barvivo,
Komentáře (18)
to musela být dobrota,pane jo
Do krému dávám barvivo až když mám krém hotový.
mischelinka: očička jsou z papírnictví, ty se nepapají, ale pro děti ideální.
Jani: už jsem to opravila, ano hejbací, byl to překlep.
Jinak moc všem děkuji. Dlouho jsem nic nepekla, tak jsem se vyřádila.
jaké používáš špičky na zdobení, že jsou tak hezky ostré ty kontury? a klasiku šlehačku se ztužovačem, jen obarvené potravinový barvivem? asi barevný prášek do šlehačky a ušlehat společně, že? díky
Bibi, zkoušela jsem i z marcipánu a nejde mi to. A tím krémem, nebo šlehačkou mi jde vše líp. A příjde mi to i hezčí. Je pravda, že z marcipánu jde vše, a krémem nejde vše. Ale zatím se mi to daří, tak mám radost.