Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 11 584 kJ / 2 769 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 58,78 g |
| Tuky | 199,07 g |
| Vláknina | 2,31 g |
| Cholesterol | 1,63 g |
| Sodík | 641 mg |
| Sůl | 1,73 g |
| Sacharidy | 184,31 g |
Postup přípravy
Krok 1: Celá vejce, cukr a olej vyšleháme do pěny. Lehce vmícháme mouku a nakonec prášek do pečiva.
Krok 2: Do vystříkané, nebo vymazané a vysypané formy nalejeme těsto a pečeme na cca 160°C asi 30 minut - zkontrolujeme špejlí upečenost.
Krok 3: Mezitím zkaramelizejeme v kastrůlku 3 PL cukru a když je zlatohnědý, opatrně do něj vmícháme smetanu. Necháme rozvařit.
Krok 4: Upečený korpus propícháme pomocí druhého konce vařečky a pomocí lžíce prolíváme horkým karamelovým rozvarem.
Krok 5: Z pudinku, cukru a mléka svaříme pudink. Necháme zchladnout pod fólií. Změklé máslo vyšleháme s moučkovým cukrem do pěny a nakonec vešleháme po lžících ještě teplý pudink.
Krok 6: Krémem potřeme zchladlý korpus a posypeme strouhanou čokoládou nebo jakokoliv oblíbenou posypkou (kokos, ořechy, barevné perličky).
Zveřejněno 7. 6. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vlhčený řez
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rgm4
Moje poznámka
Vlhčený řez
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rgm4
Nejnovější recepty
Listové těsto na 3 způsoby
Přidáno před 18 hodinami
Vánočka podle Mirky van Gils Slavíkové
Přidáno 25. 12. 2025 18:13:53
Sladké snídaňové briošky
Přidáno 25. 12. 2025 17:48:09
Kuličky z piškotů s vaječným koňakem
Přidáno 25. 12. 2025 17:18:18
Piškotový dort s tvarohovým krémem vhodný pro žlučníkáře
Přidáno 25. 12. 2025 15:36:31
Pečená žebra s povidlovou marinádou
Přidáno 24. 12. 2025 20:05:10
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vánoční poleno
Slaninova.L. před 6 hodinami
Sváteční kakao
Kajkajak před 6 hodinami
Polévka ze zbylé čočky
Vaha 1972 před 7 hodinami
Bramborová pomazánka
Kamuna před 8 hodinami
Sýrová kolečka
zonoro před 9 hodinami
Panenkové medailonky se žampionovou omáčkou
knihomolka před 11 hodinami
Maminčina svíčková - snadná i pro začátečníky
Iloonka před 13 hodinami
Tvarohová štola
Petra.J. před 13 hodinami
Vánočka s mandlemi a rozinkami po sto prvé
Pavlinaa před 13 hodinami
Těsto na bramborové knedlíky
lenka64892 před 14 hodinami
Tématické fráze:
luxus řez,
zamrazení máslového krému,
vitacitový zákusek,
vlhčení korpusů,
kardinálovy řezy recept,
řezy s máslový krém,
řez,
zamrazeni krém,
zamrazení šlehačky,
vlhčený korpus,
zamrazeni kremu,
krém do mrazáku,
vlhceni dortu,
vlhčení korpusu dortu,
máslový krém nezdrcnul,
krém z topingu,
jak udělat krém aby se mi nezdrcnul,
pudinkové řezy s oky,
dorty podkova k zlaté svatbě,
korpus na řezy
Suroviny:
vejce,
cukr krupice,
olej,
mouka polohrubá,
prášek do pečiva,
smetana ke šlehání,
cukr krupice,
máslo,
pudinkový prášek,
mléko,
cukr krupice,
cukr moučkový,
čokoláda
Komentáře (45)
Uspěch zaručen