Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kuřecí stehna na pórku s pečenými brambory a uzenou paprikou

Hodnocení receptu je 4,8 (16×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

vseumel

Snadný

Doba přípravy 70 min Doba přípravy: 70 min

70 min (70 min příprava)

Suroviny

Porce: 2 porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 811 kJ /
433 kcal
Bílkoviny8,84 g
Tuky11,46 g
Vláknina10,76 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 27 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy69,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Očistíme brambory kartáčkem pod tekoucí vodou a necháme celé povařit 12 minut v osolené vodě. Do pečícího hrnce dáme lžíci oleje a přidáme dlaní nadrcený česnek. Prsty promažeme hrnec olejem s česnekem. Krok 2: Stehna kuřete okořeníme a poválíme v oleji. To stejné uděláme s uvařenými brambory, které nakrájíme podélně na poloviny. Na závěr přidáme pórek nakrájený na 1 cm široké kolečka. Kdo chce může přisolit, ale pozor, koření je již slané. Krok 3: Vše v pečícím hrnci rukama promícháme, tak aby se všechno promastilo. Podlijeme asi 1/2 dcl vody a dáme do trouby předehřátou na 190°C cca 50 minut. Krok 4: Hrnec necháme otevřený a asi 2x během pečení suroviny promícháme. Těsně před servírováním přidáme jemně nakrájenou pažitku. Jídlu dodává výbornou chuť uzená paprika v kombinaci s pórkem.

Zveřejněno 20. 6. 2011

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wnRR

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wnRR

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (16)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Zajímavý recept :-p Ingredience jsem si krapet upravila a musím říct,že to byla dobrota. Texaské koření nemám, tak jsem si namixovala koření co máte v závorce, cibuli jsem nakrájela k tomu čerstvou, přidala sušená rajčata a porek jsem měla jen jeden :-D Ještě k tomu jsem měla škaredé brambory, tak jsem je oloupala a nakrájené přihodila k tomu(syrové). Musím říct, že příště zkusím znovu :-) :yes:

Nádherná fotka,také mi recept nějak unikl.Ani bych nepředvářela brambory,šoupla bych je ke kuřeti syrové.;-) Vše v jednom je rychlovka a bez práce.:yes::yes:

Tak tenhle recept mi včera nějak unikl! :-O Vypadá to na skvělou baštu. Texasské koření mám, takže vyzkouším. Navíc - kde je česnek, to je moje. A když tam není, já ho tam stejně dám! :-D :yes::-p;-)+

Vseumel:-) děkuju moc za informaci. Složení jsem v surovinách viděla, ale zajímalo mě, jestli se dá sehnat i klasicky v obchodě;-). Juknu na složení od jiných výrobců a kdyžtak bude domácí výroba...

mirca75, je to od firmy Epicéa SA. Dalo se to koupit v Carrefouru, ale teď už je jen na Slovensku. Jestli to mají i někde jinde nevím. Každopádně obsah texasského koření jsem dala do závorky do potřebných surovin. Chuťově je tam hodně výrazná uzená paprika a koření není pálivé. Dá se namíchat i doma podle chuťi.

Vseumel:-), fotka je opravdu velmi lákavá. Jen tápu - texasské koření od koho? Je to Texas gril, Texas steak, Texas country,... koření neznám, proto ta otázka. Předem děkuji za odpověď:-K.

:-KPěkný recept i fotka:yes::yes:+

Díky za pozitivní reakce. Mimochodem pečící hrnec je prostě něco v čem se to peče. Možná hrnec na pečení to vystihuje líp nebo zapékací mísa. Ach ten češtin :).:-//

brambůrky vypadají mooc dobře:-8:-p:yes: jenom nevím,co je pečicí hrnec:-O:-?

Prima recept nejen na léto.Myslím si, že pro přípravu by se výborně hodila i remoska nebo římský hrnec.+3

:yes:Všeuměle, Texaské koření dobře znám a dost ho používám a kuřátko je dobrý skoro vždycky-dávám ti 2.boda

Uzenou papriku mám moc ráda,dodává každému jídlu skvělou jedinečnou chuť. Za recept posílám bodík:yes:

Tématické fráze:
kureci stehna na porku, uzená kuřecí stehna, kuřeci stejk s novou, kureci stehna porek, kuřecí stehna s pečeným bramborem, kuřecí stehno s pečeným bramborem, kuřecí stehna s pečenými brambory, pece kure s pecenymi brambory, kuřecí steak na česneku a pórku, kureci steak s pecenymi brambory, kuřecí steaky na porku, kuřecí stehna recepty, krůta na porku, pecene kureci stehno s bramborem, krůtí stehno na porku, do remosky brambory kuře, jak se peče v pečícím hrnci, dušené kuře s pečenýma brambory, na bramborach, kuřeci stena s brambori

Suroviny:
stehno kuřecí, brambory, pórek, olej, česnek, koření texaské, pažitka

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu