Slovácké laty aneb bramborové placky s povidly a mákem
Jednoduché tenké placky z bramborového těsta jsou známé například pod názvem laty, lokše či patenty. Tyto placky můžeme podávat naslano i nasladko. Výborné jsou plněné povidly, posypané cukrem a mákem.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 765 kJ / 422 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 10,80 g |
| Tuky | 0,54 g |
| Vláknina | 11,88 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 32 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 87,48 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 22. 6. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Slovácké laty aneb bramborové placky s povidly a mákem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rgXE
Moje poznámka
Slovácké laty aneb bramborové placky s povidly a mákem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rgXE
Nejnovější recepty
Ragú z červené čočky a zeleniny
Přidáno před 4 hodinami
Tlačenkový salát podle ČSN
Přidáno před 4 hodinami
Medové kornoutky s krémem
Přidáno před 8 hodinami
Kokosové sušenky
Přidáno před 10 hodinami
Drážďanská štóla
Přidáno před 12 hodinami
Vanilkové rohlíčky podle Zdeňka Pohlreicha
Přidáno před 13 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Listový salát s ořechy
Limek před 7 minutami
Margot kuličky
Junys před 22 minutami
Zapečené kuřecí řízky
Elivet před 34 minutami
Oříškovočokoládová bábovka
[email protected] před 52 minutami
Rychlá ořechová bábovka
Misatomanova před 1 hodinou
Jihočeská kulajda
RomanaMonika před 2 hodinami
Jednoduché řezy s krémem ze zakysané smetany a šlehačky
Mi_Ky před 3 hodinami
Sypaný jablečný koláč
magdalenka před 3 hodinami
Polévka z oranžové tykve
Kajkajak před 3 hodinami
Tématické fráze:
bramborove laty,
bramborové patenty,
laty recept,
bramborove placky s povidlim,
olipy,
patenty s mákem,
patenty s povidly,
laty,
recept na laty,
bramborové placky patenty,
magaše,
patenty recept,
slovácké laty,
olipy recept,
bramborove placky,
slovácké patenty,
recept laty,
bramborova lata,
patenty z bramborového těsta,
moravské bramborové placky
Suroviny:
brambory,
mouka hladká,
sůl,
olej,
povidla švestková,
mák mletý,
cukr moučkový
Komentáře (43)
Děda si je dával s česnekem. Babička měla litinový tál přes dva plynové hořáky a dokázala udělat pro 4 vnoučata a dědu. Já je mám nejraději s povidly.
Pro tu opravdovou chuť se to musí dělat nasucho na kvalitní pánvi s tlustým dnem.
Nejlepší to chutná ve vylepšené variantě s potíráním máslem.
udělali jste mi velikou radost nad tímto receptem a také velikou chuť
Jinak všem děkuji za komentáře a doplnění dalších názvů.
Tolik jmen pro jedno jídlo a určitě ještě nejsou všechna.
Máme krásnou řeč.
A výbornou kuchyni.
http://www.toprecepty.cz/recept/21184-vyborne-loks...
Snad není špatně, že jsem zmínila obě možnosti, aby se každý mohl rozhodnout, jak chce placky připravovat.
Žížalko, ty jsi zmínila další, tak teď už je to úplné.
Je to ale dobré na kamnech a ty už má dneska doma málokdo - všichni máme buď elektrické nebo plynové sporáky.
Důležité je, že si pochutnáme.
Určitě sem piště názvy, pod kterými placky znáte, bude to skvělé.
Ovšem ty podobný recepty to je věc - takový lokše s brynzou a slaninou jsou jedno a to samý ne