Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Salát z pečených brambor

Lehký, zeleninou naplněný bramborový salát z nových brambor vás osloví svou lehkostí. Nezaměnitelné chuti docílíme upečením brambor ve slupce. Tím získají chutnou krustu, která nádherně doplní křupavost ledového salátu.

Hodnocení receptu je 5,0 (27×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

1974andrea 1974andrea

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 25 min Doba tepelné úpravy: 35 min

60 min (25 min příprava + 35 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 726 kJ /
413 kcal
Bílkoviny3,00 g
Tuky42,00 g
Vláknina1,20 g
Cholesterol 59 mg
Sodík 1,08 g
Sůl2,70 g
Sacharidy5,03 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Neloupané nové brambory důkladně omyjeme a pak je nakrájíme na plech. Osolíme, pokapeme olejem a pečeme v troubě asi 35 minut (záleží na velikosti kousků), dokud se neudělá kůrčička. Krok 2: Mezitím si umícháme zálivku ze zakysané smetany, dijonské hořčice a majonézy a pokrájíme všechnu zeleninu. Krok 3: Do ještě teplých brambor vmícháme zálivku a necháme zchladnout. Krok 4: Pak přidáme zeleninu, pokud je třeba, dochutíme solí nebo pepřem. Chuť je díky opečeným bramborům vynikající.

TIP: Bramborové saláty - oblíbené recepty

Zveřejněno 24. 6. 2011

Poznámka autorky 1974andrea

Inspirace recept Pro ženy

Moje recepty najdete na http://inkitchenopen.blogspot.cz/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Salát z pečených brambor

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/M7o3

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Salát z pečených brambor

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/M7o3

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (30)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Koukám se na ty podobné recepty u Elizy receptu a tebe jsem holka nějak přehlídla. Já sice brambory nejím, ale proč bych nemohla udělat jednu porci, že jo?;-):yes:

Danca:Jé, vidíš, ten jsem dlouho nedělala. Moc nám chutná. Snad bude i tobě;-)

Hledám tady něco lehkého k večeři a tenhle salátek mě opravdu zaujal. Už se na něj těším:-p:-p:yes:

monikaK:Díky Moni:-K, žes to ale odkládala:-D:-)). Jsem ráda, že ti chutná a dodej nějakou dokumentaci;-)

Andrejko;-),konečně jsem včera salát udělala:-8:-D.Nechávám si ho na dnešek.Je to bašta:-p:yes::yes::yes:

brknout o takovýhle recept v tuhle hodinu je proti pravidlům slušného chování ;-(...drahulin, žes nemlčela :-//:-//:-//:-D:-D
ukládám, jsem bramborová :-p:-p:-p:yes:

Určitě vyzkouším.Vypadá to moc lákavě.:yes:

Iriska:Jsem moc ráda,že chutnal a co se týče zeleniny,každý si muže přidát,jakou má rád;-):-K

Salát je opravdu hodně dobrý. Přidala jsem ještě na drobno nakrájenou čerstvou kapii. Přidávám fotku a bodík :yes::yes:+

Recept se mi líbí:-* Vyzkouším:-p

Daniella O.:Ahoj a jak se tam máte s těmi tolika druhy cibule_:-)):-))

Andrejko, to je salat na jednicku.....:yes::yes::yes:. Bodika posilam predem ;-).

Až budete dělat tento salát,podávejte ho ihned nebo ho při promíchávání a uležení dochuťte více hořčicí a solí,dost to do sebe pojme chutě. Jinak byl výbornej:-p

To je parádní nápad, pečené brambory mají zcela specifickou chuť a v salátu budou nenapodobitelné...K tomu čerstvá křupavá zeleninka...už se těším, až vyzkouším!!:-p

Recept se mi moc líbí:-p+14:yes:

:yes: moc pěkný recept:-K

Zajímavé :yes::yes::yes:

Vypadá to velmi dobře:-p+vyzkoušíme pečené brambůrky:-p:-p:yes:

Hmmmmmm:yes::yes::yes::yes:

Tak ten udělám hodně brzy :yes::yes:+

Vypadá to pěkně:-K:yes::yes:+7

Líbí :yes: líbí :yes:
posílám boďku :-)

Vyzkoušíme :-p:yes::yes:

Super...určite vyskúšam,keď začnem kopať nové zemiaky:-p:yes:

To se mi líbí:yes:.Normální "vánoční" salát nejím a tohle je fajn varianta Andy.O víkendu bude grilovačka...:-p

To se mi líbí :-p:yes::yes:

Andrejko, to může být dost dobrý a je to fajn vylepšeníčko, dávám 1.bod:yes:

Tématické fráze:
bramborový salát z pečených brambor, salát z brambor, salaty z brambor, pečené brambory, salat s brambory, brambory salat, brambory na salát, lehký bramborovy salat z pečenych brambor, pečené brambory salát, pečený bramborový salát, salát s brambor, bramborový salát s pečených brambor, salát pečené brambory, brambory do salátu, jaké brambory na salát, salaty s brambor, peceny salat, bramborový salst, salát s pečenými bramborami, bramborový salát z opečenývh brambor

Suroviny:
brambory rané, olej, smetana kysaná, hořčice dijonská, majonéza, rajče cherry, salát ledový, cibulka jarní, pepř mletý, sůl

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu
]
]