Sametová rajská omáčka
Rajská omáčka - sladká, hustá, trochu pikantní, milovaná napříč generacemi. Co kuchařka, to alespoň trochu odlišný recept, který pokládá za ten jediný dobrý. A určitě jsou všechny vynikající!
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 950 kJ / 466 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 4,38 g |
Tuky | 33,87 g |
Vláknina | 6,45 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 346 mg |
Sůl | 0,90 g |
Sacharidy | 33,90 g |
Postup přípravy
Krok 1: Rozpálíme olej, na to dáme nahrubo nakrájenou cibuli. Přihodíme kořenovou zeleninu, loupaná propasírovaná rajčata a protlak. Podlijeme trochou vody. Koření kromě listu necháme vyvařit v kovovém vajíčku na čaj, odpadá pak pracné lovení z omáčky. Osolíme, osladíme, přidáme trochu octa.
Krok 2: Dusíme, dokud se vše nerozpadne, občas můžeme podlít. Vyndáme koření i bobkové listy a vše komplet rozmixujeme. Přecedíme. Čistou omáčku zahustíme hladkou moukou ve vodě a necháme ještě povařit.
Krok 3: Znovu můžeme dochutit ostrým kečupem, sůl, cukr, může být i maggi. A nakonec to hlavní - do hotové omáčky zamícháme smetanu ke šlehání. Podáváme s nejlépe domácím houskovým knedlíkem.
Zveřejněno 6. 7. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Sametová rajská omáčka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/KAGz
Moje poznámka
Sametová rajská omáčka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/KAGz
Nejnovější recepty
Bylinkové pesto
Přidáno před 1 hodinou
Grilovaný chřest s pikantním přelivem a sezamem
Přidáno před 6 hodinami
Vepřová směs se zeleninou a hranolkami
Přidáno před 7 hodinami
Kuřecí prsa se zeleninou z jednoho pekáče
Přidáno před 8 hodinami
Bulgur s restovanou zeleninou, sýrem a klíčky
Přidáno před 10 hodinami
Rychlé kynuté knedlíky s rebarborou
Přidáno před 15 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřový pekáček s hlávkovým zelím a noky
Sahula před 1 hodinou
Kuřecí stehna na hlávkovém zelí
Sahula před 1 hodinou
Vepřový plátek v rozlítané omáčce v pomalém hrnci
radekfiala před 3 hodinami
Halušky s brynzou pro Dášenku
Alamatej před 3 hodinami
Vepřová játra koloniála Jíry
Sahula před 3 hodinami
Vepřová játra na slanině
Sahula před 3 hodinami
Sekaná
evik_svistik před 4 hodinami
Kopřivový špenát
Jan_Nepomuk před 5 hodinami
Zapečený chřest s kuřecím masem
danamamina před 6 hodinami
Tvarohové řezy
Saratice před 9 hodinami
Tématické fráze:
jak dochutit rajskou,
jak dochutit rajskou omacku,
rajská o,
rajská omáčka perník,
rajská omáčka z perníku,
čim dochutit rajskou,
rajská omáčka s perníkovým kořením,
čím dochutit rajskou omáčku,
perník do rajské omáčky,
zahuštění rajské omáčky,
perník do omáčky,
rajska omačka,
rajská z perníku,
rajská omáčka s perníkem,
rajská perník,
rajská omáčka recept,
top recepty rajská omáčka,
rajská s perníkovým kořením,
rajská omáčka zahuštěná perníkem,
jak dochutit rajskou omáčkou
Suroviny:
olej,
cibule,
mrkev,
celer,
petržel,
koření nové koření,
pepř celý,
bobkový list,
rajče loupané,
protlak rajčatový,
kečup ostrý,
ocet,
cukr,
sůl,
mouka hladká,
smetana ke šlehání
Komentáře (18)
Posílám obrázky
Dělám podobně, ale na sádle, bez protlaku, bez smetany, se skořicí. Rajčata domácí zavařená do zásoby.