Úžasně rychlá tvarohová buchta s povidlím, chuť jako koláče, hned hotová
Kdo by nemiloval koláče. Nicméně ne vždy je čas a chuť na jejich zdlouhavější přípravu. Tento recept je naopak velmi rychlý, jednoduchý a chutný. Základní lité těsto, tvarohová náplň a pár lžic povidel. Přidejte pár minut práce a po upečení máte lahodný a vláčný moučník ke kávě.
Suroviny pro 1 plech
plech cca 25x35cm
1plech
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 23 643 kJ / 5 651 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 100,88 g |
| Tuky | 169,11 g |
| Vláknina | 15,40 g |
| Cholesterol | 1,05 g |
| Sodík | 625 mg |
| Sůl | 2,05 g |
| Sacharidy | 923,65 g |
Postup přípravy
Krok 1: Všechny přísady na těsto vyšleháme v míse.
Krok 2: V druhé míse zpracujeme tvarohovou náplň. Smícháme dohromady tvarohy, cukr, pudinkový prášek, vejce a mléko (máme-li tvaroh ve kostce, dáme mléka trochu více).
Krok 3: Na plech vyložený papírem na pečení vylijeme polovinu těsta, rozetřeme je až do krajů.
Krok 4: Na to vylijeme celou tvarohovou náplň jako druhou vrstvu. Povidla poklademe malou lžičkou do této náplně tak, jako bychom kladli ovoce.
Krok 5: Nakonec to celé zalijeme zbytkem těsta a dáme pozvolna péct do vyhřáté trouby na cca 160 °C, pečeme dozlatova.
Krok 6: Můžeme je na povrchu ještě před podáváním pocukrovat.
Zveřejněno 8. 7. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Úžasně rychlá tvarohová buchta s povidlím, chuť jako koláče, hned hotová
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/M7gB
Moje poznámka
Úžasně rychlá tvarohová buchta s povidlím, chuť jako koláče, hned hotová
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/M7gB
Nejnovější recepty
Domácí datlová pasta
Přidáno před 3 hodinami
Rychlá a výborná majonéza z vařených vajec
Přidáno před 4 hodinami
Teplý fazolový salát s mrkví a kapustičkami
Přidáno před 4 hodinami
Ořechová vosí hnízda podle Josefa Maršálka
Přidáno před 8 hodinami
Štrúdl s jablky podle maminky
Přidáno před 18 hodinami
Piškotové nepečené šišky
Přidáno před 23 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kynutý houskový knedlík 2
JitkaVyk před 9 minutami
Tvarohová štola
Pavlina3 před 27 minutami
Vepřové nudličky v pikantní omáčce s houbami a sýrem
Jan Nemec před 34 minutami
Rychlé a snadné vepřové nudličky - fofr večeře
Trol60 před 1 hodinou
Pravý vepřový guláš
Sima1996 před 1 hodinou
Výborný piškotový korpus na dorty
lenkadra před 1 hodinou
Vanilkové rohlíčky
PetraLA před 2 hodinami
Perníčky podle Mišky Kuličky
Janinka1135 před 3 hodinami
Krůtí maso na kari se smetanou
josef.ridic před 3 hodinami
Rýžový nákyp
josef.ridic před 3 hodinami
Tématické fráze:
tvarohová buchta na plech,
tvarohová buchta,
rychlá buchta na plech,
buchta s tvarohem a povidly,
rychlá buchta s tvarohem,
vynikající buchty na plech,
vlacna tvarohova buchta,
koláč s tvarohem a povidly,
rychlá buchta s tvarohem a povidly,
tvarohový koláč,
buchta na plech s tvarohem a povidly,
buchta s tvarohem a povidlím,
dobrá tvarohová buchta,
tvarohovo povidlova buchta,
rychlá dobrá buchta,
buchty tvarohové,
buchta s tvarohem,
rychla dobra buchta s tvarohem,
dobrá buchta s tvarohem,
tvarohové buchty
Suroviny:
mouka hladká,
cukr,
mléko,
olej,
vejce,
prášek do pečiva,
tvaroh ve vaničce,
cukr,
cukr vanilkový,
pudink vanilkový,
vejce,
tvaroh,
povidla švestková
Komentáře (317)
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Druhy pokus jsem dala polovicni davku testa a plnou davku naplne (vse s 1/2 cukru, jak zde komentujici doporucuji, i tak mi to prijde doost sladke) at je to dobre a sni se to, dala jsem mensi plech.. a to vam byl pozer, bala jsem se, ze nezbyde na druhy den, perfektni, diky za recept, pisu si do kucharky a budem opakovat casteji 🧡
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Nedoporučuji nalít rovnou celý hrnek.
Jsem zvědavá co z toho vyleze.
Cukru dávám polovic a stačí to. Minule jsem zapomněla dát do tvarohu pudink a vůbec to nevadilo, ani bych to nepoznala.
Díky za vytažení rcp
Povidel se nedostává, byl tedy použit marhulový džem
Trošku jsem si upravil postup:
Spodní část těsta (podle rcp) byla nandána na plech a zbytek těsta na tu vrchní vrstvu byl trochu naředěn mlékem a na koláči se pak rozprostřelo takřka samo
Plech dán do pece při 175°C a teplota vzápětí snížena na 160°C. Pak ještě (při tmavnutí okrajů) sníženo na 150°C (HV). Tímto harakiri způsobem jsem pekl celkově 30 minut
V rcp uvedených 160°C bude tedy OK
Cukru je zde opravdu požehnaně - celkem přes 500g, jestli ho dobře čtu? A to jsou ještě přidávána povidla. Chuťově by to, myslím, bez problémů sneslo redukci o 150-200g cukru celkem, hlavně z tvarohové náplně, která nakonec obsahuje i povidla (v těstě má cukr samozřejmě opodstatnění kvůli našlehání těsta). Ale proti gustu...
ale je tam aj dosť múky, tvarohu, mlieka...
Takže si piekla s menším množstvom cukru?
Dětem to chutnalo, ale přijde mi zbytečné to se slazením přehánět, když to není potřeba.
Přijde mi, že se čokoláda/nutella bude chovat podobně, jako povidla, takže by to snad ani nemuselo tolik téct..
Teď ji udělám podle receptu s tvarohem a povidlím :) a příště zkusím tu čokošku
Lůca
Já teda nedoporučuji
[email protected]
já ji upeču nyní v sobotu. Do tvarohu namočila CHIA a dala marmeládu
místo povidly
Já např. peču na těch 170 a hlídám tak po 25 minutách se jdu mrknout, navíc nepeču míň taky ne.
a propós... buchtu jsem taky dělala, opravdu je výborná
P.S.:Jinak nevím,jak to ostatní mohli dát na velký plech
zejména to povidlí(a já mám domácí,v trobě pečené,heč
já jsem ještě nahoru přidala posýpku nebo-li drobenku(aby nevznikly třenice
bodík už jsem dala,tak posílám foto,jako důkaz
a děkuji za skvělý recept..nedělala jsem určitě naposledy
Už samotná bábovka byla vynikající, a s tvarohem to je super.
Ba ne, neznám
Jsem sice stár jak mladá rašelina, ale v tom čase jsem, ještě v mamahotelu, vařil tak akorát lečo (mamááá mě to naučila bez rajčat a jíst se to dalo jen se sebezapřením), ale ségra mě naučila velikou baštu - z jedné strany dokřupava na másle smaženou cihlu s volím okem, ovoněné oregánem (tymiánem, majoránkou)
Níže už jsem nedopsal hodnocení těsta:
Mančaft rozdíl nepoznal, ale mně chutnalo vice těsto podle tohoto rcp
Bodík je tvůj
jinak bod udělen
K receptu nejsou žádné komentáře.