Džem ze žlutých blum
Žluté blumy jsou šťavnaté, mírně nakyslé a v létě jsou ideální svačinkou do ruky, hodí se ale také do různých koláčů. Pokud si chcete připomenout jejich chuť i v zimě, neváhejte a připravte z nich výborný džem, jehož příprava není nijak zdlouhavá.
Suroviny pro 1 dávka
zhruba 7 menších skleniček
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 19 245 kJ / 4 600 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 0,00 g |
Tuky | 0,00 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 0 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 1 150,00 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 11. 7. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Džem ze žlutých blum
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/g7VZ
Moje poznámka
Džem ze žlutých blum
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/g7VZ
Nejnovější recepty
Cuketová směs na cokoli
Přidáno před 4 hodinami
Broskvový páj s tvarohem
Přidáno před 5 hodinami
Krkovička v pivní marinádě
Přidáno před 23 hodinami
Dort Oreo bez vajec
Přidáno 1. 7. 2025 09:58
Kuřecí yakitori
Přidáno 30. 6. 2025 21:11
Kuřecí tandoori špízy s koriandrovou omáčkou
Přidáno 30. 6. 2025 21:05
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Bramborové noky (gnocchi) se smetanou a sušenými rajčaty
NikolaP před 1 hodinou
Kuřecí stehna po provensálsku
E. J. K. před 2 hodinami
Královské žampiony
Lenka1980 před 2 hodinami
Ovocné knedlíky z tvarohového těsta II
Linda 989 před 3 hodinami
Hlíva se žampiony na smetaně
Lenka1980 před 3 hodinami
Debrecínská hrachová polévka
Sally.K51 před 3 hodinami
Kuřecí kung pao z letáku Albert
Kate_123 před 3 hodinami
Rajská omáčka s masovými kuličkami
Kubovat@seznam.cz před 6 hodinami
Meruňkové nanuky
bronislava před 7 hodinami
Tématické fráze:
marmeláda z blum,
blumy recepty,
blumy marmelada,
blumy,
marmeláda z blum recept,
recepty z blum,
marmelada blumy,
marmeláda z blumy,
recepty z blumy,
blumy recept,
blumový džem,
recept blumy,
recepty blumy,
blumový kompot,
blumova marmelada,
recept na marmeládu z blum,
zavařenina z blum,
marmelada s blum,
recepty na blumy,
co z blům
Suroviny:
cukr písek,
gelfix,
bluma žlutá,
kyselina citronová
Komentáře (34)
Jani - mají nádhernou barvu a musí chutnat skvěle. Přiznám se, že já mám oblíbený poměr ovoce a cukru 2:1 a podle toho si kupuju i gelfix 2:1 nebo rovnou želírovací cukr 2:1.
Rybíz bych brala.
Jani džemíky mám moc ráda
Moc hezký recept
no počkej..to není jenom moje
Ovšem pokud máš ostružin hodně, nepřekonatelné je z nich víno!!
http://www.toprecepty.cz/recept/7026-dzem-z-ostruz...
ale používám ho také
ale ten 1:3
já vždycky ochutnám a podle chuti ještě cukr přidám
Jani,pěkné fotky a džemík musí býti luxusní
tento teda nemám
ale už mám zakázáno dělat další
ale recpt si uložím...až nebude manžel doma...