Hodně rychlá povidla
Povidla jsou tradiční český ovocný produkt, který se vyrábí ze švestek. Jedná se o hustou a sladkou směs, která vzniká dlouhým vařením. Povidla mají bohatou chuť a výraznou vůni, a jsou oblíbenou součástí české kuchyně, kde se používají například jako náplň do koláčů nebo buchet.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 6 669 kJ / 1 594 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 6,50 g |
Tuky | 2,00 g |
Vláknina | 25,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 40 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 375,00 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 29. 7. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Hodně rychlá povidla
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wn6X
Moje poznámka
Hodně rychlá povidla
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wn6X
Nejnovější recepty
Cuketová pomazánka
Přidáno před 52 minutami
Vepřová pečeně se švestkami
Přidáno před 2 hodinami
Avokádová pomazánka
Přidáno před 17 hodinami
Belgické vafle
Přidáno před 23 hodinami
Americké cookies s borůvkami
Přidáno 21. 8. 2025 09:05:02
Quiche inspirovaný Herbářem
Přidáno 21. 8. 2025 08:27:15
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Koprová omáčka
Elis_131 před 17 minutami
Tvarohová bábovka (vláčná)
Mafia před 30 minutami
Kuřecí na liškách a tymiánu
Piedra před 50 minutami
Strouhaný koláč
Sarka531 před 53 minutami
Špagety à la carbonara
Hannah64 před 57 minutami
Cuketové brownies
verisek08 před 3 hodinami
Bramboráky nastavované kuskusem s hlívou
ZboSy před 3 hodinami
Cuketová polévka s nivou
Glapet před 4 hodinami
Cuketa v pikantním sýrovém těstíčku
pesmax před 4 hodinami
Italská rajčatová polévka
JindraPrazska před 5 hodinami
Tématické fráze:
povidla,
povidla recept,
vaření povidel,
jak zahustit povidla,
čím zahustit povidla,
recept na povidla,
třešňová povidla,
recept povidla,
čim zahustit marmeladu,
řidká povidla,
jak zahustit řídkou marmeládu,
rychla hruskova povidla,
čím zahustit řídká povidla,
recepty povidla,
zařízení na vaření povidel,
třešňová marmeláda s peckami,
recepty z povidel,
povidla a zdraví,
čím zahustit švestková povidla,
jak se vaři povidla
Komentáře (30)
Jo počkej, už to vidím,, "po částech ručně pasíruju" aha, to jsem fakt nedočetla, pardon
nevydržela jsem a jednu malou skleničku povidel jsem otevřela, chuťově výborná, ale mohla jsem je tam ještě chvilku nechat. Nic jsem nezavářela a sklenička byla přichycená. Ještě se Vás všech zeptám. Někde jsem četla, že řidký džem se před použítím dá zahustit solamylem. Myslíte, že by šla i tato povidla? Mám obavu, když je budu dávat třeba na koláče, že budou ztékat. Přeji hezký den
tak Vás jdu seznámit jak dopadla povidla. Švestky jsem rozmixovala bez přidání vody a šlo to lehce. Na 2kg švestek jsem dala 2 hrníčky cukru krystala a přidala 0,5 dl octa. Dala vařit a občas promíchala. Nic se nepřipalovalo, ale musela jsem je vařit 3,5 hod., protože po 2 hod. byla stále řídká jako polévka. Ještě teplé nandala do sklenic, zavíčkovala, otočila dnem nahoru, zabalila do deky a nechala do rána. Tak uvidím co to udělá. Dneska ve sklenici vypadají moc dobře a chuťově bala také dobrá.