Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 774 kJ / 424 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 7,96 g |
| Tuky | 0,87 g |
| Vláknina | 21,38 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 120 mg |
| Sůl | 0,20 g |
| Sacharidy | 65,00 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 25. 3. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Hovězí plátky na černém pivu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qVm7
Moje poznámka
Hovězí plátky na černém pivu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qVm7
Nejnovější recepty
Tuňákový tatarák s avokádovým pyré podle Marka Raditsche
Přidáno před 3 hodinami
Slepované linecké cukroví podle cukráře Skály
Přidáno před 4 hodinami
Jablečné koláčky z listového těsta
Přidáno před 5 hodinami
Špaldové rohlíčky
Přidáno před 13 hodinami
Oříškové oválky
Přidáno před 16 hodinami
Americké lívance s javorovým sirupem
Přidáno před 16 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Autentické špagety carbonara podle Emanuela
Suumaa před 10 minutami
Kuřecí maso na kari s rýží a zeleninou
Danousek před 24 minutami
Pomazánka z vepřovky s vejcem
Vladex před 30 minutami
Dršťková polévka z hlívy ústřičné
jaroslavsotak1 před 39 minutami
Vaječný likér 8x jinak
KristaO před 1 hodinou
Domácí utopenci
mmmMichal před 13 hodinami
Rychlá rajská omáčka
vladhn před 13 hodinami
Červená polévka s pohankou
Bretik před 14 hodinami
Kokosové cukroví ze strojku
dejvi01 před 16 hodinami
České buchty
abigail.horynova před 16 hodinami
Tématické fráze:
hovězí na černém pivu,
jak srazit hořkost omáčky,
hovězí maso recepty,
hořkost omáčky,
hořkost v omáčce,
čím srazit hořkost,
hořkost cibule,
jak srazit horkost,
hořkost guláše,
hořká omáčka,
hovězí zadní recept,
jak srazit hořkost v jídle,
jak srazit pepř,
čím srazit hořkost guláše,
hovězí zadní recepty,
jak srazit horkost jidla,
jak srazit hořkost v omáčce,
hovězí na černém pivě,
jak srazit horkost gulase,
hovězí plátky v troubě
Suroviny:
hovězí zadní,
mrkev,
petržel,
česnek,
cibule,
pepř,
sůl,
koření nové koření,
bobkový list,
pivo černé
Komentáře (15)
Ona ta výsledná chuť byla opravdu výborná, mrkev určitě udělala své, i ten cukr a bujon...fakt doporučuji
Malé úpravy zde vloženému oproti receptu:
Použila jsem hovězí kližku nakrájenou na kostky (jako na guláš), vynechala jsem česnek a petržel, po orestování mrkve (8ks) a cibule (1ks) jsem přidala kostky masa, zprudka nechala maso zatáhnout, zaprášila moukou (2 lžíce) a zalila černým pivem (2x0,5l Krušovice), přidala masox (kostku), bobkový list (5ks), tymián (1 lžička), cukr (1 lžička), sůl, krátce povařila a poté pekla přikryté v troubě 2hod. na 160°C (a odešla jsem k holiči, takže žádné hlídání a míchání
Výsledek: vynikající, žádná hořkost, jen lehká chuť a vůně piva, tymiánu a mrkve doplněná křehkými a šťavnatými kousky masa...už chápu kolegův zasněný výraz
přidávám bod
Nebo je to taky otázka chuti, co mě nepřipadá hořké, může připadat hořké jinému :)
Také mi jinak pivní omáčka připadá hrozně hořká a nechutná nám.