Hovězí plátky na černém pivu
Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Energie | 1 774 kJ / 424 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 7,96 g |
Tuky | 0,87 g |
Vláknina | 21,38 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 120 mg |
Sůl | 0,20 g |
Sacharidy | 65,00 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
V ingrediencích je (nové koření, bobkový list). Já ho nedávám, ale pokud by někdo chtěl, určitě lze připravit i s ním, na "divoko". :) Pokud se rozhodnete použít na dodělání omáčky ruční mixér, doporučuji dát hrnec do dřezu a mírně ho naklonit, aby byla hlava mixéru pod hladinou. Je vyzkoušené, že když to neuděláte, je omáčka, no jak bych to řekl, všude :)))
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
20. 5. 2012 11:15
17. 8. 2011 08:49
17. 8. 2011 08:19
Ona ta výsledná chuť byla opravdu výborná, mrkev určitě udělala své, i ten cukr a bujon...fakt doporučuji. Dcera hovězí nejí, ale včera v noci měla rypáček v kastrolu a dlabala jak nezavřená
17. 8. 2011 08:05
17. 8. 2011 00:25
Malé úpravy zde vloženému oproti receptu:
Použila jsem hovězí kližku nakrájenou na kostky (jako na guláš), vynechala jsem česnek a petržel, po orestování mrkve (8ks) a cibule (1ks) jsem přidala kostky masa, zprudka nechala maso zatáhnout, zaprášila moukou (2 lžíce) a zalila černým pivem (2x0,5l Krušovice), přidala masox (kostku), bobkový list (5ks), tymián (1 lžička), cukr (1 lžička), sůl, krátce povařila a poté pekla přikryté v troubě 2hod. na 160°C (a odešla jsem k holiči, takže žádné hlídání a míchání ). Do hotového "guláše" jsem přidala na zahuštění hrst strouhánky, krátce provařila a bylo hotovo.
Výsledek: vynikající, žádná hořkost, jen lehká chuť a vůně piva, tymiánu a mrkve doplněná křehkými a šťavnatými kousky masa...už chápu kolegův zasněný výraz
přidávám bod a posílám foto
12. 4. 2011 23:24
Nebo je to taky otázka chuti, co mě nepřipadá hořké, může připadat hořké jinému :)
12. 4. 2011 14:01
Také mi jinak pivní omáčka připadá hrozně hořká a nechutná nám.
12. 4. 2011 13:17
25. 3. 2011 23:13
25. 3. 2011 22:00
25. 3. 2011 21:02
25. 3. 2011 20:42
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Vepřové kousky v zakysaném těstíčku
Přidáno před 5 hodinami
Pomazánka s Feta sýrem a bylinkami
Přidáno před 8 hodinami
Svítek do polévky s medvědím česnekem a parmezánem
Přidáno před 10 hodinami
Květákové kari s malými, drobnými fazolemi v tomatě
Přidáno před 18 hodinami
Sladký kuskus s jablky a vlašskými ořechy
Přidáno před 19 hodinami
Pikantní buřty na pivu a Moravance
Přidáno 17. 3. 2024 17:09
Právě bylo uvařeno:
Zapékané těstoviny
Kamil@ uvařila před 2 hodinami
Klasický hospodský guláš (vídeňský)
Kamil@ uvařila před 2 hodinami
Vepřové plátky pečené s marinádou
MaminkaVladuska uvařila před 2 hodinami
Kuřecí maso ve sladké chilli omáčce
HolyBee uvařila před 5 hodinami
Šťouchané brambory
Alenka87 uvařila před 5 hodinami
Hradecká pomazánka
Saratice uvařila před 6 hodinami
Bramboračka
Kacasek25 uvařila před 6 hodinami
Cuketový krém s mrkví
annaval uvařila před 6 hodinami
Babiččina drožďová pomazánka
olivka uvařila před 7 hodinami
Rychlé ořechové řezy - hrnkové
Rosvi uvařila před 7 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejlepších receptů z kapra: Máme pro vás výběr tradičních i nových receptů
Jak vybrat hovězí zadní maso. Co se hodí na tatarský biftek a co na minutky
Medvědí česnek právě roste. Mladé listy skvěle dochutí polévky a slané koláče. Víme, jak ho nezaměnit s jedovatou konvalinkou
Další recepty
Tématické fráze: hovězí na černém pivu jak srazit hořkost omáčky hovězí maso recepty hořkost omáčky hořkost v omáčce čím srazit hořkost hořkost cibule jak srazit horkost hořkost guláše hořká omáčka hovězí zadní recept jak srazit hořkost v jídle jak srazit pepř čím srazit hořkost guláše hovězí zadní recepty jak srazit horkost jidla jak srazit hořkost v omáčce hovězí na černém pivě jak srazit horkost gulase hovězí plátky v troubě
Suroviny: hovězí zadní, mrkev, petržel, česnek, cibule, pepř, sůl, koření nové koření, bobkový list, pivo černé
Hovězí plátky na černém pivu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qVm7
12 názorů