Schwarzwaldský višňový dort
Schwarzwaldský dort pochází z Německa a tvoří ho nadýchané piškotové pláty ochucené vanilkou, mandlemi a čokoládou, polité višňovou šťávou a proložené višněmi a šlehačkou. Upečte ho a nazdobte šlehačkou, nastrouhanou čokoládou a višněmi.
Suroviny pro 1 kus
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 23 858 kJ / 5 702 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 90,60 g |
| Tuky | 342,48 g |
| Vláknina | 28,50 g |
| Cholesterol | 750 mg |
| Sodík | 825 mg |
| Sůl | 2,63 g |
| Sacharidy | 550,14 g |
Postup přípravy
Krok 1: Dortovou formu o průměru 24 cm vymažeme a vysypeme moukou.
Krok 2: Žloutky a 100 g cukru utřeme do pěny.
Krok 3: Z vanilkového lusku vyškrabeme dřeň a společně s mandlemi a čokoládou vmícháme do žloutkové pěny.
Krok 4: Přisypeme mouku smíchanou s práškem do pečiva a důkladně promícháme.
Krok 5: Z bílků a zbytku cukru ušleháme tuhý sníh a jemně jej vmícháme do čokoládového těsta.
Krok 6: Těsto vlijeme do dortové formy. Pečeme 45-50 minut při 180 °C. Upečený korpus necháme vychladnout a uležet do druhého dne.
Krok 7: Višňový kompot slijeme, šťávu zachytíme. Višně vypeckujeme. 16 višní si dáme stranou na dozdobení.
Krok 8: Smetanu vyšleháme s cukrem do tuha a při šlehání přidáme 3 lžíce šťávy z kompotu.
Krok 9: Korpus prořízneme na 3 pláty a všechny postupně poléváme šťávou z višní. Spodní plát potřeme třetinou šlehačky, na ni poklademe polovinu višní, přiklopíme prostředním plátem a postup opakujeme.
Krok 10: Celý dort potřeme šlehačkou a posypeme čokoládovými hoblinkami. Cukrářským sáčkem se špičkou vytvoříme nahoře 16 kopečků šlehačky a na každý položíme jednu višni.
Zveřejněno 21. 8. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Schwarzwaldský višňový dort
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5AYv
Moje poznámka
Schwarzwaldský višňový dort
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5AYv
Nejnovější recepty
Smažený pórek v těstíčku
Přidáno před 1 hodinou
Jednohubky s tresčími játry, červenou cibulí a řeřichou
Přidáno před 1 hodinou
Rolky ze šunkového salámu
Přidáno před 1 hodinou
Těstovinové vafle jako příloha
Přidáno před 8 hodinami
Kuře na paprice podle Zdeňka Pohlreicha
Přidáno před 10 hodinami
Domácí veka
Přidáno před 22 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Salát Coleslaw
ivanc před 21 minutami
Klasický hospodský guláš (vídeňský)
Stesticko před 28 minutami
Asijský pikantní zelný salát
Fitulka před 57 minutami
Roládky z toustového chleba
Fitulka před 59 minutami
"Tatarák" z tvarůžků a camembertu
Fitulka před 1 hodinou
Cibulová polévka
AndreaRinger před 1 hodinou
Hovězí plátky na zelenině a houbách
Therak před 1 hodinou
Salát z hlávkového zelí
poirotka před 2 hodinami
Kuřecí vývar s krupicovými nočky a zeleninou
poirotka před 2 hodinami
Mrkvový salát
poirotka před 2 hodinami
Tématické fráze:
schwarzwaldský dort,
višňový dort,
schwarzwaldský dort s višněmi,
schwarzwaldský dort recept,
schwarzwald dort,
višňový dort recept,
čokoládovo višňový dort,
dort schwarzwald,
schwarcwaldský dort,
švarcvaldský višňový dort,
švýcarský třešňový dort,
recept na schwarzwaldský dort,
schwarzwald dort recept,
recept višňový dort,
svycarsky dort,
recept na višnový dort,
švarcvaldský dort,
dort višňový,
švarcvaldský višňový dort recept,
višňový čokoládový dort
Suroviny:
bílek,
cukr krupice,
lusk vanilkový,
čokoláda hořká,
mandle mleté,
mouka hladká,
prášek do pečiva,
kompot višňový,
smetana ke šlehání,
cukr moučkový,
zdobení čokoládové,
kompot
Komentáře (29)
ten dort neni ze svycarska, jen se tam ji a je popularni i v rakousku, ale pochazi z nemecka SCHWARZWALD rika ti to neco? napr. nejvetsi pohori v baden württemberg...
de.wikipedia.org/wiki/Schwarzwald
ale jinak ti dam za pravdu, a vsem je muj nejoblibenejsi uz asi 15 let!!!! mfg verca
Typický švýcarský dort
Jen oni korpus pokapávají višňovým "šnapsem" a potírají ještě višňovou marmeládou
Richenza: souhlasím, řízek je nejlepší zákusek, ale Schwarzwald byl právě po řízkovém obědě
Corall+Emmy 30.9.2006: ano, třešně můžeš použít. Mně to s nimi sice moc nechutná, jsou příliš sladké. Lépe se hodí pikantní višně.
Těsto bez sněhu je hodně hutné, sníh se dost špatně vmíchává, proto také přidávám prášek do pečiva, aby to naskočilo.
A hlavně velmi v dnešní přemarcipánové době je to příjemný návrat ke klasice. Děkuji za recept.