Utopené řízky
Vepřové řízky mají tendenci být tužší, zejména ty z krkovice nebo kotlety. Nezkušené kuchařky to může odradit, ale nebojte se. Máme pro vás recept na utopené řízky, které se po usmažení dopékají v troubě, zalité vývarem. Díky tomu jsou krásně měkkoučké a šťavnaté.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 121 kJ / 29 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 1,36 g |
| Tuky | 2,00 g |
| Vláknina | 0,05 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 339 mg |
| Sůl | 0,91 g |
| Sacharidy | 1,36 g |
Postup přípravy
Krok 1: Řízky naklepeme a osolíme z obou stran. Řízky obalíme naruby, tudíž nejprve obalujeme ve strouhance, poté v rozšlehaném vajíčku a pak v hladké mouce.
Krok 2: Řízky smažíme v rozpáleném oleji dozlatova z obou stran. Osmažené řízky dáme ihned do pekáčku, zalijeme vývarem a na každý řízek dáme plátek anglické slaniny a plátek másla.
Krok 3: Pečeme v troubě na 180 °C asi 30-40 minut, až řízky natáhnou vývar, ale ten i pak na pekáčku zůstane.
Krok 4: Když jsou řízky měkké, přendáme je do čistého pekáčku, přikryjeme alobalem a necháme chvíli dojít. Řízky jsou šťavnaté, měkoučké a hlavně vynikající.
Zveřejněno 7. 6. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Utopené řízky
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/k5Nr
Moje poznámka
Utopené řízky
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/k5Nr
Nejnovější recepty
Vinná klobáska v kabátku
Přidáno před 51 minutami
Hřejivý karamelový Salko likér
Přidáno před 6 hodinami
Tvarohová štóla s citronovou polevou podle Josefa Maršálka
Přidáno před 7 hodinami
Rybí polévka s jikrami
Přidáno před 19 hodinami
Bramborové placičky s povidlovou omáčkou
Přidáno před 20 hodinami
Šťouchané brambory s uzeným lososem
Přidáno před 20 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Paprikový perkelt s vařenými vejci
MilosCz před 1 hodinou
Autentické špagety carbonara podle Emanuela
jana.kulkova před 2 hodinami
Babiččin vaječný koňak
[email protected] před 3 hodinami
Hovězí polévka - přesnídávková
Jan Nemec před 6 hodinami
Išlské dortíčky
dra.carol před 7 hodinami
Bramborový salát na chlebíčky
JanaEly před 7 hodinami
Ořechy s krémem
h.skrobankova před 14 hodinami
Košíčky Izidor
zvon23 před 17 hodinami
Tématické fráze:
veprove rizky mekoucke,
utopený řízek,
rizky v masoxu,
řízky,
recepty na řízky,
řízky naruby,
mokre řizky,
řízek na ruby postup,
řízky recepty,
aby byly řízky měkké,
recepty řízky,
řízky recept,
řízky na masoxu,
řízky v bujónu,
luxusní řízky,
postup obalování řízků,
mekoucke rizky,
utopený řízek recept,
utopené kotlety,
řízek v masoxu
Suroviny:
krkovice vepřová,
bujón,
voda,
strouhanka,
vejce,
mouka hladká,
sůl,
olej,
slanina anglická,
máslo
Komentáře (54)
Jana Remkova:
posílám obrázky a bod
Díky za tip, už jsem je dlouho nedělal a pro jistotu si je ukládám.
Posílám bodíka.