Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Guláš z pýchavek

Pýchavky jsou kulaté houby s bělavým vnitřkem. Skvěle se hodí na smažení, do rizot nebo gulášů. Vyzkoušejte z nich připravit tento skvělý guláš zjemněný zakysanou smetanou. Pokud si dáte záležet na osmažení cibulového základu, získáte skvělou chuť.

Hodnocení receptu je 4,2 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

toprecepty.cz toprecepty.cz

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 35 min

45 min (10 min příprava + 35 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 169 kJ /
757 kcal
Bílkoviny6,84 g
Tuky70,91 g
Vláknina4,81 g
Cholesterol 90 mg
Sodík 47 mg
Sůl0,10 g
Sacharidy21,75 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na sádle dorůžova osmažíme drobně nakrájenou cibuli, vmícháme sladkou mletou papriku, na nudličky nakrájené papriky a dusíme. Krok 2: Potom přidáme sloupnuté nakrájené pýchavky, osolíme, zalijeme vývarem nebo vodou a vše dusíme doměkka. Krok 3: Nakonec přidáme zakysanou smetanu, v níž jsme rozmíchali hladkou mouku, a krátce podusíme. Krok 4: Podáváme s pečivem nebo vařenými brambory.

TIP: Jak udělat řízky z pýchavky

Zveřejněno 16. 2. 2008

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Guláš z pýchavek

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/LZg

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Guláš z pýchavek

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/LZg

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (3)

Marylou@seznam.cz 30. 8. 2011 09:48
Jsem moc ráda za recepty z vatovce, budu je dnes dělat poprvé a jsem na to velmi zvědavá. Vypadá to velmi chutně. Jdu ještě pátrat po dalších receptech. Dík! ;-)

Jelikož jsou tu dva téměř identické recepty a já jsem podle jednoho vařila,dovolím si přidat fotky i sem;-). Papriku jsem použila červenou a přidala jsem houbové koření. Jídlo jsem podávala s chlebem. Tahle kombinace surovin není špatná,ale ne každému,musí kombinace pýchavky a zakysanky chutnat;-). Já jsem z těch kterým chutnalo a tak přidávám i boďku č.1.

Tématické fráze:
guláš z pýchavky, píchavka, pýchavka recepty, pýchavka recept, recepty z píchavky, guláš z píchavky, houba píchavka, píchavka obecná, pychavka gulaš, píchavka recepty, recepty z vatovce, recepty z pýchavky, guláš z vatovce, píchavky, recepty pýchavka, guláš s pýchavky, guláš z píchavek, recept pýchavka, píchavka recept, píchavka recept

Suroviny:
sádlo, cibule, paprika čerstvá zelená, houba pýchavka, vývar masový, smetana kysaná, mouka hladká, paprika sušená sladká, sůl

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu