Suroviny pro 2
2
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 631 kJ / 629 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 40,06 g |
Tuky | 16,38 g |
Vláknina | 3,54 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 848 mg |
Sůl | 2,05 g |
Sacharidy | 79,66 g |
Postup přípravy
Krok 1: Vše smícháme mixérem kromě šmakouna, ten nakrájíme na kostičky tak 3x3cm, dáme do uzavíratelné misky a přelejeme a necháme tak 4 hodiny v lednici odležet.
Krok 2: Mělo by se to smažit na oleji, ale myslím si, že oleje je tam už až až, tak sem zvolila horkovzdušnou troubu, plech s pečicím papírem a položila kousky šmakouna na to a přelila každou kostku ještě tak 1lžičkou té marinády.
Krok 3: A na 180°C tak 10-15 minut zapékala.
Zveřejněno 29. 9. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Šmakoun v županu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/XkLo
Moje poznámka
Šmakoun v županu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/XkLo
Nejnovější recepty
Cuketové válečky ve slanině
Přidáno před 2 hodinami
Losos na pánvi s pikantní česnekovou chilli omáčkou
Přidáno před 6 hodinami
Řezy s pudinkem a ostružinami
Přidáno před 7 hodinami
Litý meruňkový koláč s ostružinami
Přidáno před 8 hodinami
Odlehčená salámová pomazánka
Přidáno před 8 hodinami
Zapečené brambory s vařenými vejci
Přidáno před 8 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Tatarák z buřtů
Slavista62 před 10 minutami
Hlávkový salát se škvarečky
Frana74 před 11 minutami
Královská cukeťačka
trdlo před 21 minutami
Polévka z růžičkové kapusty s klobáskou
oligarda před 22 minutami
Zapečené noky s vepřovým masem v hořčičné omáčce
LiborC před 23 minutami
Jarní pomazánka s vejci
Slavista62 před 29 minutami
Pikatní polévka z červené čočky
Kajkajak před 43 minutami
Brokolicová polévka s vločkami
Suzy8 před 57 minutami
Kuřecí čína
Josef-bartak před 1 hodinou
Rajská omáčka s masovými kuličkami
Pepe_Vanila před 1 hodinou
Tématické fráze:
jak upravit šmakoun,
uprava šmakouna,
jak se upravuje šmakoun,
šmakoun recepty,
šmakoun dietní recepty,
šmakoun úprava,
marináda na šmakoun,
syrový šmakoun,
jak upravit šmakouna,
co je to šmakoun,
recepty ze šmakouna,
schmakoun uprava,
šmakoun jak upravit,
recept šmakoun plech,
maso z bílku šmakoun,
úprava ze šmakouna,
šmakoun,
co je šmakoun,
šmakoun recept,
šmakoun jako uzená treska
Suroviny:
šmakoun,
bílek,
sůl,
pepř,
koření kari,
koření grilovací,
paprika sušená sladká,
hořčice,
česnek,
olej,
solamyl
Komentáře (7)
Šmakoun je slisovaná bílkovina, která je vyrobena z čistých vaječných bílků. Dá se použít jako maso, ale také jako alternativa sýru. Má srovnatelné množství bílkovin jako maso, ale narozdíl od něj neobsahuje žádný cholesterol. Koupit se již téměř všude (v obchodech zdravé výživy, v hypermarketech) a při vhodné úpravě chutná moc dobře :)