Suroviny pro 2
2
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 631 kJ / 629 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 40,06 g |
Tuky | 16,38 g |
Vláknina | 3,54 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 848 mg |
Sůl | 2,05 g |
Sacharidy | 79,66 g |
Postup přípravy
Krok 1: Vše smícháme mixérem kromě šmakouna, ten nakrájíme na kostičky tak 3x3cm, dáme do uzavíratelné misky a přelejeme a necháme tak 4 hodiny v lednici odležet.
Krok 2: Mělo by se to smažit na oleji, ale myslím si, že oleje je tam už až až, tak sem zvolila horkovzdušnou troubu, plech s pečicím papírem a položila kousky šmakouna na to a přelila každou kostku ještě tak 1lžičkou té marinády.
Krok 3: A na 180°C tak 10-15 minut zapékala.
Zveřejněno 29. 9. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Šmakoun v županu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/XkLo
Moje poznámka
Šmakoun v županu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/XkLo
Nejnovější recepty
Cuketové sushi
Přidáno před 10 hodinami
Panenka v kopru
Přidáno před 11 hodinami
Přírodní kuřecí plátky v pikantní paprikové omáčce
Přidáno před 20 hodinami
Hermelín pečený v listovém těstě
Přidáno 15. 6. 2025 17:48
Nekynuté knedlíky s jahodami a kokosem
Přidáno 15. 6. 2025 17:17
Jahodovo-rebarborová bublanina s rebarborovou přílohou
Přidáno 15. 6. 2025 17:10
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Meruňkový koláč
Evellinka před 26 minutami
Švestkové kuličky z tofu
Ivanka Rohacova před 2 hodinami
Rychlé kuřecí rizoto pro začátečníky
Kohoutova před 2 hodinami
Jihočeský kynutý koláč
Evculina84 před 6 hodinami
Špenátová polévka
brtna před 8 hodinami
Fazolkové lusky na smetaně
ZuzkaBob před 9 hodinami
Gulášová polévka z mletého masa
Anna.Milkova před 9 hodinami
Nadýchané a měkoučké loupáky
Zu.bart před 9 hodinami
Kulajda z cukety
Romana20 před 10 hodinami
Jahodový koktejl s mátou
MarcelaPa před 10 hodinami
Tématické fráze:
jak upravit šmakoun,
uprava šmakouna,
jak se upravuje šmakoun,
šmakoun recepty,
šmakoun dietní recepty,
šmakoun úprava,
marináda na šmakoun,
syrový šmakoun,
jak upravit šmakouna,
co je to šmakoun,
recepty ze šmakouna,
schmakoun uprava,
šmakoun jak upravit,
recept šmakoun plech,
maso z bílku šmakoun,
úprava ze šmakouna,
šmakoun,
co je šmakoun,
šmakoun recept,
šmakoun jako uzená treska
Suroviny:
šmakoun,
bílek,
sůl,
pepř,
koření kari,
koření grilovací,
paprika sušená sladká,
hořčice,
česnek,
olej,
solamyl
Komentáře (8)
Šmakoun je slisovaná bílkovina, která je vyrobena z čistých vaječných bílků. Dá se použít jako maso, ale také jako alternativa sýru. Má srovnatelné množství bílkovin jako maso, ale narozdíl od něj neobsahuje žádný cholesterol. Koupit se již téměř všude (v obchodech zdravé výživy, v hypermarketech) a při vhodné úpravě chutná moc dobře :)