Cizrnová pomazánka

eurka Kuchařka:

Doba přípravy: 20-30 min Pomazánky 3 názory

55
Recept si zatím oblíbilo 5 kuchařů

Suroviny

90 g cizrny v nevařeném stavu (vařené asi 180g)
2 lžíce olivového oleje (řepkový, sojový…)
Nyní v akci
1 lžička sojové omáčky Tamari
Nyní v akci
1 lžíce octa
50 g cibule
60 g rajského protlaku (pyré) bez cukru
Lžička sušeného libečku
15 g mletého lněného semínka
Mořská sůl
Recept si zatím oblíbilo 5 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Příprava cizrny: Cizrnu necháme 5-8 hodin namočenou ve vodě (nejlépe i déle – přes noc) a poté slijeme. Vodu z namáčení luštěnin vždy vyléváme.

  2. Cizrnu zalijeme studenou vodou, do které můžeme přidat kousek řasy kombu-řasy zlepšují stravitelnost luštěnin a také dodávají minerály. Vaříme ji 1 hodinu a solíme až ke konci vaření.

  3. Uvařenou cizrnu rozmixujeme s olejem, octem, solí a trochou sojové omáčky do hladkého krému. Poté přidáme rajčatový protlak a spařenou cibulku (cibulka se nakrájí na jemno a zalije se horkou vodu, nechá se v ní asi 1 – 3 minuty máčet a pak se slije). Pokud jde mixér v průběhu přípravy ztuha, zejména při mixování cizrny, můžeme přidat trochu horké vody, ale jen tolik, aby byl zachován chod mixéru.

  4. Na závěr do pomazánky přidáme lněné semínko a libeček, který promneme v dlani na prášek.

Poznámka

Autor: jak surovin tak postupu Jana Škramlíková http://skramlikova.wordpress.com/

Vytisknout recept Přidat k oblíbeným

Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 5 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Cizrnová pomazánka

  • eurka eurka

    evcal:
    tak to jsme na tom velice podobně ;-) uleželá je též výborná:yes:

    Odpovědět

  • evcal evcal

    Vždy jsem se takových surovin bála. Donedávna byla pro mě cizrna a jí podobné velkým tajemstvím. Přišla jsem však této kuchyni na chuť a i tuto pomazánku jsem dnes prubla. Chutná výborně a jak bude chutnat zítra až se odleží. Hmmm, těším se na snídani :-p:-p:-p. :yes::yes::yes::-K

    Odpovědět

  • Patricie Patricie

    :-KHezký recept +:yes::yes:

    Odpovědět

1

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo