Ruská vejce
Ruské vejce je oblíbenou retro pochoutkou, potěší jako svačina, nebo jako pohoštění na oslavě. Použít do něj můžete váš oblíbený majonézový salát a salám. Chybět samozřejmě nesmí vejce natvrdo.
Suroviny pro 1 dávka
´
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 891 kJ / 452 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 56,44 g |
Tuky | 23,41 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 779 mg |
Sodík | 1,13 g |
Sůl | 2,57 g |
Sacharidy | 3,89 g |
Postup přípravy
Krok 1: V hrnci ve vroucí vodě vaříme vejce 9 minut. Poté je zprudka zchladíme, oloupeme a nakrájíme na měsíčky.
Krok 2: Na talíř rozprostřeme majonézový salát a do něj umístíme na měsíčky vajec.
Krok 3: Do okrajové části salátu zapícháme do kornoutků stočený salámek.
Krok 4: Vejce posypeme mletou sladkou paprikou a na kousky nakrájenou jarní cibulkou. Podáváme s pečivem. Dobrou chuť.
Zveřejněno 17. 5. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Ruská vejce
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/DRZB
Moje poznámka
Ruská vejce
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/DRZB
Nejnovější recepty
Krkovička s houbami
Přidáno před 5 minutami
Nutellové brownies
Přidáno před 3 hodinami
Jehněčí kýta na pivě
Přidáno před 11 hodinami
Marmeláda z dýně
Přidáno před 16 hodinami
Hruškový špaldový perník
Přidáno před 17 hodinami
Knedlíky se slaninou a houbami
Přidáno před 18 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Přesnídávka jablečná
Chelsinka před 1 hodinou
Dýňové rizoto pro nejmenší
ZuzkaBob před 5 hodinami
Hrachová kaše s cibulkou
rostislav949 před 8 hodinami
Čertovy houby
Sahula před 11 hodinami
Masové kuličky v rajské omáčce
Vierunkaa před 11 hodinami
Nejrychlejší hřibová omáčka
Sahula před 11 hodinami
Omáčka ze sušených hříbků
Sahula před 11 hodinami
Houbová omáčka na kysané smetaně
Sahula před 11 hodinami
Domácí kečup
Rosnicka710 před 13 hodinami
Vepřové výpečky II
Darwin před 14 hodinami
Tématické fráze:
jak se dělá ruské vejce,
obložené mísy ruské vejce,
ruske vajicko,
obložené vejce,
ruské recepty,
henri vejce,
vejce v aspiku,
obložené vejce recept,
vejce v aspiku recept,
ruské vajíčko recept,
ruské vejce-recept,
ruske vajce,
jak připravit ruské vajíčko,
ruske vajicka,
ruská kuchyně recepty,
recept na ruské vajíčko,
obložené vejce v aspiku,
recepty z vajec,
ruská kuchyně,
recepty ruské kuchyně
Suroviny:
majonézový salát,
vejce,
poličan,
cibulka jarní,
paprika sušená sladká
Komentáře (17)
Bude to asi stejně zapeklité jako recept na "pravé" francouské brambory, sekanou nebo svíčkovou.
Půlky vajec, žloutky se vydlabou, smíchají se sýrem, kořením a petrželkou. Znovu se půlky vajec tímto naplní dají do mísy a jako plavou v domácí majonéze !!!
Vite pani !???! Takhle je to správně.
někdy udělám doma i na oslavu,ale to dělám,že vejce rozříznu na půlky a dám na bram.salát a ozdobím je jako žabáky,vítají to hlavně děti.
Díky za inspiraci
Asi ho někdy vyrobím, díky za recept.