Suroviny
Porce: 6 - 8
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 136 kJ / 749 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 21,18 g |
Tuky | 29,71 g |
Vláknina | 15,92 g |
Cholesterol | 90 mg |
Sodík | 108 mg |
Sůl | 0,25 g |
Sacharidy | 92,90 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 7. 10. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pomazánka z pohanky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kOrJ
Moje poznámka
Pomazánka z pohanky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kOrJ
Nejnovější recepty
Nepečený jahodový dortík
Přidáno před 32 minutami
Vrabec moravskočeský
Přidáno před 14 hodinami
Rybíz jako brusinky podle Petry Burianové
Přidáno před 23 hodinami
Koláč s rybízem, muchovníkem a drobenkou
Přidáno 13. 7. 2025 14:35:01
Vepřové plátky pečeně v pikantní směsi
Přidáno 13. 7. 2025 14:23:11
Marinované kotlety s koriandrem
Přidáno 12. 7. 2025 18:41:50
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuřecí špízy
Renata1988 před 5 hodinami
Kuře neskutečně dobré
Adrienalis před 6 hodinami
Žampiony - snadno a rychle
Kajkajak před 7 hodinami
Meruňkový koláč výborný
Ennia před 12 hodinami
Hovězí na divoko pro pamětníky
wolfboss před 13 hodinami
Rajčatovo-okurkový salát s mátou
Dasaja před 15 hodinami
Květák pečený v sýrové strouhance
ing.zdenek.trojan@seznam.cz před 16 hodinami
Brokolicový nákyp
Helen.salemiynah před 16 hodinami
Jablíčková rychlovka
Fitulka před 17 hodinami
Fazolová polévka s uzeným masem
Kajkajak před 17 hodinami
Tématické fráze:
pomazanka z pohanky,
pohanka recepty,
pomazánky z pohanky,
pohanka pomazánka,
pohanka recepty výborné,
recepty z pohanky,
pomazánka s pohankou,
pomazánka s pohanky,
pomazánka pohanka,
pohankové recepty pomazanka,
úprava pohanky,
pomazánky recepty,
pohanka pomazánky,
pohanka,
pomazánky,
moučník z pohanky,
pohanka recepty pomazánka,
pohanka recept,
top recepty,
pohankova pomazanka
Suroviny:
pohanka,
smetana kysaná,
česnek,
hořčice plnotučná,
sůl
Komentáře (17)
Ale NEVARIŤ ! Ani minútu, ničí sa rutín, a ten je v pohánke najdôležitejší.
Jinak já tuhle hnědou "neloupanou pohanku" třeba dělám tak, že když chci uvařit hrníček pohanky tak dám hrníček pohanky a 2 hrníčky vody do kastrolku a nechám to vařit téměř až do té doby kdy tam není už voda. Je to úprava maximálně na 10min. Doufám, že jste ten postup pochopily
U nás sa teraz predáva tepelne brúsená pohánka, preto je tmavšia, obrúsi sa len vrchná časť zrnka. Je výborná. Potom ju pripravujem ako chcem - polievky ( možno pridať trocha do akejkoľvek polievky ), zapekám, pomazánky, náplne, šaláty...proste kde ťa napadne.
Niet nič lepšie na naše cievy ako pohánky.
Len tú horúcu vodu treba použiť nie z varnej konvice, ale ohriatu na sporáku. Tá z konvice nie je vriaca, aj keď bublá a je v tomto prípade slabá.