Postup přípravy
Zveřejněno 13. 10. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Omládek
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mM2R
Moje poznámka
Omládek
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mM2R
Nejnovější recepty
Lehký bramborový salát s čerstvou zeleninou
Přidáno před 18 hodinami
Nejlahodnější sušené švestky
Přidáno před 22 hodinami
Buřtíkové plátečky s bramborem
Přidáno 20. 8. 2025 04:40:10
Kuřecí minutka se sázenými vejci
Přidáno 19. 8. 2025 22:56:11
Hovězí kližka na smetaně v pomalém hrnci
Přidáno 19. 8. 2025 22:26:09
Mořská štika v křupavé bylinkové krustě
Přidáno 19. 8. 2025 21:49:47
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rychlý tvarohový koláč z drobenky s ovocem
dexulka před 19 minutami
Cottage s banánem a jablkem
vojfrancezska před 2 hodinami
Vepřová pečeně na tymiánu
E. J. K. před 11 hodinami
Majonézové rohlíky
Annanas před 13 hodinami
Voňavý chléb s česnekem
Annanas před 13 hodinami
Svíčková na smetaně
Pozde před 14 hodinami
Hovězí na pepři
Pozde před 14 hodinami
Pečená švestková povidla
Fitulka před 15 hodinami
Francouzské brambory
jjj82 před 15 hodinami
Mleté maso s rýží a rajčaty z jedné pánve
Uttinka před 15 hodinami
Tématické fráze:
omladek,
co je omladek,
co je sladěnka,
co je to omládek,
co je to sladenka,
omládek recept,
testo na omladek,
jak se dělá omladek,
sladěnka,
na omládek,
sladěnka recepty,
co to je omládek,
jak udelat omladek,
vyroba omladku,
jak vyrobit sladěnku,
- omládek,
omladlek,
recept na omládek,
sladěnka recept,
co to je sladenka
Suroviny:
voda,
droždí,
sladovit,
mouka hladká
Komentáře (29)
Píšeš napr. že z odvážených surovín si odobrala vodu a múku - cathleen vodu aj múku na omládek uvádza zvlášť.
Klasické české rohlíky
Recept ještě nebyl hodnocen 4,9Naozaj správne si odvážila suroviny, dala si 10 g droždia na skoro 500 g múky? V tom prípade by "chuť a konzistence k zaplakání" nemali dopadnúť, ako dopadli, droždie by nemalo byť cítiť. Postupuj podľa receptu, nechaj pracovať omládek 35-45 minút v teple (píšeš, že pracovalo), potom vymiesiš cesto, vykysnuté je pružné, prstom zatlačíš jamku do neho a pomaly sa vracia.
Ešte skús aj dvakrát upiecť tie rohlíky...či sa problém zopakuje. Nevzdávaj to!
dala lžičku medu a droždí. Vzniklo mi z toho něco husté, že se to nedalo, ani vymíchat, tak jsem přidala kapku vody. Nechala na teplém místě a čekala. Nabobtnalo to, to jo ! Ovšem ouha, nevěděla jsem, jestli to je dost, nebo ne! Tak jsem udělala těsto, ale žádný zázrak se po upečení nekonal, pořád tam to droždí bylo cítit. Nakynulo to, to jo , ale chuť a konzistence k zaplakání. Manžel to zbaštil, ale já, no obrblala jsem to! Jemu se to baští, když má dva chuťové pohárky, z toho jeden na víno a druhý na ochtnání slivovice, že ano. Dělala jsem recept od Cathlen, obyčejné rohlíky.
Klasické české rohlíky
Recept ještě nebyl hodnocen 4,9Máslové makovky
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0Po nakrojení a ochutnaní vedieme doma debatu, či je lepší včerajší chlieb s bigou, alebo dnešný s omládkom...nedospeli sme k odpovedi.
http://www.toprecepty.cz/recept/6809-zitny-kvasek/
A tady ještě jeden odkaz na přesnější recept (s gramy)
http://www.toprecepty.cz/recept/35079-zitny-kvasek...
To je vsecko, co ti pisu. Vic na tebe reagovat nebudu.