Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kořeněné kuřecí závitky

Hodnocení receptu je 4,9 (21×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

srettka

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 266 kJ /
1 737 kcal
Bílkoviny287,77 g
Tuky48,05 g
Vláknina9,05 g
Cholesterol 728 mg
Sodík 3,93 g
Sůl9,88 g
Sacharidy36,11 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Prsa pomocí nože řezy rozprostřeme, naklepeme, osolíme, opepříme, poprášíme kuřecím kořením. Posypeme nastrouhanými smíchanými sýry, znovu okořeníme. Krok 2: Na každý plátek dáme kousek másla a svineme do závitku, který spíchneme párátky, aby držel. Na rozpáleném oleji s kouskem másla maso zatáhneme a dáme bokem. Krok 3: Cibuli na drobno orestujeme, poprášíme kořením a přidáme zpět závitky. Přihodíme bujon, dolijeme do dvou třetin masa a dusíme do měkka. Měkké maso vyjmeme, šťávu rozmixujeme ponorným mixérem. Rozmícháme mouku v troše vody, vmícháme do šťávy a necháme cca 10-15 minut provařit. Krok 4: Jako přílohu jsem dala dušenou rýži, do které jsem po uvaření vmíchala na drobno pokrájené
1 střední rajče, špalík salátové okurky a snítku libečku. Rýže získala jemný svěží rozměr.

Zveřejněno 18. 10. 2011

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kořeněné kuřecí závitky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ZmZ5

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kořeněné kuřecí závitky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ZmZ5

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (23)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Streti, dnes jsme měli k obědu kořeněné závitky dle Tvého receptu. Moc jsme si pochutnali. Šťávu jsem nezahušťovala, rodina to nechtěla. Posílám bodík a foto, pokud bude vadit tak vymažu :yes::yes::-p:-p:-p:-K

srettko - zase jiné ingredience v roládce a určitě dobré:-D:yes:
Merylas -:yes: přihazuji prst nahoru a to nejsem z "rodiny" :-D

:-DSretti, nádherná fotka;-) I ta ňadra:-D:-D Jen se solením maska pozor, balkánský sýr bývá slaný až moc.

Nádhera:-O:-O:-Oteda Šrettinko,kde se nápad zrodil??Moc se mi to líbí a fotka super;-):yes:+1

:-D:-D:-Dtak ňadra,jóóó:-D:-D:-D:yes:Tak ty má rád můj partner:-D:-D:-D:-D
:-p:yes::yes::yes: a fotečky taky za 1:yes:

Moc krásně vypadající závitky:-K+11:yes::-p

ajejeuja: Já taky chodím různě nakukovat, buď se mi někde něco líbí nebo nelíbí, ale když jsem někde jen na návštěvě, tak tam nebudu kritizovat, že je tam nuda a že někdo nepřidá takové recepty, které bych chtěla já. Dost dobře Ti nerozumím...kdyby tady podle Tebe "uštěkaná familie" nepřidávala recepty, tak by tady nepřibývaly žádné. Fotografem vůbec nemusíš být a můžeš přidávat vyzkoušené recepty. Můžeš taky Ty nabídnout něco ostatním a podělit se o své recepty.

koukám na recepty a hledám, nejsem fotograf,sem tam něco je,ale teď je tady dlouho nuda,kuře a kuře a závitky a dokola, ažten strejda konečně něco dal,potrefená husa kejhá,je to pro lidi,nejen pro Vaši pořád uštěkanou familii:no::-//:no:

ajejeuja: Tak pro to taky něco udělej a hoď do placu nějakou změnu;-)

závitky jsou slušné tyhle,co naplat,jenom by to chtělo změnit repertoáry občas ženský,závitků a kuřat a kuřecích jídel je tady tenhle tejden až běda, pořád trčíte s prsty nahoru,dokola,jen tahle ženská je alespoň vtipná,za chvíli to tady budete rolovat,hlavně,že ječíte,když někdo dá nějaký recept podobný:no::no::no::-//

Závitky mám ráda na všechny možné způsoby, tyto vypadají velmi jedle:-p už podle krásné fotky:yes:+

Tématické fráze:
kuřecí závitky, recepty kuřecí maso závitky, závitky z kuřecího masa, kureci zavitek, zavitek z kuřecího masa, kuřecí závitky recept, závitky, recepty- kuřecí závitek, recept na kuřecí závitky, kuřecí závitky s rýží, kuřecím zavitky, recepty kuřecí závitky, kuřecí maso závitky, recept kuřecí závitky, kuřecí závitek recept, kuřecízávitky, zavitky s kureciho masa, kuřecí závitky, kuřeci zavytek, dobré kuřecí závitky

Suroviny:
prsa kuřecí, cibule, sýr balkánský, sýr eidam, máslo, koření kuře 7 bylin, pepř, sůl, bujón slepičí, olej, mouka hladká

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu