Staročeský pečený kapr
Kapr pečený na slanině a cibuli, přelitý rozinkami marinovanými ve víně a medu je inspirován historickým receptem z dob, kdy chov kapra na našem území zažíval rozmach. Vyzkoušejte a nechce se na chvíli přenést do dob dávno minulých.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 8 327 kJ / 1 990 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 8,21 g |
| Tuky | 150,52 g |
| Vláknina | 10,50 g |
| Cholesterol | 237 mg |
| Sodík | 1,94 g |
| Sůl | 4,80 g |
| Sacharidy | 122,98 g |
Postup přípravy
Krok 1: Předem si naložíme rozinky do vína s medem.
Krok 2: Na dno pekáče naskládáme plátky slaniny a kolečka cibule, na to položíme okořeněného kapra potřeného máslem.
Krok 3: Pečeme v pekáči 10 minut na 200 °C. Potom zmírníme teplotu na 120 °C, přelijeme bílým vínem s rozinkami a dopékáme asi 20 minut.
Krok 4: Podáváme se šťouchanými bramborami.
Zveřejněno 2. 11. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Staročeský pečený kapr
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/510v
Moje poznámka
Staročeský pečený kapr
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/510v
Nejnovější recepty
Kuličky z piškotů s vaječným koňakem
Přidáno před 4 hodinami
Pečená žebra s povidlovou marinádou
Přidáno 24. 12. 2025 20:05:10
Pstruh se salátem po bořecku
Přidáno 24. 12. 2025 19:52:50
Hruška se zmrzlinou
Přidáno 23. 12. 2025 19:47:54
Sýrová roláda
Přidáno 23. 12. 2025 18:34:02
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno 23. 12. 2025 18:18:06
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Šťouchaná buchta
Anickamanicka před 3 hodinami
Pomalu pečený králík s tymiánem
Antusa před 4 hodinami
Vrstvený salát
Haname před 6 hodinami
Sýrové tyčinky
Jitinka před 7 hodinami
Sýrová omáčka
Tamarilka před 9 hodinami
Pečená červená řepa
Hanawagy před 9 hodinami
Rybí vývar z pomalého hrnce
jaroslav.foltyn před 10 hodinami
Domácí vánočka
Zuzu10 před 10 hodinami
Pečené krůtí prso - snadné, ale dobré
Bizon33 před 10 hodinami
Dýňová caponata s bramborem a pečeným krůtím prsem
Bizon33 před 10 hodinami
Tématické fráze:
pečený kapr recepty,
pečený kapr,
pečený kapr v celku,
kapr pečený,
kapr pečený vcelku,
peceny kapr na vine,
kapr recepty,
pečený kapr recept,
pečeny kapr v celku na zelenině,
peceny kapr vcelku,
vanocni kapr recepty pečený,
kapr pečený v celku,
recept na peceneho kapra,
recept pečený kapr,
recepty na staročeského kapra,
pečený kapr celý,
vánoční pečený kapr,
kapr vcelku,
pečený celý kapr,
vánoční kapr staročeský
Suroviny:
kapr,
slanina,
cibule,
máslo,
rozinky,
víno bílé,
med,
sůl,
šalvěj,
zázvor mletý,
brambory,
zelí kysané,
cibule,
slanina
Komentáře (9)
jeden kapřík mi mrzne v mražáku, takže je to jasné