Staročeská plněná pečeně

Klarak Kuchařka: Klarak

Vepřové maso 9 názorů

Suroviny

1,5 kg vepřových kotlet vcelku
1 lžíce česnekové pasty
1 lžička drceného kmínu
1 vrchovatá lžíce sádla
1 sklenka světlého piva
náplň:
250 g mletého masa
1 cibule
1 lžička mletého zázvoru
sůl
pepř
1/2 lžičky drceného kmínu
5 žampionů
1 vejce
Recept si zatím oblíbilo 9 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Z vepřových kotlet vcelku vykrojíme kosti nebo maso odkrojíme od žeber a do masa prořízneme kapsu. Otvor i povrch potřeme česnekovou pastou a posypeme kmínem.

  2. Mleté maso osmahneme v pánvi na jemně pokrájené cibuli. Podle potřeby přidáme trochu tuku, aby se cibule i maso dobře opekly. Ochutíme zázvorem, solí a pepřem, přidáme plátky žampionů a podusíme. Pak vmícháme vejce a necháme ho srazit.

  3. Náplň vložíme lžící do připravené kapsy a otvor sešijeme nití.

  4. Maso vložíme do pekáče, přidáme sádlo, zakryjeme a zapékáme. Podlijeme pivem, občas horkou vodou, přelijeme výpekem a pečeme doměkka.

  5. Koncem pečení maso odkryjeme a dopečeme dozlatova. Podáváme s dušeným zelím a houskovými nebo bramborovýmí knedlíky.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 71 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Staročeská plněná pečeně

Tématické fráze: plněná vepřová pečeně vepřová pečeně plněná plněná kotleta vcelku staroceska veprova pecene plněná pečeně staroceska hovezi pecene staročeska kotleta vepřova pečeně po staročesku vepřová pečeně vcelku recept pečeně plněná vepřová pečeně plněná zelím hovězí pečeně po staročesku vepřová kotleta vcelku plněná hovězí pečeně hovězí pečeně staročeská vepřová kotleta plněná vcelku staročeská pečečně plněná pečínka vepřový kotlet po staročesku staroceska kapsa

Zapomněl/a jsem heslo