 
	
		
Vánoční smažený kapr Retro
V mnoha rodinách je dozlatova smažený kapr stále tou nejlepší klasickou štědrovečerní večeří. Voňavé kapří řízky podáváme s bramborovým salátem, na který má snad každá rodina svůj vlastní recept.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 104 kJ / 264 kcal | 
|---|---|
| Bílkoviny | 21,70 g | 
| Tuky | 18,90 g | 
| Vláknina | 0,00 g | 
| Cholesterol | 648 mg | 
| Sodík | 249 mg | 
| Sůl | 0,53 g | 
| Sacharidy | 1,75 g | 
Postup přípravy
	Krok 1: Očištěného kapra rozkrájíme na porce nebo podkovy a lehce osušíme papírovou utěrkou.
	Krok 2: Porce položíme kůží dolů, dobře osolíme a v chladu necháme alespoň 1 hodinu odležet.
	Krok 3: Potom kousky masa obalíme v mouce, rozšlehaných vejcích a ve strouhance.
	Krok 4: Řízky usmažíme ve vyšší vrstvě oleje z obou stran dozlatova a podáváme je s bramborovým salátem.
Zveřejněno 6. 12. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						 
					
Vánoční smažený kapr Retro
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/o6BA
Moje poznámka
					 
				
Vánoční smažený kapr Retro
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/o6BA
Nejnovější recepty
	
			 
	
Okoun nilský na česnekovém másle
Přidáno před 12 hodinami
	
			 
	
Vajíčková pomazánka z Lučiny
Přidáno před 14 hodinami
	
			 
	
Bramborové knedlíky s uzeným masem, cibulkou a sosíkem
Přidáno před 16 hodinami
	
			 
	
Krkovice na zeleninovém lůžku
Přidáno před 17 hodinami
	
			 
	
Rukolový salát s balkánským sýrem a jablkem
Přidáno před 18 hodinami
	
			 
	
Salát se smažákem
Přidáno před 19 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
	
			 
	
	
			 
		
	
	
			 
	
	
			 
	
	
			 
		
	
	
			 
		
	
	
			 
	
	
			 
		
	
Nejnovější články
	
			 
		
	
			 
		
	
			 
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			 
	
	
Hrníčková cuketová buchta
mendorf před 6 hodinami
	
			 
	
	
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
TommyKoci před 6 hodinami
	
			 
	
	
Kanellbular - skořicové šneky
Dzollie před 7 hodinami
	
			 
	
Hrníčkové vafle
Katerina03 před 8 hodinami
	
			 
	
	
Zapečené brambory s hermelínem
Dasaja před 8 hodinami
	
			 
	
	
Polévka z dýně hokkaido
Dasaja před 8 hodinami
	
			 
	
Cuketová buchta
Ricmond před 8 hodinami
	
			 
	
Křehký mřížkový koláč s jablky
Lipoo před 9 hodinami
	
			 
	
	
Francouzská cibulačka
co.coze před 9 hodinami
	
			 
	
Čertova omáčka s rýží
Kajkajak před 9 hodinami
						Tématické fráze:
						
							smazeny kapr, 
						
						
							smažený kapr recept, 
						
						
							nejlepší smažený kapr, 
						
						
							kapr na vánoce, 
						
						
							vánoční kapr recept, 
						
						
							smažení kapra, 
						
						
							jak smažit kapra, 
						
						
							jak správně smažit kapra, 
						
						
							řízky z kapra, 
						
						
							recept na smaženého kapra, 
						
						
							kapr smažený, 
						
						
							recepty smažený kapr, 
						
						
							smažený kapr recepty, 
						
						
							recept na vanocniho kapra, 
						
						
							jak se smaží kapr, 
						
						
							řizek z kapra, 
						
						
							obaleny kapr, 
						
						
							smažený řizek z kapra, 
						
						
							nejlepší vánoční kapr, 
						
						
							jak usmazit kapra
						
					
						Suroviny:
						
							kapr, 
						
						
							sůl, 
						
						
							mouka hladká, 
						
						
							vejce, 
						
						
							strouhanka, 
						
						
							olej
						
					
 
	 
 
 
 
 
 
 
 
			 Poslat na Messenger
					Poslat na Messenger
				 
	 
	 
	 
	 
	 
	 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
	 
 
 
 
Komentáře (28)
(Ale na pokapkané makrele nevidím taky nic špatného-ho-ho.)
Ked nemas cerstvu rybu a len zmrznutu, nie si ista ako bude chutit -vonat-smrdet.Tak ju daj do ladnicky rozmrazit v mlieku cez noc.Uvidis ten rozdiel
http://www.retro-obchudek.cz/?clanek=12
a tím bych řekla, že je vše řečeno o významu RETRO - neb z latiny ho převzaly prakticky všechny jazyky ve stejném významu.