Suroviny
Porce: 12 kusů
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 10 878 kJ / 2 600 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 55,53 g |
Tuky | 83,01 g |
Vláknina | 15,18 g |
Cholesterol | 230 mg |
Sodík | 11 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 400,06 g |
Postup přípravy
Krok 1: Těsto je možné udělat jak robotem, tak i v pekárně.
Krok 2: V pekárně necháme bez předehřevu umíchat omládek a v zavřené pak 45 minut kynout. Přidáme zbytek surovin a (opět bez předehřevu) necháme vymísit těsto, pak pekárnu vypneme (program přerušíme) a těsto necháme 60-90 minut vykynout. Bez nahřívání pekárnou, aby se nám na něm pak při provalování nerozpustilo máslo, můžeme během kynutí i 1 až 2 x promíchat.
Krok 3: Vykynuté vytáhneme, propracujeme a rozválíme. Na jednu polovinu plátu nastrouháme tuhé máslo, překryjeme druhou polovinou plátu, okraje zamáčkneme a celé rozválíme na tenčí. Poskládáme na třetiny a opět rozválíme.
Krok 4: Znovu poskládáme na třetiny a už můžeme rozválet na tenký finální plát, který rozkrájíme na trojúhelníky a z nich umotáme croissanty. Ti pilnější ale mohou skládání a rozvalování opakovat ještě klidně i dvakrát, těsto bude lépe a více lístkovat.
Krok 5: Umotané croissanty necháme na plechu s pečícím papírem nebo fólií asi 30 minut nakynout, potřeme zbytkem vejce (pouze povrch, ne boky - řez těsta -> lístky by se slepily) a ve vyhřáté troubě upečeme (250°C/asi 12-14 min - pokud vám budou moc brzo hnědnout, teplotu snižte na 220°C.)
Krok 6: Do těsta doporučuji dát Stellu, s Herou budou croissanty vonět trochu do loupáků.
Zveřejněno 28. 11. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Máslové croissanty s omládkem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/V0j9
Moje poznámka
Máslové croissanty s omládkem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/V0j9
Nejnovější recepty
Kuřecí směs se žampiony
Přidáno před 7 hodinami
Bramborová scarpaccia se sýrem
Přidáno před 11 hodinami
Zapečené těstoviny se šunkou a tofu
Přidáno před 12 hodinami
Domácí libečková sůl
Přidáno před 15 hodinami
Svačinová polévka z masového vývaru, se zeleninou a lahůdkovým párkem
Přidáno před 19 hodinami
Zavařený kedlubnový salát
Přidáno před 20 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Česneková bramboračka s vaječnou jíškou
Sahula před 6 hodinami
Pečená švestková povidla
Verosa před 8 hodinami
Banana bread - banánový chlebíček
dominikahonesova před 9 hodinami
Svíčková na smetaně
Sahula před 9 hodinami
Rychlý švestkový koláč s mákem
Snike2006 před 9 hodinami
Koláč z cukety
Vampi před 11 hodinami
Broskvová hrníčková buchta
Monika95 před 11 hodinami
Odlehčené kuře na paprice
Picik před 12 hodinami
Rajská omáčka
Maroun416 před 13 hodinami
Nadýchaný piškotový korpus
Rouzis před 13 hodinami
Tématické fráze:
croassaint recept,
croasant,
máslový croissant z listového těsta,
crosanty,
croasant recept,
domácí croasant,
croassaint,
máslové loupáky,
francouzský croasant,
máslový croasant recept,
kroasanty podle hrušky,
croasant z domácí pekárny,
nejlepší recept na croissanty,
máslové loupáky kynuté v lednici,
croasant s nutelou,
croasant recept na těsto,
recept na domácí croasant,
kroasánty recept,
jak vyválet těsto na croasant,
máslové croissanty z listoveho testa
Suroviny:
voda,
sladěnka,
droždí,
mouka hladká,
croissant,
voda,
sůl,
cukr,
mouka hladká,
máslo
Komentáře (82)
Až budeš prokládat nastrouhaným máslem - mám ho, už nastrouhané, vždy předem nachystané v lednici. Pokud je moc měkké, mohlo by se ti s ním hůř pracovat.
Doufám, že se ti povedou a budeš spokojená
Jinak moc chválím fotky, jsou k nakousnutí.
Máslo, pokud mám nastrouháno chvíli předem, uchovávám na talíři v lednici.
A u té marmelády - asi bych měla trochu strach, že při pečení vyteče. Ale
Vieš, že až po dlhšej dobe som zistila, že omládek robím, iba neviem, že je to omládek - volám to kvások a robím od oka (pokiaľ nerobím niektorý tvoj recept).
Pekný večer!
Jsem moc rada, ze chutnaji a diky za fotku