Pivní škvarky
Škvarky, přezdívané též moravské müsli, krásně křupají v ústech a jsou oblíbené pro svoji jedinečnou chuť. Netradičně je můžete zkusit vyškvařit v pivě, získáte tak opravdovou lahůdku. Skvěle chutnají samotné, nebo také v pomazánce.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 16 916 kJ / 4 043 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 19,00 g |
| Tuky | 420,00 g |
| Vláknina | 0,00 g |
| Cholesterol | 350 mg |
| Sodík | 8,02 g |
| Sůl | 20,00 g |
| Sacharidy | 20,50 g |
Postup přípravy
Krok 1: Špek nakrájíme na kousky asi 2x2 cm.
Krok 2: Do kastrolu nalijeme pivo, které na mírném plameni začneme ohřívat.
Krok 3: Počkáme, až začne pěnit a vsypeme do něj nakrájený špek.
Krok 4: Až se pivo vyvaří, špek se začne škvařit.
Krok 5: Mícháme a hlídáme jeho barvu. Škvarky pustí sádlo a zezlátnou.
Krok 6: Necháme trošku zchladit, škvarky vyjmeme a sádlo slijeme.
Zveřejněno 21. 10. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pivní škvarky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/KQNl
Moje poznámka
Pivní škvarky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/KQNl
Nejnovější recepty
Vánoční nepečená roláda podle Kamily Nývltové
Přidáno před 4 minutami
Domácí arašídový nugát
Přidáno před 1 hodinou
Rolády z plněné tortilly
Přidáno před 12 hodinami
Plněné hvězdičky z listového těsta
Přidáno před 12 hodinami
Chuťovky s kuřecím raráškem
Přidáno před 12 hodinami
Uherské řezy z Jičínského salámu Pikant
Přidáno před 12 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vánočka II
JajkaP před 29 minutami
Houskové knedlíky z prášku do pečiva
chatrca před 1 hodinou
Rychlá rajská omáčka
MichalP před 8 hodinami
Vajíčka z trouby
Sahula před 9 hodinami
Chleba ve vajíčku jinak
Sahula před 9 hodinami
Šťouchané brambory s cibulkou a smetanou
jitka cerna před 10 hodinami
Kari s červenou čočkou a brokolicí
monyss před 10 hodinami
Vepřové maso v mrkvi
Evellinka před 10 hodinami
Pařížské rohlíčky (škaredé rohlíčky)
Fitulka před 11 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
MarieBrozova před 12 hodinami
Tématické fráze:
škvarky,
škvarky recept,
královské skvarky,
hořké škvarky,
masové škvarky,
francouzské škvarky,
škvarky příprava,
recepty se škvarky,
jak zpracovat škvarky,
škvarky ze špeku,
jak udělat dobré škvarky,
kořeněné škvarky,
kralovske skvarky recept,
škvarky na černém pivu,
příprava škvarku,
recepty ze škvarků,
škvarky recepty,
jak udelat skvarky,
dobré škvarky,
tvrdé škvarky
Suroviny:
špek,
pivo světlé
Komentáře (15)
Ještě k tomu pivu - můj táta kupuje v Kauflandu pivo Ambrozie (nebo Ambrosia, teď nevím), myslím, že je úplně nejlevnější, já mu říkám "nápoj s pivní příchutí", ale na vaření je úplně super. Je takové nehořké a i k pití mi chutná. To bych mohla snad použít.