Kokosovo - medový žerbó
Suroviny pro 12
12
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 23 602 kJ / 5 641 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 92,32 g |
| Tuky | 249,62 g |
| Vláknina | 26,50 g |
| Cholesterol | 548 mg |
| Sodík | 736 mg |
| Sůl | 1,77 g |
| Sacharidy | 743,03 g |
Postup přípravy
Krok 1: Vajcia, cukor, med a margarín 5 minút nad parou varíme.
Krok 2: Múku a sódu bikarbónu zmiešame a pridáme horúcu medovú zmes. Vypracujeme cesto a rozdelíme na tri časti.
Krok 3: Rozvaľkáme a dáme na plech vyložený papierom na pečenie a pečieme každý zvášť na 180°C 5-10 minút (aby bol svetlo hnedý).
Krok 4: Na plnku: Z mlieka a múky s vanilkovým cukrom varíme hustú kašu. Do ešte horúcej kaše vmiešame strúhaný kokos. Necháme vychladnúť.
Krok 5: Cukor a margarín spolu dobre vyšľaháme do penista a vmiešame vychladnutú kašu.
Krok 6: Spodné cesto potrieme s marhuľovým džemom, dáme druhé cesto, ktoré potrieme kokosovým krémom. Uložíme tretie cesto a polejeme čokoládovou polevou.
Zveřejněno 26. 12. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kokosovo - medový žerbó
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mM3R
Moje poznámka
Kokosovo - medový žerbó
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mM3R
Náhodný recept
Nejnovější recepty
Vosí hnízda s matcha a pistáciovou náplní
Přidáno před 10 hodinami
Ragú z kachních žaludků se slaninou podle Honzy Punčocháře
Přidáno před 10 hodinami
Vánoční košíčky
Přidáno před 11 hodinami
Ihned vláčné kokosky
Přidáno před 13 hodinami
Domácí čokoláda
Přidáno před 14 hodinami
Křehké krajkové rohlíčky podle Kamily Nývltové
Přidáno před 15 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Karlovarský knedlík
HavranPB před 2 hodinami
Vepřové kousky ve smetanovo-hořčičné omáčce
BinaSa před 2 hodinami
Pečená rolka ze slaniny, sýra a mletého masa
PavlaJ před 5 hodinami
Smažený sýr bez smažení
Tonja před 5 hodinami
Pudinkový likér
Merylas před 5 hodinami
Mandlové rohlíčky (výborné)
shabby před 6 hodinami
Segedínský guláš
LucieDos před 6 hodinami
Houbový guláš s klobásou
Sahula před 7 hodinami
Naložená vepřová kotleta
simonadoly před 7 hodinami
Barevná kuřecí čína
lenka.s.r před 8 hodinami
Tématické fráze:
řezy s kokosovou nádivkou,
kokosovy medovy rez,
žerbo rezy kokosove,
zákusek žerbo,
gerbeaud řezy,
nejzajímavější recepty na zákusky,
medový punčový řez,
žebró maďarský recept,
žerbo rezy,
žerbo,
maďarské žerbo řezy,
rezy žerbo,
maďarské řezy žerbo,
žebro maďarský,
žerbó rezy cukráreň,
maďarský koláč žerbo,
recept na maďarské zerbo,
žerbo zákusek recept,
maďarsky medový rez,
kokosové řezy žerbo
Suroviny:
vejce,
cukr,
margarín,
med,
mouka,
soda jedlá,
cukr moučkový,
margarín,
mléko,
mouka,
cukr vanilkový,
kokos strouhaný,
džem meruňkový,
poleva čokoládová
Komentáře (9)
Gerbeaud - žerbó - já si myslím, že to je stejné jako když my píšeme "polívka ála Laďa"
Na plech sa uloží 1, plát, potrie lekvárom, posype husto mletými orechami a cukrom, prikryje druhým plátom, opäť potrie lekvárom a posype cukrom a orechami a zakryje 3. plátom. Po upečení sa poleje čokoládovou polevou.
Žebró rezy dostať u nás v každej cukrárni, je to akási "základná výbava"
Tento recept je pozmenený, žerbó by som ho nenazvala, aj keď má spoločné so žerbó to striedanie.
Ale určite je chutný, podľa ingrediencií to jasne vidieť
Žerbó rezy tu na topkách sú, len poleva má byť čokoládová bez zdobenia :
http://www.toprecepty.cz/recept/3763-zerbo-rezy/
Sú tu ešte jedny žerbó rezy :
http://www.toprecepty.cz/recept/8949-skladanka/
Takto sa predávajú v cukrárňach
Ale líbí se mi to, to ano
Jinak jsem vysvětlení názvu zkopírovala ze slovenských topek - "Autorom je Emil Gerbeaud. Tento slávny cukrár prišiel do Budapešti v r. 1884 na pozvanie Henricha Kuglera. Stal sa jeho spoločníkom a čoskoro prevzal celú firmu. Pochodil aj Nemecko a Anglicko. Jeho cukráreň navštevovala vtedajšia elita - králi, kniežatá, bohatí priemyselníci a magnáti. On sám sa dostal vysoko v spoločenskom rebríčku, bol uznávaným svetoznámym cukrárom. Prejavil svoj odborný talent a zaviedol viac ako 100 nových druhov tovarov a svoje výrobky aj exportoval. Pán Gerbeaud /čítaj "žerbo"/ je autorom višní v koňaku aj čokoládových dražé a iných preslávených zákuskov. Zerbo rezy v Madarsku zľudoveli. Podnes ich predávajú v cukrárňach a pripravujú sa v každej domácnosti."