Vepřová panenka ve slanině
Šťavnatou panenku ve slaninovém kabátku zvládne doma připravit každý. Důležité je hlavně důsledně dodržet dobu tepelné úpravy, aby maso zůstalo růžové a nevysušené. Panenku servírujeme nejlépe se šťouchanými bramborami.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 7 458 kJ / 1 783 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 119,25 g |
Tuky | 145,00 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 345 mg |
Sodík | 2,63 g |
Sůl | 6,50 g |
Sacharidy | 0,15 g |
Postup přípravy
Krok 1: Vepřovou panenku očistíme, rozkrojíme na 2 kusy a ze všech stran ji osolíme a opepříme. Pak ji potřeme olejem.
Krok 2: Tři až čtyři plátky slaniny narovnáme vedle sebe, položíme na ně panenku a zamotáme. Takto zabalíme oba kusy panenky.
Krok 3: Na pánvi rozpálíme olej a panenku na něm zprudka z obou stran opečeme.
Krok 4: Potom ji umístíme do pekáčku, vložíme do trouby rozehřáté na 170 °C a pečeme 15–20 minut. Pečení by nemělo být delší, abychom panenku nevysušili.
Krok 5: Po upečení panenku nakrájíme a podáváme se šťouchanými bramborami se slaninou nebo bez slaniny.
Zveřejněno 1. 1. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vepřová panenka ve slanině
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/6z5O
Moje poznámka
Vepřová panenka ve slanině
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/6z5O
Nejnovější recepty
Přírodní kuřecí plátky v pikantní paprikové omáčce
Přidáno před 1 hodinou
Hermelín pečený v listovém těstě
Přidáno před 15 hodinami
Nekynuté knedlíky s jahodami a kokosem
Přidáno před 16 hodinami
Jahodovo-rebarborová bublanina s rebarborovou přílohou
Přidáno před 16 hodinami
Grilovaná uzená panenka s cibulovo-třešňovým chutney
Přidáno před 16 hodinami
Cuketové rolky plněné směsí masa, zeleniny a sýra
Přidáno před 16 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Klasická bramboračka
Danakoukolova před 38 minutami
Kedlubnové zelí
Merylas před 1 hodinou
Domácí rohlíky jako z pekárny
novakovajanna před 2 hodinami
Svěží smetanovo-bezinkový dort/řezy
pinonek před 17 hodinami
Jednoduchá bublanina
Helenecka 21 před 18 hodinami
Tvarohová jednoduchá bábovka
Jana.Vernerova před 20 hodinami
Jahodová buchta hrnková rychlá
Bigharvik před 22 hodinami
Výborné lasagne
Hansenka před 22 hodinami
Pivní výpečky s bramborovými noky
trdlo před 22 hodinami
Ražniči v zapékací misce
Valis před 22 hodinami
Tématické fráze:
vepřová panenka,
vepřová panenka recepty,
vepřová panenka ve slanině,
veprova panenka zabalena ve slanine,
veprova panenka recept,
panenka ve slanině,
vepřová panenka na slanině,
recept na vepřovou panenku,
recepty z veprove panenky,
veprova panenka top recepty,
vepřová panenka se slaninou,
pečená vepřová panenka na slanině,
šťavnatá vepřová panenka,
veprova panenka slanina,
recepty na vepřovou panenku,
pečená panenka ve slanině,
panenka zabalená ve slanině,
vepřová panenka se šťouchanými brambory,
recept panenka ve slanině,
recept veprova panenka
Suroviny:
panenka vepřová,
slanina anglická,
sůl,
pepř drcený,
olej
Komentáře (20)
Tak jak píšete se to běžně dělá, ale i na pánvi je uvedených 20 minut maximum (podle velikosti)
No, já bych opékal max. 15 minut a následně nechal maso v teple (v alobalu) že aby se zmátořilo
Další (barbarská
Přiložila jsem foto.