Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Králík na smetaně

Králík na smetaně chuťově připomíná svíčkovou omáčku, ale je značně rychlejší a jednodušší na přípravu. Toto sváteční jídlo si můžete vychutnat tradičně s knedlíkem. K dokonalosti pak bude dospělým chybět jen sklenka červeného vína.

Hodnocení receptu je 4,3 (10×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Marsi Mesi

Snadný

Doba přípravy 170 min Doba přípravy: 40 min Doba tepelné úpravy: 130 min

170 min (40 min příprava + 130 min tepelná úprava)

Suroviny pro 6 porcí

6porcí

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie10 479 kJ /
2 504 kcal
Bílkoviny28,50 g
Tuky226,82 g
Vláknina45,94 g
Cholesterol 389 mg
Sodík 3,42 g
Sůl8,43 g
Sacharidy66,65 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Králíka omyjeme, naporcujeme a opravdu mírně osolíme ze všech stran (mírně, neboť Halali je slané). Krok 2: Do pekáče dáme na kostky nakrájenou cibuli, nakrájený česnek, na kostičky nakrájenou mrkev a celer a zalejeme Halali (kdo chce, může slít vodu). Krok 3: Přidáme jednotlivé porce králíka, opepříme čerstvě mletým pepřem, přidáme do pekáče bobkový list a nové koření, zalejeme vodou (cca do 3/4 výšky pekáče), přiklopíme a upečeme za občasného otočení porcí a občasného dolití vody, do měkka. Krok 4: Poté králíka vyndáme a maso obereme. Z pekáče vyndáme koření a vše propasírujeme do hrnce nebo promixujeme. Krok 5: Dolejeme cca půllitrem vody, přidáme trochu červené mleté papriky, provaříme a přidáme sladkou i zakysanou smetanu. Pokud je omáčkařidší a chceme hustší omáčku, přidáme trochu instantní jíšky. Nemusíme kyselit, solit, ale kdo chce, tak může. Krok 6: Do omáčky pak vložíme obrané králičí maso a podáváme s houskovým knedlíkem.

TIP: Porcování králíka krok za krokem. Nejlepší recepty z králičího masa

Zveřejněno 25. 1. 2011

Poznámka autorky Marsi Mesi

Původně je to recept na svíčkovou, já ho trochu upravila, tak snad vyzkoušíte a bude vám chutnat. Doporučuji servírovat s knedlíkem, kopečkem zakysané smetany a lžičkou brusinek.

Dobrou chuť.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Králík na smetaně

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ymBV

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Králík na smetaně

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ymBV

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (18)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Kateřina 8. 1. 2012 16:58
Neměla sem Halali,dala sem domácí lečo.Mňamóóózní.Napchala sem se na týden dopředu:-p:-p:yes::yes:

Výborný králíček, moc nám chutnal:yes::-p

Kamelka:....do pekáče k té zelenině, nakrájená:-))

Jen takový detail- kam přijde ta slanina?? :-8

Téééda, to vypadá výborně. Mám v plánu dělat na víkend králičí stehýnka co jsem koupila a nevěděla jsem, na jaký způsob. Mám vybráno, jedu nakoupit zeleninku :) :yes:

marsi mesi,tady nikdo srandu nechápe , to nemá cenu sem něco dávat.Všichni jsou zapšklí :-D Jako vtip náhodou super :yes:

Byla tu Bóbika?? Já ji nestihla.:-D:-D Se říká ... zase máme králíka a na vsi se ztrácejí kočky.:-D:-D :-8:-8
Králíka na smetaně můžeme vždycky.:-p:-p:yes:

Dobře dámy, polepším se:-p:-8

Marci, to nic;-) - příště ho třeba vyfoť,jak ti šmejdí a čmuchá u linky nebo tak - bude to lepší, určitě mu není jedno, že tam vyváříš takové mňamky:-D - jo králíka můžem :-p:yes:

No jo děvčata...už jsem to smazala, omlouvám se....:-/

Marci, nechci rýpat, ale ta fotka tvého mazlíka mezi těmi fotkami na jídlo fakt působí jak pěst na oko...:-/

No...tak to se tedy omlouvám, chtěla jsem to pojmout vtipně, to je náš kocour:-(

Teda,:-(:-((:-// taková pěkná kočička, ale v tomto případě je to nechutné:no::no::no::no:

Tématické fráze:
králík na smetaně, svíčková na smetaně z králíka, recepty králík na smetaně, recept kralik na smetaně, kralik na smetane recept, domácí králík na smetaně, králík na smetan, recept králik na smetaně recept, králik na smetaně s halali, recept na králíka na smetaně, svíčková na smetaně recept s králíka, omáčka z králíka na smetaně, králik svíčková na smetaně, králík na smetaně halali, králík na na smetaně, králík na smetaně recepty, králík na česneku a smetaně, králík recepty, svičková na smetaně s králíkem, svíčková na smetaně kralik

Suroviny:
králík, halali, mrkev, celer, cibule, česnek, slanina anglická, smetana 33%, smetana zakysaná, bobkový list, koření nové koření, pepř mletý, sůl, paprika sušená sladká

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu