Kuře na česneku a smetanový špenát

Eliza Kuchařka:

Doba přípravy: 1, 5 hodiny 4 porce Drůbeží maso 11 názorů

512
Recept si zatím oblíbilo 12 kuchařů

Suroviny

4 kuřecí stehna
2 paličky česneku
máslo
Nyní v akci
pepř
sůl
Na smetanový špenát:
400 g mražených špenátových listů
150 g libovější anglické slaniny vcelku
1 menší cibule
2 stroužky česneku
150 ml smetany ke šlehání
masoxová kostka nebo sůl
Recept si zatím oblíbilo 12 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí stehna osolíme, opepříme a potřeme rozehřátým máslem.

  2. Vložíme do vymazaného pekáčku a okolo nasypeme neloupané stroužky česneku z jedné paličky. Druhý česnek rozpůlíme, řeznou stranu potřeme máslem nebo olejem, mírně osolíme a zasadíme mezi maso.

  3. Pečeme v maximálně rozpálené troubě asi hodinu a půl, z toho prostřední půlhodinu přikryté, například alobalem. Občas podléváme vodou nebo vývarem.

  4. Mezitím připravíme špenát. Slaninu nakrájíme na proužky a na lžíci oleje ji opečeme dohněda.

  5. Přidáme jemně nasekanou cibuli, orestujeme ji a přihodíme česnek - jeden stroužek jemně nastrouhaný, druhý nasekaný na tenké plátky. Jakmile zavoní, zalijeme směs smetanou. Přidáme masox a zmražený špenát, který necháme pozvolna pod pokličkou rozmrznout a prohřát. Případnou přebyčnou tekutinu oddusíme.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 7 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Kuře na česneku a smetanový špenát

  • Jiřina Jiřina(neregistrovaná)

    Toto jídlo je opravdu luxusní. Děláme ho často a vždy podle tohoto receptu. Moc děkuju za recept:-8

    Odpovědět

  • Ternetka Ternetka

    V sobotu jsme vyzkoušeli. Dokonalé pochutnání... něco tak dobrého jsem dlouho neměla... Opravdu výbodné!! :yes:

    Odpovědět

  • Eliza Eliza(autorka receptu)

    Ivanko, teprve teď jsem si všimla tvého milého komentáře (trochu odpočívám doma s chřipkou - snad lidskou :-)) ), tak mám víc času to tu pročítat než když jsem v práci... Děkuju za krásnou fotečku a jsem moc ráda, že jste si pochutnali! :-)

    Odpovědět

  • Ivana79 Ivana79

    Eliza,dávam bod :yes: Mám v záhrade mladý špenát a nevedela som ako ho čo najlepšie využiť,lebo klasický špenátový prívarok nemáme radi.Toto bolo úplne super a to kura s cesnakom k tomu išlo výborne :-p Ty máš síce krajšie fotky,ale čo už :-//,hlavne že všetkým chutilo :-D

    Odpovědět

  • Drobenka Drobenka

    Myslela jsem mražený špenát (protlak). Omlouvám se. Četla jsem jenom postup přípravy a tam se píše jenom o mraženém špenátu. Pod mraženým špenátem si představuji špenátový protlak. Tento špenátový protlak dělám stejně jak Eliza. Místo smetany ale dávám mléko. Ze špenátového protlaku je hustá kaše a na fotografii jsou vidět LISTY, proto má poznámka. Až teď jsem si přečetla, že v surovinách jsou napsané mražené špenátové listy. Ještě jednou se omlouvám.:-8 se

    Odpovědět

  • zizala zizala

    Drobenka zřejmě myslela mražený polotovar Špenátový protlak se smetanou...existují i jiné (a lepší) špenátové polotovary, třeba listový ;-)

    Odpovědět

  • Eliza Eliza(autorka receptu)

    Drobenko, děkuji za pochvalu fotografie.
    Vložila jsem další obrázek, tentokrát z fáze přípravy špenátu, který - jak doufám - rozptýlí Tvoje pochybnosti. Smetana je na něm dobře vidět. Při vaření se částečně vydusí a částečně se - a to je na tom nejchutnější - vstřebá do špenátu.
    Vařila jsem to dnes (a také jedla), takže vím, o čem píšu...:-)Věř mi, že to opravdu odpovídá skutečnosti - nakonec to můžeš vyzkoušet. :-)

    Odpovědět

  • Drobenka Drobenka

    Fotografie je nádherná, ale neodpovídá receptu. Mražený špenát se smetanou vypadá jinak, než na fotce.

    Odpovědět

  • Eliza Eliza(autorka receptu)

    Bibinko, ono fakt jde spíš o ten špenátek :-p, ale kuře jsme měli k němu, tak jsem to vyblejskla dohromady.
    Děvčata děkuji, jsem ráda, že se mi focení daří a Vám se líbí... :-)

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Tu vůni cítím až přes monitor a ve spojení s obrázkem :yes::-p;-)

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka

    Elizo, takhle pečené kuře s tím česnekem už jsem dělala mnohokrát, ale mě láká to spojení s tím špenátem. Budu to muset vyzkoušet. A vidíš, jaký máš pěkný fotičky? Člověk se nesmí bát a má vyzkoušet ledacos.;-):-D

    Odpovědět

1

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo