Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 12 840 kJ / 3 069 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 336,14 g |
Tuky | 140,69 g |
Vláknina | 24,67 g |
Cholesterol | 500 mg |
Sodík | 20,28 g |
Sůl | 53,70 g |
Sacharidy | 104,58 g |
Postup přípravy
Krok 1: Na oleji osmažíme maso, které jsme si předem nakrájeli na velmi tenké nudličky. Osolíme a opepříme, chvíli podusíme a pak přidáme žampiony.
Krok 2: Promícháme a přilijeme větší lečo i ze šťávou a menší bez šťávy. Přidáme nahrubo nasekaný česnek, zalijeme vývarem a dusíme dokud maso nezměkne.
Krok 3: Jakmile je vše měkké, vmícháme 1 až 2 lžíce sojovky a worcestru, můžeme dochutit i kečupem. Chvíli ještě povaříme.
Zveřejněno 15. 1. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Náš domácí "šašilik"
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/x7Yq
Moje poznámka
Náš domácí "šašilik"
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/x7Yq
Nejnovější recepty
Kuřecí směs se žampiony
Přidáno před 5 hodinami
Bramborová scarpaccia se sýrem
Přidáno před 9 hodinami
Zapečené těstoviny se šunkou a tofu
Přidáno před 10 hodinami
Domácí libečková sůl
Přidáno před 13 hodinami
Svačinová polévka z masového vývaru, se zeleninou a lahůdkovým párkem
Přidáno před 17 hodinami
Zavařený kedlubnový salát
Přidáno před 18 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Česneková bramboračka s vaječnou jíškou
Sahula před 3 hodinami
Pečená švestková povidla
Verosa před 6 hodinami
Banana bread - banánový chlebíček
dominikahonesova před 6 hodinami
Svíčková na smetaně
Sahula před 6 hodinami
Rychlý švestkový koláč s mákem
Snike2006 před 7 hodinami
Koláč z cukety
Vampi před 9 hodinami
Broskvová hrníčková buchta
Monika95 před 9 hodinami
Odlehčené kuře na paprice
Picik před 10 hodinami
Rajská omáčka
Maroun416 před 10 hodinami
Nadýchaný piškotový korpus
Rouzis před 11 hodinami
Tématické fráze:
recept na šašlíky na grilu,
šašlik na grilu,
šašlik,
gril na šašlik,
gril mangal,
šampury,
šampury,
mangal na saslik,
domaci saslik,
šašlik s lečem,
recept na šašlik z leča,
recept na domaci saslik,
příprava šašliku,
saslik gril,
leco z saslik,
dušený šašlik,
šampury na šašlik,
mangal gril na šašlik,
saslik.sk,
wikipedie šašlik
Suroviny:
kýta vepřová,
žampiony sterilované,
lečo,
cibule,
česnek,
sůl,
pepř,
omáčka sojová,
omáčka worcesterová,
olej,
bujón
Komentáře (14)
Šašlik je nejčastěji připravován z kousků prorostlejšího masa o velikosti většího ořechu, marinovaného přes noc ve směsi červeného vína, octa a koření. Maso se napichuje samotné nebo v kombinaci s cibulí a sezónní zeleninou (na Kavkaze i s ovocem) na ploché jehly (šampury) a opéká se nad žhavým uhlím, nejlépe z břízy. Stacionární gril pro přípravu šašliku se nazývá mangal. Opečený šašlik se podává s chuťově výraznými omáčkami, zelenými bylinkami, případně zrníčky granátového jablka.
Prosím autorku, aby slovo šašlik zaměnila za jiné. Děkujeme