Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 6 550 kJ / 1 566 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 49,39 g |
Tuky | 8,72 g |
Vláknina | 24,68 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 10 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 310,04 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 11. 2. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Chléb z remosky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rX9B
Moje poznámka
Chléb z remosky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rX9B
Nejnovější recepty
Tortillové košíky
Přidáno před 1 hodinou
Sýrové hrudky s pažitkou
Přidáno před 4 hodinami
Bylinkové pesto
Přidáno před 20 hodinami
Grilovaný chřest s pikantním přelivem a sezamem
Přidáno 6. 5. 2025 14:09
Vepřová směs se zeleninou a hranolkami
Přidáno 6. 5. 2025 13:33
Kuřecí prsa se zeleninou z jednoho pekáče
Přidáno 6. 5. 2025 12:40
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Brokolice v sýrové omáčce
Jan236737488 před 3 minutami
Víťovi muffiny
VitaKuchar20 před 6 minutami
Hovězí roštěná na cibuli
Sahula před 21 minutami
Banánové muffiny
VitaKuchar20 před 34 minutami
Hovězí na česneku
Modraska před 2 hodinami
Špagety à la carbonara
Hanako17 před 4 hodinami
Kuřecí stehna na hlávkovém zelí
Moanka před 5 hodinami
Polévka z hlávkového zelí
Moanka před 5 hodinami
Koláčky jako kynuté, ale bez kynutí
Moanka před 5 hodinami
Tématické fráze:
pečení chleba v remosce,
chleba v remosce,
chléb v remosce,
domácí chleba z remosky,
domácí chleba z remosky,
domácí chléb z remosky,
domácí chleba v remosce,
chleba pečený v remosce,
chleba pečený v remosce,
remosky,
domácí chléb pečený v remosce,
pečení domácího chleba v remosce,
stará remoska recepty,
chleb pečený v remosce,
domácí chléb v remosce,
remoska recepty,
domáci chleba do remosky,
recepty pro remosku,
remoska malá,
jak upect chleba v remosce
Suroviny:
voda,
cukr,
kmín celý,
sůl,
ocet,
mouka celozrnná žitná,
mouka celozrnna pšeničná,
mouka hladká,
droždí,
Komentáře (47)
Podle "vlastní" vypilované receptury a postupu peču už druhým rokem (od 11. 2021
Kynu po kile v ošatkách www.morex.cz/kategorie/ovalne-osatky/?page=1&rowfilter=true&&search=&prop=50L0000101:40X0000101
Mám starožitné remosky, tak jsem toto zkusil...
Kilo vykynutého těsta jsem po prohnětení rozdělil napůl, a nechal znovu vykynout na papíru v rem. miskách.
Přiklopil rozpáleným tělesem a pekl jsem 40 minut
Produkt byl OK, skoro podle mých představ, střídy v bochníčcích moc nebylo
Příště zkusím péci déle
maris:díky
http://www.toprecepty.cz/recept/3528-korpus---babo...
cathleen: no nic.. příště zvýším gramáž a bude to OK.. ale chuťově.. je výborný
Nevěděla jsem, že máš tu velikou remosku - řekla bych ti totéž, co maris. Ale - chlebík je moc hezký a že je placatější?
To, že je chlebík nižší, beru jako jediné, malinké, nutné mínus chlebíka z remosky. Ale chleba to je, chutná jako chleba a kůrku měl snad ještě lepší, než některý chlebík z trouby.
Merylas: nááhodou - slyším to ráda
příště udělám z dvojité dávky a bude tak akorát
Irrena: Irísku, ale mrkni na komentíky, lze upéci i v troubě
rebeka: Nadi,ten Tvůj vypadá hezky
nevydržela jsem, a pekla už včera v podvečer.. čtvrtku zblajzla jsem hned.. ještě byl vlahý
ale já ti to říkala
no, posuď sama.. jestli nabudeš dojmu, že mé foto odradí případné zájemce o realizaci tohoto chlebíku, písni, já foto metelesku smáznu
a děkuji za recept
btw...co ste mali debatu s maris...ja mam tiez z toho strach, ci to nebude prilis nizke....neroztecie sa to cesto po celej sirke remosky...ja mam tu velikansku...
Remosku už taky nemám
A nízký? Jaký si ho uděláš, takový ho budeš mít - bude stejný, když uděláš tu tlustou "placku" s průměrem 17-20 cm. Když zvýšíš gramáž, uděláš placku s větším průměrem. Teda, relativní placku. Měla před kynutím 3-4 cm, už přesně nevím. On i ten chlebík je nižší, ale to je daň za jistotu, že ho nespálíš o víko.
A chutnal tak, že i manžel, který je pečením rozmazlený (a všechno mu připadá jaksi samozřejmě "jedlý") ho moc chválil
do kurzu pečení se taky hlásím
ivulinka: klíďo ukážu, ale u nás
Já bych v té tvé ten chleba přece zkusila
já když dělám z většího množství tak ho nestačím ujíst,tak se mi zdálo,že toto by bylo akorát pro mne
bože, to je zase něco.. paráda, paní pekařinko
mám takovou stařenku..alumíniovou, ale snad to svede.. jak ne.. letí.. buďto ona.. nebo já