Uzená polévka s kroupami
Voňavá uzená polévka s kroupami a brambory dokáže zasytit i zahřát v chladných dnech. K její přípravě využijeme vývar z uzeného masa. Část masa můžeme dát do polévky a zbytek zužitkovat například do zapečených brambor či těstovin.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 2 864 kJ / 685 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 102,00 g | 
| Tuky | 21,13 g | 
| Vláknina | 2,75 g | 
| Cholesterol | 325 mg | 
| Sodík | 4,31 g | 
| Sůl | 10,00 g | 
| Sacharidy | 20,25 g | 
Postup přípravy
Zveřejněno 10. 7. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						
					
Uzená polévka s kroupami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/nZER
Moje poznámka
					
				
Uzená polévka s kroupami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/nZER
Nejnovější recepty
	
			
	
Syrečkové bramboráky
Přidáno před 1 hodinou
	
			
	
Vepřová konzerva ve skle
Přidáno před 2 hodinami
	
			
	
Grónský halibut s restovanou cuketou
Přidáno před 2 hodinami
	
			
	
Rychlé šlehačkové řezy
Přidáno před 3 hodinami
	
			
	
Špekové knedlíky se zelím
Přidáno před 5 hodinami
	
			
	
	
Silný základ na omáčky podle Petra Hajného
Přidáno před 8 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
	
			
		
	
	
			
		
	
	
			
		
	
	
			
	
	
			
		
	
	
			
		
	
	
			
	
	
			
	
Nejnovější články
	
			
		
	
			
		
	
			
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			
	
Bramborové placky ze 4 ingrediencí
Merylas před 28 minutami
	
			
	
Východňarské halušky z Porúbky od Michalovců
Merylas před 29 minutami
	
			
	
Třená buchta
Martina Veveruska před 33 minutami
	
			
	
	
Vykrajované ořechové měsíčky
@Monika před 1 hodinou
	
			
	
Dvojctihodné koláčky podle Josefa Maršálka
Massa před 4 hodinami
	
			
	
Rajská omáčka s masovými kuličkami a knedlíkem
klarence před 6 hodinami
	
			
	
Bramborová kuřecí polévka
chachar před 6 hodinami
	
			
	
	
Mrkváče
ZdenaUvizlova před 7 hodinami
	
			
	
Maso po Sečuánsku
Rudisek před 7 hodinami
	
			
	
	
Margotková kolečka
Miiichiii21 před 8 hodinami
						Tématické fráze:
						
							uzená polévka, 
						
						
							kroupy do polévky, 
						
						
							uzená kroupová polévka, 
						
						
							jak uvařit kroupy do polévky, 
						
						
							polévka z uzeného masa s kroupy, 
						
						
							polévka z uzeného masa s kroupy, 
						
						
							polévka s kroupama, 
						
						
							uzena polívka, 
						
						
							polevka z uzeneho masa s kroupami, 
						
						
							polevka z krup, 
						
						
							uzená polévka recept, 
						
						
							kroupová uzená polévka, 
						
						
							kroupova polevka s uzenym, 
						
						
							uzena polivka s kroupy, 
						
						
							recept na uzenou polévku, 
						
						
							uzená kroupová polévka recept, 
						
						
							recept uzená polévka, 
						
						
							jak uvarit uzenou polevku, 
						
						
							kroupová polévka s uzeným masem, 
						
						
							polévka s kroupami
						
					
						Suroviny:
						
							maso uzené, 
						
						
							kroupy, 
						
						
							brambory, 
						
						
							bobkový list, 
						
						
							pepř celý, 
						
						
							koření nové koření, 
						
						
							sůl, 
						
						
							nať petrželová
						
					
	
			
	
	
	
	
Komentáře (16)
Tuto polévku vaříme často, ale ve větším (kolem 10 litrů), ale tročku nji víc obohatíme, přesto i podle tohoto receptu je velmi dobrá.
Asi jako někteří co dole píší.
Doma uzená žebra více obohaí nejen vůní, ale i chutí uvaříme s veškerou zeleninou a koření v nerez sítku- pepř,nové koření, bobkáč) Kroupy přes noc namočené a propláchnuté uvařím zvlášť, jen se solí na skus. Ze žeber oberem přiměřeně masa a nakrájím na drobno a přidám zpět do polévky. ZBYLÉ MASO MÁM JAKO ZÁKLAD RO ŠUMKAFLEKY. Dám vařit brambory a když jsou hotové tak na 75 % přidám zcezené kroupy. Uvedu do varu, aby se kroupy spojily s celou vůní a chutí. Přidám podle chuti naškrábaný česnek a před koncem varu majoránku. Někdy se mi zdá, že je polévka málo hustá, tak osmažím cibuli do sklovatěla a přidám trochu mouky , kterou osmažím do zlatova, ne víc, jinak to přinese hořkost. ZASE POLÉVCE DODÁ VZNEŠENOU CHUŤ. Podle chuti přidám zelenou petrže, neo libeček, případně pažitku.
Za tepla dám do šroubovacích omniovek, zatáhnu chlapskou silou víčko a zavařím v mikrovlnce. Potom uložím v tmavém a chladném sklepě na příští chuťovku. (takto podobných polévek tam máme nekolik desítek a tak nemusíme denně vařit, je je ohřejeme.
A NEŽ MNĚ BUDETE KAMENOVAT, TAK ZKUSTE. Někdo vaří jednoduše, já se s tím raději víc pohraju nejen na oko, ale i na chuť.
,,toš tak,,
a ještě k zelenině dávám ke konci česnek a majoránku, také mňamka, ale nevnucuji