Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jablkový dort s kakaovou mřížkou

Hodnocení receptu je 4,8 (15×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

tejaja tejaja

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie22 131 kJ /
5 290 kcal
Bílkoviny90,64 g
Tuky269,00 g
Vláknina53,55 g
Cholesterol 733 mg
Sodík 422 mg
Sůl0,93 g
Sacharidy599,71 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Jablká pečieme pri 190°C v rúre 40 min. Krok 2: Z múky, masla, žĺtka a 80 g cukru vypracujeme cesto a dáme na pol hodiny do chladničky. Krok 3: Vychladnuté jablká rozmixujeme, primiešame strúhané mandle, 125 g cukru a škoricu. Krok 4: Pridáme sneh z bielkov. Krok 5: Cestom vyložíme tortovú formu, pričom urobíme asi 4 cm vysoký okraj. Krok 6: Jablkovou hmotou vyplníme koláč a pečieme asi 45 min pri 175°. Krok 7: Koláč necháme vychladnúť a dáme ho na 12 hod do chladničky. Krok 8: Okraje koláča potrieme marmeládou a pritlačíme oň lupienky. Krok 9: Puding uvaríme v mlieku, pridáme zvyšný cukor a necháme ho vychladnúť. Krok 10: Potom doň vmiešame do tuha vyšľahanú šľahačku a natrieme na koláč. Krok 11: Vrch ozdobíme tak, že na koláč uložíme do mriežky nastrihané pásiky papiera asi 1 cm široké a koláč posypeme kakaom cez sitko. Potom papieriky opatrne odstránime.

Zveřejněno 11. 7. 2009

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/zmWY

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/zmWY

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (22)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

rebeka: Ďakujem :-8

Terko, hezký koláčik si urobila;-):-):-K:yes::yes:

Anna Kocikova::-D:-D:-D Jo někdy vymyslíme už dávno vymyšlené.:-D:-D Jak řekl jeden klasik,vše už tu jednou bylo a vše je vymyšlené.:-D:-D:-D:yes:

Terezko,moc krásný dortík:-K+13:-p:yes:S těmi pečenými jablky to musí být delikateska:-*:-p
K těm podobným receptíkům:-)Představ si,že i já jsem měla své 2 vlastní skoro totožné:-ONevšimla jsem si toho jen díky tomu,že byl každý v jiné kategorii,ale pořád mi to složení bylo nějak povědomé;-):-D:-D

Terezko, mě to moc mrzí, já se s tím dělala, pak hledala, jestli to tu není podle názvu atd., a nic jsem nenašla. Ale vidíš, k něčemu to bylo dobré;-)

tejaja: no vidíš, a koláč Tvůj už je taky na obdiv, jsem ráda za Tebe:-K:-K

Teri,já ani netušila,že tu taková dobrota je.:-O Jak jsou v něčem jablka,znáš mne.:-*:-* Vypadá nádherně.Ty si myslíš,že dort bude? Jakože upeču jablka a dám na koláč? To nevim,nevim,slupnu je asi ještě vařicí.Dlouho jsem nedělala jablka pečená s medem a ořechy na másle.To bude boj.;-):-K

Krásný koláč! :-):yes:+

spagetka: díky Laďka :-8

varilamyskakasicku: ďakujem :-8

tejaja: dávám Tvému koláčku také bodíčka, je také krásný:-K

tejaja: koukam, na tu podobu koláče, také se mi to stává, že tam něco dám a nic nepovšimnuto :a pak je tam něco stejně a moře kladných ohlasů:-K:yes::-O

Teri, no jo, :-O:-O:-p:-p:yes::yes:

Irenka, áno, dáte ich na pekáčik a upečiete. Pekne zmäknú. Potom stopku a jaderník odstránite a rozmixujete. ;-)

Koláč vypadá moc dobře, u nás vše co je s jablky jde na odbyt:-p:-pBodík posílám:yes:
Asi jsem natvrdlá, ale ta jablka se pečou v troubě celá?

Skvělý recept a také dortík moc hezky vypadá:-)To si zaslouží bodík:yes:

Moc hezký dortík.S jablíčkama mám v oblibě.Určitě vyzkouším a dávám bodík:yes::-)):-)

Vypdá to moc hezky, ten detail by byl fajn, no..;-):yes:

skoda, ze nie je aj detailnejsia fotka z rezu

Hm, pěkná práce a musí i dobře chutnat, dávám bodíka.

Tématické fráze:
jablkový dort, kakaový dort, mřížák, jablečný koláč s mřížkou, kolac s mrizkou, kakaový koláč s jablky, kakaový jablečný koláč, dort erb, mřížák recept, jablkové brownies, jablkový dort s kakaem, jablkova dorta, jablecny kolac mrizka, jablkový koláč s mřížkou, jablkovy kolac, skvělí dort, kolač dort, dort jablkový, kakaový dort recept, mrizak s jablkový koláč

Suroviny:
jablko, mouka hladká, máslo, cukr moučkový, žloutek, lupínky mandlové, mandle mleté, skořice, bílek, marmeláda meruňková, mléko, pudink vanilkový, kakao, šlehačka

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu