

Mřížkový koláč Pavího Očka
Suroviny
- 30 dkg hladké mouky
- 10 dkg cukru
- 8 dkg tuku
- 1 vejce
- 1/2 prášku do pečiva
- 3-4 lžíce mléka
- 1 sklenice třešňového kompotu (švestky, meruňky atd.)
- Ovocný pudink Frutina od Dr. Oetkera
Postup přípravy receptu
Mouku smícháme s práškem do pečiva a na vále do ní rozdrobíme tuk.
Přidáme cukr, vejce a mléko a vše důkladně prohněteme až nám vznikne vláčné těsto.
Necháme ho chvíli odležet a uvaříme puding ze sáčku Frutina.
Těsto rozdělíme na třetiny. Ze dvou třetin vyválíme placku, kterou vložíme do předem vymazané a moukou vysypané formy na koláč. Poklademe ovocem a zalijeme pudinkem.
Ze zbylé třetiny těsta vyválíme placku a rádýlkem nebo nožem nakrájíme na tenké proužky, které pak klademe do mřížek na koláč. Kraje přimáčkneme ke spodnímu těstu. Můžeme vykrajovat také různé jiné tvary a koláč tak pěkně ozdobit.
Dáme péci do trouby cca na 30 minut, až nám koláč krásně zezlátne.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Mřížkový koláč Pavího Očka
-
Díky tomu, že je v něm málo tuku, je krásně křehký a výborný. Maminka dělala přesně takový.
-
Opravdu stačí 8 dkg tuku
-
skvělý recept. děkuji
-
dnes jsem koláč upekla a mooooc nám chutnal. Jen jsem místo kompotovaného ovoce na těsto nakrájela jablka, zalila vanilkovým pudingem a fakt bašta!! Doporučuji
-
Pekla jsem včera a je vynikající.A když vydrží i do druhého dne, tak je ještě lepší - vláčnější.
-
tak už jdu na to jsem zvědavá jestli se mi to podaří
-
Pěkné Boubelindo
,moc pěkné
.A za to tě boďka nemine
-
Pudink Frutina jsem neměla, tak jsem dala obyčejný vanilkový pudink a je to moc dobré.