Suroviny
Porce: 4 - 6
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 8 351 kJ / 1 996 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 73,89 g |
Tuky | 28,83 g |
Vláknina | 53,30 g |
Cholesterol | 518 mg |
Sodík | 760 mg |
Sůl | 1,32 g |
Sacharidy | 336,70 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 18. 2. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pohanková sekaná
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wZnz
Moje poznámka
Pohanková sekaná
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wZnz
Nejnovější recepty
Vepřová pěna z domácí vepřovky
Přidáno před 8 hodinami
Vepřový chalupářský guláš s vejcem a opečeným párkem
Přidáno před 10 hodinami
Bábovka z karamelového Salka
Přidáno před 11 hodinami
Hořčice z cukety
Přidáno před 11 hodinami
Fettuccine ve smetanové omáčce s krémovými žampiony a kuřecím masem
Přidáno před 11 hodinami
Piškotové řezy s džemem, mascarpone krémem a šlehačkou
Přidáno před 17 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Besan barfi (indický dezert z cizrnové mouky)
AndreaMachacova před 6 hodinami
Snadná vaječná pomazánka
Topmoni před 7 hodinami
Buchtičky s krémem
vercuchle před 7 hodinami
Babiččiny blbouny
MarieBrozova před 8 hodinami
Minipizzy jedna radost
vladhn před 9 hodinami
Cuketová krémová polévka
eva.kortanova.ez@volny.cz před 10 hodinami
Linecké sušenky
Mummy46 před 11 hodinami
Ovocný tvarohový koláč s drobenkou
GabinaMraz před 11 hodinami
Extra rychlé lívance
oplovka před 12 hodinami
Ostružinové poháry
Alena445 před 13 hodinami
Tématické fráze:
bezmasá sekaná,
recept na pohankovou sekanou,
pohanková sekaná s masem,
sekaná bez masa,
bezmasá sekaná recept,
zdrava sekana,
pohanková sekaná bez masa,
pohanková sekaná bez masa,
sekana z krup,
pohonaková sekaná,
zdraverecepty.cz,
zdraverecepty,
pohanka zdraví,
recepty na bezmasou sekanou,
předpis na sekanou,
domácí sekaná s pohankou,
sekaná z masa a pohanky,
recept na seknanou z pohanky,
pohanková sekená,
pohanka recepty-sekaná
Suroviny:
pohanka,
vločky ovesné,
vejce,
česnek,
cibule,
strouhanka,
majoránka,
olej,
sůl,
pepř mletý
Komentáře (25)
Pohanka má i po uvaření zůstat pevná, možná se některým zdá, že je tuhá, ale opravdu by to tak mělo být.
Pokud chcete mít jistotu, že bude měkká, použijte místo pohankových krup pohanku-lámanku a postupujte podle tohoto předpisu.
Poprosím, tykajme si, tu je to zvykom
Já kupuji pohanku kroupu tmavé barvy, jestli je broušená tepelně nebo jiným způsobem to opravdu nevím. Možná v tom je ten problém. Načetla jsem na netu spoustu způsobů jak pohanku vařit, jeden odkaz jsem poslala, bylo uvedeno vařit 15-20 minut, dole posílám odkaz, kde se má pohanka nechat přejít varem a dát do peřin. Také jsem četla, že vařením se ničí rutin, ale pak jsem se zase dočetla, že pro zachování rutinu je důležité, aby se právě vsákla všechna voda. Omlouvám se, vůbec tu nechci dělat chytrou, ale já jenom že způsobem, který popisujete mi zůstala pohanka opravdu tvrdá. Potom jsem začala používat i lámanku,protože tu jsem zalila horkou vodou a lámanka jí do sebe asi po čtvrt hodině nasákla.
Teď mám koupenou pohanku kroupu, má světlejší barvu a návodu je napsáno..vařit 3 minuty, potom nechat dojít 30 minut a v žádném případě neslívat, aby nedošlo ke ztrátě rutinu.
Tak já nevím, smí se pohanka vařit a nebo ne?
www.varimezdrave.cz/pohanka-se-zeleninou