Slezinkový guláš s hlívou ústřičnou
Vyzkoušejte slezinkový guláš s hlívou ústřičnou – pokrm s výraznou chutí, který potěší nejen milovníky tradiční české kuchyně. Hlíva ústřičná dodá guláši jemnost a lesní aroma, slezina naopak výraznou chuť a vydatnost.
Suroviny pro 8 porcí
8porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 10 019 kJ / 2 395 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 161,93 g |
| Tuky | 174,77 g |
| Vláknina | 27,10 g |
| Cholesterol | 2,57 g |
| Sodík | 3,21 g |
| Sůl | 8,40 g |
| Sacharidy | 31,15 g |
Postup přípravy
Krok 1: Slezinky opláchneme, zbavíme zbytků bránice a nakrájíme na širší nudličky.
Krok 2: Očištěnou hlívu nakrájíme na širší plátky, cibuli a slaninu nakrájíme na větší kostičky.
Krok 3: Do tlakového hrnce na rozehřátý olej vložíme slaninu společně s cibulí a kmínem a 5 minut restujeme.
Krok 4: Přidáme hlívu, zamícháme, pak přidáme papriku, slezinky a promícháváme, až se zatáhnou, tj. dostanou našedlou barvu.
Krok 5: Vše podlijeme 200 ml horké vody, přidáme bobkové listy, hrnec uzavřeme tlakovou poklicí a od doby varu vaříme 25 minut na mírném plameni. Poté hrnec odstavíme, ochladíme a otevřeme.
Krok 6: Ve 300 ml studené vody rozmícháme Fix goulash, vlijeme do povařené slezinkové směsi a na mírném plameni již bez pokličky a za občasného zamíchání provařujeme ještě 10 minut.
Krok 7: Dle potřeby dochutíme solí a pepřem a podáváme s pečivem nebo houskovým knedlíkem.
Zveřejněno 16. 2. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Slezinkový guláš s hlívou ústřičnou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2OGW
Moje poznámka
Slezinkový guláš s hlívou ústřičnou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2OGW
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno 23. 12. 2025 19:47:54
Sýrová roláda
Přidáno 23. 12. 2025 18:34:02
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno 23. 12. 2025 18:18:06
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno 23. 12. 2025 16:44:49
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno 23. 12. 2025 14:03:02
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno 23. 12. 2025 13:14:59
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dvojctihodná zelňačka
Leni1970 před 5 hodinami
Jednoduché máslové sušenky
Malibu002 před 5 hodinami
Hrnkový drobenkový koláč s povidly
Malibu002 před 5 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
Malibu002 před 5 hodinami
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
Joushef před 6 hodinami
Jednoduché Raffaelo kuličky
Danstejn před 7 hodinami
Pečené nudličky z kapra
TondaJ před 7 hodinami
Bílá vánoční zelňačka
LenkaF. před 8 hodinami
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Alamatej před 9 hodinami
Tématické fráze:
hlíva ústřičná recepty,
hlíva ústřičná recepty guláš,
"guláš ze sleziny",
guláš z hlívy ústřičné,
vepřový guláš s hlívou,
hlíva ústřičná recept,
guláš s hlívou ústřičnou,
vaříme ze sleziny,
vepřový guláš s hlívou ústřičnou,
guláš z vepřové sleziny,
jatra s hlívou ústřičnou,
kuřecí játra s hlívou ústřičnou,
gulas s hlivou,
guláš ze slezinek,
recepty z hlívy ústřičné,
buš guláš,
slezinkova polivka,
kureci gulas s hlivou ustricnou,
vaříme ze slezinek,
guláš recept
Suroviny:
slezina vepřová,
slanina gazdovská,
hlíva ústřičná,
cibule,
bobkový list,
kmín celý,
paprika sušená pálivá,
gusto fix goulash,
olej,
sůl,
pepř mletý
Komentáře (15)
aanet3:
Díky
Nofrona,Aličko-slezinka je velice dobrá a chutná
Vašíku-děkuji za poklonu za obojí
(taky zkusíme s hlívou, nebo žampiónem) MŇAM
Aničko už fotíš jako profík a i koláže jsou dobrý.