Vepřové s hlívou ústřičnou

mirca75 Kuchařka:

Doba přípravy: 45min PT0H45M 3 - 4 porce Vepřové maso 12 názorů

512

Suroviny

Vepřová plec 500 g - 600 g
rajčatový protlak 3 lžičky
paprika mletá sladká 1,5 lžičky
cibule 2 střední
sůl
pepř mletý
olej
hlíva ústřičná 250 g
zelená naťová cibule
oregano čerstvé větvička
mouka hladká
voda
Recept si zatím oblíbilo 12 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli si očistíme,rozpůlíme a nakrájíme na proužky. Vepřovou plec pokrájíme na plátky silné asi 1 cm. Hlívu si též nakrájíme na silné (2-2,5 cm) proužky.

  2. V kastrolu (papiňáku) si rozehřejeme olej, vsypeme cibuli a restujeme do světla, pak vložíme plátky masa, z obou stran necháme "zatáhnout" a přidáme nakrájenou hlívu. Pak přidáme protlak, ml.papriku, promícháme (pozor ať nám to nezhořkne!) a zalijeme horkou vodou (cca 2 cm nad maso). Osolíme,opepříme, přiklopíme poklicí a necháme dusit (dle nutnosti v kastrole dolijeme vodou).

  3. Po změknutí masa omáčku zahustíme jíškou nebo moukou rozmíchanou s vodou, přidáme zbytek hlívy a dosolíme. Vsypeme část na kolečka nakrájené zelené cibulky a nasekané oregano a necháme provařit, asi 15 minut.

  4. Pak vsypeme zbytek cibulky a odstavíme z tepla.

    Hotové podáváme s bramborem,rýží,...My měli s bram.kaší

Poznámka

Tohle jídlo mi dnes vzniklo pod rukama čistě náhodou,jelikož jsem oběd vařila na poslední chvíli.Vzala jsem co bylo právě po ruce a výsledek byl moc dobrý.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 288 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Vepřové s hlívou ústřičnou

  • LenkaRojtova LenkaRojtova

    Dneska jsem vařila k večeři a je to teda obrovská mňamka! <3 Jako přílohu jsem dělala šťouchané brambory se smetanou a jarní cibulkou :-p:yes:

    Odpovědět

  • bobzbrd bobzbrd

    Měl jsem vepřové kostky z Penisu, tak jsem je použil.
    Místo kečupu Cikánka (nebo Čertovka), trochu neředěná a promíchaná s trochou mouky - dle potřeby.
    Hlívu spíš trhám, jenom ty tvrdší části krájím tak, jak se to povede a dávám, až se orestuje maso.
    Žádné jídlo také nedokážu uvařit 2x stejně..
    :yes:;-):-D

    Odpovědět

  • Lenula4 Lenula4

    Výborný recept, strašně nám chutnalo, receptík si hned ukládám. Jediné co jsem změnila je, že jsem nezahušťovala moukou, omáčka mi přišla tak akorát a nebyla třeba více zahušťovat ;-)

    Odpovědět

  • sojka sojka(neregistrovaná)

    Dnes jsem vytvořila a musím uznat že naprosto nemá chybu - dle obrázku mě zlákala i ta brkaše a výsledek prostě na jedničku! Chválím a děkuji za super recept! ;o):-K

    Odpovědět

  • Jikotka Jikotka

    Mirčo,chtěla jsem dát podle mě nový recept,ale když jsem se podívala jestli někde není podobný,zjistila jsem že už tady máš recept ty.Dneska jsem dělala něco hodně moc podobného,jenom jsem nedávala rajčatový protlak a dala jsem jeden řapík celeru a taky to byla dobrota...:-p,přidávám fotku,když už jsem to fotila :-D:-D:-D

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    Moc hezky připravený pokrm:-p+5:yes::-K

    Odpovědět

  • BILKOVAI BILKOVAI

    :-p:-K:-*:yes:Bodík už letí:-))

    Odpovědět

  • mirca75 mirca75(autorka receptu)

    Jiřičko:-)už pro to si takové "momentální" variace ihned zapisuji do kuchař.sešitu a nebo za dobré paměti rovnou sem,jinak bych příště vůbec nevěděla jak na to:-).A co myslíte,stejně to příště není 100% to samé(asi už si pak dávám víc záležet:-D),ale to asi není nikdy-stačí dostat jinou papriku,protlak,..a hned je chuť o něco jinačí;-).Jsem moc ráda že se vám receptík líbí a jesli vyzkoušíte,budu moc ráda.A jestli budete tak hodná dejte pak vědět jak chutnalo nebo nechutnalo;-),mám ráda když se receptík uchytí i jinde a je používán.
    A děvčata vám též děkuji za pochvalu,přiznám se-potěšila:-8;-):-D

    Odpovědět

  • Jiřička Jiřička(neregistrovaná)

    Paní Mirko, také ráda vařím , já tomu říkám co dům dal, ale nikdy se mi nepovede 2x, i když rodina si to přeje. Váš recept už mám zapsaný a hlavně pro tu hlívu máme ji moc rádi. Děkuji. J.

    Odpovědět

  • dzungila dzungila

    Mirčo, několikrát se i u mě osvědčilo, že to co vznikne ve spěchu a momentálním nápadem, fakt stojí za to.;-) Ode mě hlavně bodíka za hlívu!:yes: Moc dobrá a zdravá!

    Odpovědět

  • Eliza Eliza

    Mirčo, tvoje sporákové variace nemají chybinku... :-p Je vidět, jak tě to těší a dokonce je znát i to, že si doma pochutnávají. Skvělý recept... líbí se mi, že píšeš přímo "z kuchyně", a to doslova!!! :yes: - obdivuji tě - :yes:

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka

    Mirko,už podle sebe vím, že improvizace nikdy nezklamou a většinou jsou to ta chuťově nejlepší jídla. Není co řešit.prostě vypouštím k tobě bodíka:yes:

    Odpovědět

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo