Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jablíčkovo-brusinkovo-kokosová bábovka

Hodnocení receptu je 4,8 (15×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

varilamyskakasicku varilamyskakasicku

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie26 074 kJ /
6 232 kcal
Bílkoviny68,40 g
Tuky365,85 g
Vláknina44,64 g
Cholesterol 648 mg
Sodík 439 mg
Sůl1,55 g
Sacharidy582,85 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Jablíčka oloupeme, nastrouháme nahrubo a zakapeme citronovou šťávou. V míse smícháme mouku s práškem do pečiva, kokosem, cukrem a brusinkami. Krok 2: Přidáme olej, vejce, jogurt, tvaroh a rum a vše dobře promícháme. Je-li těsto příliš husté, přidáme perlivou vodu. Krok 3: Těsto nalijeme do dobře vymazané a kokosem vysypané formy, mělo by být tak do tří čtvrtin, bábovka hodně vyběhne. Jinak ji radši přikryjeme alobalem. Poté bábovku pečeme asi 40-45 minut pozvolna na 180 stupňů. Krok 4: Upečenou bábovku necháme vychladnout ve formě a opatrně ji pak vyklopíme na talíř. Posypeme kokosem nebo cukrem apod.

Zveřejněno 26. 2. 2012

Poznámka autorky varilamyskakas…

Mám zde jednu bábovku, nyní jsem zkusila podobnou verzi s jablíčky a perlivou vodou. Dnešní bábovka je z menšího množství vajec apod.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Xnpv

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Xnpv

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (15)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

byla výdorná, přidávám foto:-p

Těsto se krásně spracovalo, ale do naší formy na bábovku ho bylo moc, tak jsme udělala ještě dětem medvídka. Jinak bábovka je super.:yes::-K:-))

Irule:díky:-K

:yes:mňam:-p

Anna Kocikova:děkuji všem moc a moc:-K

Irrena:díky moc, vždy mne potěšíš:-K

Iriska: je moc lahodná a vláčná, nedusivá, jablíčka a tvarorh s jogurtem v tom dělají hodně:-K;-)

Jablíčka, jogurt, tvaroh - to bude určitě krásně vláčná bábovka :yes::yes:+

:-Kpěkná bábovečka:yes::yes:

Další skvělá bábovka:yes:

krásná, kuřátková barvička.. taková jarní;-):-*:-K:yes::yes:
hezká bábovička:-):yes:

Tématické fráze:
kokosová babovka, jogurtová bábovka s kokosem, babovka kokosova, moučníky z bílého jogurtu, babovka s perlivou vodou, perliva jablička, kokosová bábovka video, babovka jogurt kokosova video, kokosová bábovka s jogurtem

Suroviny:
mouka polohrubá, jablko, šťáva citronová, brusinky sušené, kokos strouhaný, rum, olej, jogurt bílý, tvaroh, vejce, prášek do pečiva, cukr krupice, pudink vanilkový, tuk, kokos, voda perlivá

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu