Suroviny pro 24
24
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 24 499 kJ / 5 856 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 112,68 g |
| Tuky | 340,91 g |
| Vláknina | 22,38 g |
| Cholesterol | 1,97 g |
| Sodík | 887 mg |
| Sůl | 2,00 g |
| Sacharidy | 572,97 g |
Postup přípravy
Krok 1: Ušleháme žloutky s moučkovým cukrem a olejem. Zbylé bílky necháme na sníh. Do směsi přidáme polohrubou mouku se smíchaným kakaem a kypřícím práškem.
Krok 2: Zatím ušleháme tuhý sníh z bílků a lehce ho vmícháme do těsta.
Krok 3: Těsto nalijeme na vysoký plech a dáme do předehřáté trouby. Pomalu upečeme.
Krok 4: Uvaříme si krém z mléka, cukru a hladké mouky. Směs musí být velmi tuhá. Necháme vychladnout.
Krok 5: Ve šlehači rozšleháme máslo s rumem a postupně přidáváme vychladlý mléčný krém. Šleháme a podle chuti ještě můžeme přidat trochu cukru a rumu. Hotový krém důkladně rozetřeme na upečený a zchladlý piškot.
Krok 6: Ušleháme šlehačky a potřeme jimi krém. hotový dezert ozdobíme kakaem nebo strouhanou čokoládou.
Zveřejněno 7. 8. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Petardův dezert
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qlv0
Moje poznámka
Petardův dezert
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qlv0
Nejnovější recepty
Ostrá masová směs s rýží
Přidáno před 3 hodinami
Palačinky s dušenými jablky
Přidáno před 5 hodinami
Brokolicové karbanátky
Přidáno před 9 hodinami
Bramborová kaše s mrkví
Přidáno před 10 hodinami
Knedlíčky gyoza
Přidáno před 10 hodinami
Krůtí prsa s kokosovým mlékem a špenátem
Přidáno před 21 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Krémové smetanové rizoto s hlívou ústřičnou
dandelion.z před 59 minutami
Makovec IV.
Jandulka18 před 1 hodinou
Marinovaná krkovice s pečenými brambory a česnekem
Trol60 před 1 hodinou
Rychlé, lehké a levné palačinky
Merylas před 2 hodinami
Pomazánka z nivy
Kajkajak před 3 hodinami
Kuřecí řízek
Lida.Rose před 4 hodinami
Luxusní francouzský toustový chléb
boomgo před 5 hodinami
České kynuté buchty
ing.zdenek.trojan@seznam.cz před 6 hodinami
Dýně hokaido v křupavých placičkách
Alamatej před 7 hodinami
Tématické fráze:
petardův dort,
dezert z bílků,
dezerty na plech,
dezert na plech,
nejlepší dezert,
dezert ze šlehačky,
šlehačkový dezert,
petardovy rezy,
šlehačkové dezerty,
dezert na plechu,
dezert ze žloutků,
dezerty z bilku,
dezerty ze slehacky,
petardova buchta,
petardovi rezy,
nejlepší dezerty,
dezert šlehačka,
dezerty na plechu,
nejlepší deserty,
petardův desert
Suroviny:
žloutek,
cukr moučkový,
olej,
mouka polohrubá,
kakao,
kypřící prášek,
bílek,
mléko,
cukr krystal,
mouka hladká,
máslo,
rum,
šlehačka v prášku,
kakao,
čokoláda
Komentáře (7)
No, ale spojuje se to blbě, že
Běžně se máslo šlehá s cukrem (ubraným z moučné kaše), rum se smísí s moučnou kaší (zde nazvané mléčný krém) a toto se spojí s vyšlehaným máslem