Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 930 kJ / 1 417 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 144,75 g |
Tuky | 88,90 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 432 mg |
Sodík | 1,70 g |
Sůl | 4,15 g |
Sacharidy | 9,55 g |
Postup přípravy
Krok 1: Odleželé jelení maso umyjeme, odblaníme, protáhneme na nudličky nakrájenými okurkami, šunkou a slaninou.
Krok 2: Svážeme provázkem do soudečku, aby drželo tvar. Posypeme kořením a na rozpáleném sádle po všech stranách opečeme. Podlijeme horkou vodou a v troubě upečeme doměkka. Občas podléváme vlastní šťávou.
Krok 3: Před koncem pečení poklademe maso plátky másla a dáme ještě na chvíli péci. Měkké maso vyjmeme a pokrájíme na plátky.
Krok 4: Šťávu zalijeme smetanou, přidáme pokrájené okurky a necháme přejít varem. Omáčku dochutíme solí a pepřem, případně zakapeme citrónovou šťávou (podle kyselosti okurků).
Zveřejněno 3. 3. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jelení kýta s okurkami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/LnGX
Moje poznámka
Jelení kýta s okurkami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/LnGX
Nejnovější recepty
Meruňkové řezy s pudinkem
Přidáno před 3 hodinami
Banánová bábovka bez cukru
Přidáno před 5 hodinami
Chilli cukety
Přidáno před 7 hodinami
Cizrnové kari s brokolicí a rajčátky
Přidáno před 9 hodinami
Zeleninové lívance se sýrem
Přidáno před 22 hodinami
Jahodovo-jogurtová zmrzlina
Přidáno před 22 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Knedlíky - blbouny s klevelou
MarketaAn před 4 minutami
Závin z bramborového těsta plněný masem
Dasa18 před 21 minutami
Drůbeží kostky v zelenině se slaninou
Bushmann před 1 hodinou
Bublanina
Levandule35 před 2 hodinami
Balkánská pomazánka
Jaroslav L. před 2 hodinami
Pomerančový dort z pohankové mouky
Majka214 před 4 hodinami
Bublanina s třešněmi (nebo jiným ovocem)
Kakoska před 4 hodinami
Osvěžující okurková limonáda
monyss před 6 hodinami
Třená bublanina s třešněmi
Bost.9 před 6 hodinami
Vaječná pomazánka
Valis před 6 hodinami
Tématické fráze:
jeleni kyta,
recepty jelení kýta,
jelení kýta recept,
jelení nudličky,
jelení kýta recepty,
jeleni kyty s okurkou,
jelení maso kýta recepty,
luxusní recepty na jelení kýtu,
jelení recepty,
recepty z jelení kýty,
recept na jelení kýtu,
pečeme jelena,
jídla z jelení kýty,
jelení na nudličky,
uzená jelení kýta,
jak udelat jelení šunku,
recepty z jeleního masa,
jelen doba peceni,
kořeni na na jelena,
ptáčky z jeleního masa
Suroviny:
kýta jelení,
okurky sterilované,
šunka,
slanina uzená,
koření na divočinu,
sádlo,
máslo,
smetana kysaná,
okurky sterilované,
sůl,
pepř
Komentáře (45)
Takže mohu doporučit i srnčí masíčko na tento recept. Vybrakovat mrazáky a do toho,stejné budou ty "lepší" polovice celé příští dva týdny čučet do bedny.
Zajímavé!
Nakonec včera koupil v Lidlu v Šamoríně! Zítra se to peče ze srnčího!Písnu jaké to bylo!
Ivušo-já bych se tohle nebála udělat i z těch jeleních kostek,které se dají sehnat snáz,než kýta.Suroviny na prošpikování bych dala pod maso a upekla,jak to má Bahula.Když se může děla"španělsý ptáček"z kousků masa,tak proč ne toto.Určitě bude chuť přibližně stejná
Ivusa: U nás dostať divinu v Metre, je síce nie čerstvá, ale mrazená, ale je výborná. Kupovala som aj srňacie, koninu, bažanta, diviačie...všetko bolo výborné. Skús u vás v Makre, ak to máš teda po ruke, nie je všade.
Jelení kýtu mám rozdělenou na několik obědů a mimo klasiky jsem chtěla udělat něco netradičního. Recept je ze staré Babiččiny kuchařky a myslím si, že neobsahuje nic navíc. Maso bylo výborné
krásné obrázky luxusního pokrmu.. fantasie