Suroviny
Porce: 4-5
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 12 973 kJ / 3 101 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 146,59 g |
Tuky | 132,90 g |
Vláknina | 119,05 g |
Cholesterol | 458 mg |
Sodík | 8,58 g |
Sůl | 19,90 g |
Sacharidy | 266,53 g |
Postup přípravy
Krok 1: Všechny uvedené suroviny na marinádu v hlubší nádobce důkladně promícháme, kuřecí maso vykostíme, odstraníme kůže, nařežeme na kousky, vložíme do připravené marinády a necháme nejlépe přes noc zavíčkované uležet.
Krok 2: Cibuli, česnek a žampiony očistíme, cibuli překrájíme na čtvrtiny, česnek na plátky a žampiony na polovinu. Klobásky nakrájíme na silnější kolečka, lovecký salám na silnější čtverečky a slaninu nakrájíme na delší silnější špalíčky.
Krok 3: Maso z marinády vytáhneme děrovanou naběračkou a dáme na pánev s rozehřátým olejem orestovat (zatáhnout). Takto připravené maso přendáme i s výpekem do zapékací mísy, přidáme zbývající nakrájené suroviny.
Krok 4: Podlijeme marinádou a vínem, přiklopíme víkem a v předehřáté troubě pečeme na 3/4 výkon 40 minut. 10 minut před dokončením víko odstraníme, troubu ubereme na poloviční výkon a dopečeme na barvu.
Krok 5: Podáváme s různě upravenými brambory, hodí se i rýže, můžeme podávat také jen s pečivem.
Zveřejněno 8. 3. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Šťavnatá všehochuť aneb"co lednice dala"
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wZ8M
Moje poznámka
Šťavnatá všehochuť aneb"co lednice dala"
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wZ8M
Nejnovější recepty
Vánoční - Brněnské kytičky
Přidáno před 8 hodinami
Kuřecí čína se žampiony
Přidáno před 16 hodinami
Kuřecí s adžikou a kukuřicí
Přidáno 14. 10. 2025 20:26:58
Domácí jablečný štrúdl se švestkami
Přidáno 14. 10. 2025 14:33:04
Jelení závitky
Přidáno 14. 10. 2025 13:01:02
Pikantní pečená rajčata
Přidáno 14. 10. 2025 12:33:53
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Salát Coleslaw
FrantisekHr. před 1 hodinou
Znojemská omáčka
Komtesina před 8 hodinami
Koláč ze zakysané smetany s tvarohem a povidly
Lucka 12 před 8 hodinami
Srnčí guláš na červeném víně
Sahula před 9 hodinami
Hovězí roštěná na houbách s grilovanými bramborami
Sahula před 9 hodinami
Vepřová játra na zeleném pepři
Sahula před 10 hodinami
Rybičková pomazánka
Kajkajak před 10 hodinami
Zelná pečeně
radekfiala před 10 hodinami
Pečené zelníky se slaninou
radekfiala před 10 hodinami
Kuřecí roláda s játry
Sahula před 11 hodinami
Tématické fráze:
ledničkový dort,
recepty podle obsahu lednice,
recept co lednička dala,
lednička s časovým zámkem,
co lednice dala na koláče,
top recepty banka nove pochoutky,
gazdovská klobása recept
Suroviny:
kuřecí stehenní řízky,
cibule,
česnek,
žampióny,
klobása,
slanina gazdovská,
salám lovecký,
olej,
víno bílé,
víno bílé,
omáčka chilli sladká,
omáčka sojová sladká,
rozmarýn čerstvý,
chilli,
česnek
Komentáře (18)
Já bych ale doma potřebovala ledničku s časovým zámkem, jak to mají v bankách nebo tam někde. V 17 hod by se zamkla a povolila až tak v 7 ráno.
U nás záhadným způsobem lednička vydává svoje poklady i v noci
Nevíte, čím to je
A na závěr co chvíly tady bude nutnost vyjídat lednici až do samého konce a nic vyhodit.Přece jsme si nato museli tvrdě vydělat...