Suroviny
Porce: 4-5
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 12 973 kJ / 3 101 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 146,59 g |
| Tuky | 132,90 g |
| Vláknina | 119,05 g |
| Cholesterol | 458 mg |
| Sodík | 8,58 g |
| Sůl | 19,90 g |
| Sacharidy | 266,53 g |
Postup přípravy
Krok 1: Všechny uvedené suroviny na marinádu v hlubší nádobce důkladně promícháme, kuřecí maso vykostíme, odstraníme kůže, nařežeme na kousky, vložíme do připravené marinády a necháme nejlépe přes noc zavíčkované uležet.
Krok 2: Cibuli, česnek a žampiony očistíme, cibuli překrájíme na čtvrtiny, česnek na plátky a žampiony na polovinu. Klobásky nakrájíme na silnější kolečka, lovecký salám na silnější čtverečky a slaninu nakrájíme na delší silnější špalíčky.
Krok 3: Maso z marinády vytáhneme děrovanou naběračkou a dáme na pánev s rozehřátým olejem orestovat (zatáhnout). Takto připravené maso přendáme i s výpekem do zapékací mísy, přidáme zbývající nakrájené suroviny.
Krok 4: Podlijeme marinádou a vínem, přiklopíme víkem a v předehřáté troubě pečeme na 3/4 výkon 40 minut. 10 minut před dokončením víko odstraníme, troubu ubereme na poloviční výkon a dopečeme na barvu.
Krok 5: Podáváme s různě upravenými brambory, hodí se i rýže, můžeme podávat také jen s pečivem.
Zveřejněno 8. 3. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Šťavnatá všehochuť aneb"co lednice dala"
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wZ8M
Moje poznámka
Šťavnatá všehochuť aneb"co lednice dala"
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wZ8M
Nejnovější recepty
Bezlepková sádlová srdíčka
Přidáno před 40 minutami
Likérové kávy
Přidáno před 5 hodinami
Lískooříškové kuličky
Přidáno před 6 hodinami
Kroupové rizoto s liškami a špekem podle Jana Punčocháře
Přidáno před 7 hodinami
Ráďův vánoční bramborový salát
Přidáno před 16 hodinami
Medové trubičky
Přidáno před 20 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Polévka s rýží a hráškem
Kajkajak před 4 minutami
Květáková polévka
tomstny před 30 minutami
Salát z hlávkového zelí a mrkve
szelko před 38 minutami
Nejlepší langoše
LUCAH před 2 hodinami
Posvícenské ořechy
brtna před 2 hodinami
Masarykovo cukroví - pravé
brtna před 2 hodinami
Bramborový knedlík plněný vejcem s koprovou omáčkou
brtna před 3 hodinami
Sušenky z ovesných vloček
káťa před 4 hodinami
Povidlové slepovánky
Janina2410 před 4 hodinami
Likérové špičky
Klanic před 4 hodinami
Tématické fráze:
ledničkový dort,
recepty podle obsahu lednice,
recept co lednička dala,
lednička s časovým zámkem,
co lednice dala na koláče,
top recepty banka nove pochoutky,
gazdovská klobása recept
Suroviny:
kuřecí stehenní řízky,
cibule,
česnek,
žampióny,
klobása,
slanina gazdovská,
salám lovecký,
olej,
víno bílé,
víno bílé,
omáčka chilli sladká,
omáčka sojová sladká,
rozmarýn čerstvý,
chilli,
česnek
Komentáře (18)
Já bych ale doma potřebovala ledničku s časovým zámkem, jak to mají v bankách nebo tam někde. V 17 hod by se zamkla a povolila až tak v 7 ráno.
U nás záhadným způsobem lednička vydává svoje poklady i v noci
Nevíte, čím to je
A na závěr co chvíly tady bude nutnost vyjídat lednici až do samého konce a nic vyhodit.Přece jsme si nato museli tvrdě vydělat...