Dušený králík na hořčici
Lahůdka která voní tradicí a poctivou domácí kuchyní. Jemné, křehké maso, pomalu tažené na cibulce vytváří dokonale vyváženou chuť, která potěší i ty nejnáročnější. Ideální volba pro sváteční oběd, kdy si chcete dopřát něco speciálního.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 5 355 kJ / 1 280 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 2,91 g |
| Tuky | 120,75 g |
| Vláknina | 4,50 g |
| Cholesterol | 38 mg |
| Sodík | 543 mg |
| Sůl | 1,35 g |
| Sacharidy | 43,13 g |
Postup přípravy
Krok 1: Králíka vykostíme a naporcujeme na větší kusy.
Krok 2: 7 lžic oleje, hořčici, med, sůl a pepř dobře vymícháme a vetřeme do masa.
Krok 3: Necháme do druhého dne odležet v lednici.
Krok 4: Maso zprudka opečeme na 2 lžících oleje. Přidáme šalotku nakrájenou na měsíčky, podlijeme vývarem a pekáček přiklopíme víkem nebo přikryjeme alobalem. Dáme dusit do vyhřáté trouby na 180 °C.
Krok 5: Podle potřeby podléváme vývarem a ke konci přípravy můžeme pekáček odklopit. Nakonec přidáme máslo na zjemnění chuti.
Zveřejněno 11. 3. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Dušený králík na hořčici
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qD9G
Moje poznámka
Dušený králík na hořčici
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qD9G
Nejnovější recepty
Slepované linecké cukroví podle cukráře Skály
Přidáno před 56 minutami
Jablečné koláčky z listového těsta
Přidáno před 1 hodinou
Špaldové rohlíčky
Přidáno před 10 hodinami
Oříškové oválky
Přidáno před 12 hodinami
Americké lívance s javorovým sirupem
Přidáno před 13 hodinami
Domácí těstoviny s pečeným kuřetem
Přidáno před 15 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Domácí utopenci
mmmMichal před 9 hodinami
Rychlá rajská omáčka
vladhn před 10 hodinami
Červená polévka s pohankou
Bretik před 11 hodinami
Kokosové cukroví ze strojku
dejvi01 před 13 hodinami
České buchty
abigail.horynova před 13 hodinami
Pomazánka Palivec
Jarda1972 před 13 hodinami
Kynutý čert a Mikuláš (pajtáše)
JanaPav před 13 hodinami
Nejlepší vyprošťovací česnečka
Patoja před 13 hodinami
Marinovaná křidélka z horkovzdušné fritézy
Fijajda před 13 hodinami
Koule v rajdě - dietní a skvělé
Jan Nemec před 16 hodinami
Tématické fráze:
dušený králík,
králík na hořčici,
dušený králík recepty,
králík dušený,
duseny kralik recept,
králík na medu a hořčici,
králík dušený na zelenině,
recept králík na hořčici,
králík recepty,
dušený králík na smetaně,
kralik na hortici,
recepty králík na hořčici,
králík na kremžské hořčici,
recept dušeny kralik,
recepty na dušeného králíka,
králík na hořčici a medu,
recepty z kralíka,
recept na kralika,
recept na duseneho kralika,
králík na hořčici recept
Suroviny:
stehno králičí,
králík,
olej olivový,
hořčice kremžská,
med,
sůl,
pepř mletý,
cibule šalotka,
vývar masový,
máslo
Komentáře (27)
ale micáčí zdroje mi vyschly.. asi jim dávali barvičky.. ty anilínový